,
  • BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 18 °C

HÜDA PAR Ankara İl Başkanı Karaarslan: Başıboş sokak köpeklerine bir an önce çözüm bulunmalı

HÜDA PAR Ankara İl Başkanı Karaarslan: Başıboş sokak köpeklerine bir an önce çözüm bulunmalı
Köpekler tarafından ısırılan bir çocukta kuduz tanısı konmasıyla tekrar gündeme gelen başıboş sokak köpekleri ile ilgili değerlendirmede bulunan HÜDA PAR Ankara İl Başkanı Ahmet Karaarslan, soruna bir çözümün bulunması gerektiğine dikkat çekti.

Bitlis'te başıboş köpeğin ısırdığı iki çocuktan biri olan Mustafa Erçetin'de (10) kuduz tanısı konması başıboş sokak köpekleri sorunu tekrar gündeme geldi.

Türkiye'de son günlerde artan köpek saldırılarının ardından başıboş köpeklerin barınaklarda koruma altına alınması konusu gündeme gelirken HÜDA PAR Ankara İl Başkanı Ahmet Karaarslan, bu sorunun ciddi bir şekilde çözüme kavuşmasından yana olduklarını ifade etti.

"Konu ne kadar gündem edilse de yetkililer böyle bir sorun yokmuş gibi davranıyor"

Uzun zamandır devam eden ve sürekli gündeme düşen konulardan bir tanesinin sokak köpekleri olduğunu belirten Karaarslan, "Bitlis'te bir kardeşimize köpeklerin saldırısı sonucu yaşanan acı olayla tekrar gündeme geldi. Maalesef bu kardeşimiz şu an uyutulmuş durumda. Aldığımız bilgiye göre kuduz teşhisi kendisine konulmuş. Sokak köpekleriyle ilgili ne kadar konu gündem edilse de genelde yetkililer ya bu konuyu tamamen duymazlıktan geliyor ya da ölü taklidi yapıyorlar. Böyle bir sorun yokmuş gibi davranıyorlar. Maalesef birkaçı hariç hiçbir siyasi partinin gündeminde sokak köpeklerinin sebep olduğu sıkıntı gündeminde değil. Buradan şunu ifade etmek lazım. Bugüne kadar ki arşiv tarandığı taktirde birçok ilimizde birçok çocuğumuzun sokak köpeklerinin saldırılarından kaçarken yaşamış olduğu kazalar sonucunda vefat ettiklerine dair haberler görülecektir." dedi. 

"Sokak köpekleriyle ilgili Danıştay'ın 8'inci dairesinin vermiş olduğu kararlar mevcuttur"

HÜDA PAR Ankara İl Başkanı Ahmet Karaarslan

Köpek saldırılarından genelde herkesin özelde ise çocuklar muzdarip olduğunu belirten Karaarslan, "Köpeklerin sürü psikolojisiyle hareket ederek saldırması sonucunda ya kaçarken tırın altında kalmaları, vefat etmeleri ya da onların o kadar köpeğin arasında kalarak vücudunda çeşitli yaralar almaları, hatta hayatı boyunca unutamayacakları bir psikolojiye girmeleri gerçekten çok elem verici bir durum. Bununla ilgili yasal prosedür aslında incelendiğinde Danıştay'ın 8'inci dairesinin vermiş olduğu bu konuyla ilgili kararlar mevcuttur." ifadelerine yer verdi.

"Sokak köpeklerinin yaymış olduğu bu tehdidi ortan kaldıralım"

Yaptığı konuşmada tüm yetkili ve ilgili kişilere seslenen Karaaslan şunları kaydetti:

"Sokak köpeklerinin açmış olduğu zararlardan dolayı gerek yerel belediyeler gerek büyükşehir Belediyeleri gerekse valilikler bu konuda sorumluluk altındadır. Bunu gidermekle sorumludurlar. Buradan bütün yetkililere çağrıda bulunuyorum, siyasilere, STK'lara çağrıda bulunmak istiyorum: 'Sokak köpeklerinin yaymış olduğu bu tehdidi ortan kaldıralım. Bunun çözümü sokak köpeklerinin insanın vicdanını yaralayacak şekilde bir uygulamaya maruz bırakılması değildir. Barınaklara alınması gerekir. Aşılamalarının kontrol edilmesi, kısırlaştırmaların kontrol edilmesi gerekir.' Lakin yani şu aşamada bu kadar seviyeye gelmiş bir sayının kısırlaştırması da bu aşamadan sonra çözülmesi biraz zor gözükmektedir."

"Köpekler şu an neredeyse sokakları ele geçirmiş durumdadır"

Karaarslan, "Herkes kendi evladı için düşünsün. Sabah erken saatlerde okula giderken bir çocuk ya da mahallede bir bayanın veya bir erkeğin işe giderken birden önünü kesen köpeklerle karşı karşıya kalması, kaçacak yerinin olmaması, kendini koruyabilecek hiçbir mekanizmasının olmaması, savunmasız bir şekilde bu köpeklerin arasında kalması gerçekten çok vahim bir durumdur. Köpekler şu an neredeyse sokakları ele geçirmiş durumdadır. Maalesef bu birilerinin gerek mama gerek pati lobisi adı altında çalışanların endişesinden, korkusundan ya da tepkisinden dolayı ya da bu sözde hayvanseverlerin göstereceği aşırı tepkiden çekinerek sürekli bu konuya sırt dönebilmektedir. Bu konuya ciddiyetle yaklaşılmalıdır. Bu özelikle Türkiye'nin yüzyıla söyleminin dile getirildiği bir dönemde bu tür problemlerle karşılaşmak hiçbir şekilde ne devlete ne yerel belediyelere ne insanımıza yakışmamaktadır. Konuyla alakalı başta İçişleri Bakanlığı olmak üzere valiler, belediyeler derhal gerekli tedbirleri almalıdır. Geri adım atılmamalıdır." şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55