,
  • BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 18 °C

HÜDA PAR Ankara İl Başkanı Karaarslan: Ankara'nın alt yapı sorununa çözüm bulunmalı

HÜDA PAR Ankara İl Başkanı Karaarslan: Ankara'nın alt yapı sorununa çözüm bulunmalı
Ankara'daki sellerden dolayı ölümlerin yaşanmasını değerlendiren HÜDA PAR Ankara İl Başkanı Ahmet Karaarslan, soruna bir çözümün bulunması gerektiğini söyledi.

 

Ankara'nın birçok ilçesinde benzer alt yapı sorunlarının olduğunu dile getiren Karaarslan, bu tür ölümlerin olmaması ve acı olayların bir daha yaşanmaması için yetkililerin, soruna bir an önce çözüm bulmalarını istedi.

Son yıllarda Ankara'nın en büyük sorunlarından bir tanesinin sel felaketi olduğunu ve hala gündemdeki sıcaklığını koruduğunun altını çizen Karaarslan, "Maalesef birkaç yıldır sel felaketlerinde ciddi anlamda kayıplar veriyoruz. Birçok ilçemizde yaşanan sel felaketinden dolayı kadın, erkek ve genç-yaşlı demeden birçok canımızı kaybettik. Bu anlamda bunun özellikle tespiti konusunda şuna değinmekte fayda var: Haziran ayının ilk haftalarından itibaren Ankara'da ciddi anlamda bir sağanak yağış yaşanıyor ve sel felaketleri oluşuyor. Bu olay sadece bu sene olmuş değil. Bundan önceki senelerde de sel felaketleri yaşanmıştı. Değişmeyen bir şey ise kayıplarımızın ve alt yapı sorunun devam etmesi, hala bununla ilgili tedbirlerin alınmaması." dedi.

HÜDA PAR Ankara İl Başkanı Karaarslan: Ankara'nın alt yapı sorununa çözüm bulunmalı

"Vatandaş hem canıyla hem malıyla imtihan oluyor"

Sel felaketi nedeniyle kimseyi suçlamadıklarını ancak bir an önce bu konuya çözüm bulunması gerektiğini ifade eden Karaarslan, "Maalesef medyadan takip ettiğimiz ve gördüğümüz kadarıyla ilçe belediye başkanları ile Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın kendi aralarında, sürekli bir başkasını bu işten sorumlu tutmakta ya da önceki belediye başkanını bu işten sorumlu tutmaktadırlar. Bence bundan tamamen vazgeçilmeli. Ortak bir masa kurulmalı ve ilçe belediye başkanları ile il belediye başkanının da olduğu bir masada, bu konuyla ilgili yapılması gerekenler konuşulmalı, gerekli adımlar atılmalı ve kararlar alınmalı. Yoksa can kaybı vermeye devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

HÜDA PAR Ankara İl Başkanı Karaarslan: Ankara'nın alt yapı sorununa çözüm bulunmalı

Son olarak can kayıpların daha fazla yaşanmaması için tedbirler alınması gerektiğini söyleyen Karaarslan, "Maalesef başkente hiçbir şekilde yakışmayan ve yaraşmayan görüntülerle karşı karşıya kalıyoruz. Birçok mahallemizi sel götürmekte ve selle birlikte sokakları balçık kaplamakta, bodrum katlar bununla birlikte kot katlar ağzına kadar sularla dolmakta, vatandaş hem canıyla hem malıyla imtihan olmaktadır. Bununla ilgili gerekli tedbirlerin alınmasını yetkililerden talep ediyoruz. Bu konunun takipçisi olacağız." şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55