,
  • BIST 9676.24
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 30 °C
  • İzmir 28 °C
  • Antalya 27 °C

HÜDA PAR Adana'da uyuşturucu illetine dikkat çekti

HÜDA PAR Adana'da uyuşturucu illetine dikkat çekti
HÜDA PAR Adana İl Başkanlığı'nın “Madde Bağımlılığı ile Mücadele” kapsamında düzenlediği basın açıklamasında, nesillere sahip çıkılması çağrısında bulunuldu.

HÜDA PAR Adana İl Başkanlığı'nın “Madde Bağımlılığı ile Mücadele” kapsamında, farkındalık oluşturmaya yönelik düzenlediği basın açıklamaları devam ediyor.

Merkez Yüreğir ilçesi Kiremithane Mahallesi İhlâs Cami önünde gerçekleştirilen basın açıklaması Seyhan İlçe Başkanı Fethullah Beyazçiçek'in Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Basın açıklaması öncesi selamlama konuşması yapan İl Başkanı Salih Demir, niyetlerinin "üzüm yemek; bağcıyı dövmemek" olduğunu vurgulayarak, Müslümanlara emanet olan insanlığın ve geleceğin teminatı olan gençlerin sahipsiz bırakılmaması gerektiğini söyledi.

Basın açıklamasını İl Gençlik Kolları Başkanı Ömer Erkuş okudu.

Adana'nın hem sosyal hem de geleneksel medyada sıklıkla uyuşturucu ile gündeme geldiğine dikkat çeken Erkuş, madde bağımlılığına karşı ciddi bir mücadele sergilenmediği, özellikle de meselenin sosyolojik boyutu es geçilerek salt polisiye tedbirlerle meselelerin halledilmeye çalışıldığını kaydetti.


"Nice yuvalar dağılmış nice çocuklar anne babasız kalmış durumda"

Erkuş, "Hal böyle olunca da madde bağımlılığıyla mücadele konusunda tam organize olunamamakta, bu husustaki mücadele yöntemlerinde ve buna bağlı olarak da yekûn mücadelede yeknesaklık sağlanamamaktadır. Tüm bunların sonucu olarak da maalesef verilen mücadelelerin meyvesi alınamamaktadır. Bulunduğumuz ilçede ve gezmiş olduğumuz mahallelerde ciğerlerimizi parçalayan vakalarla karşılaşmaktayız. Her dokunduğumuz evden bin ah işitiyoruz. Anne babalar artık biçare kalmışlar ve çocuklarının gözlerinin önünde eriyip gitmesine dayanamıyorlar. Bu anlamda, çaresiz kalıp ilçe başkanlığımıza başvuran, yine madde bağımlılığı ile mücadele kapsamında gerçekleştirdiğimiz bir dizi geziler sırasında bize müracaat edip ellerimize yapışıp isyanını dile getiren aile fertlerini görmek inanınız ki bizlere de ağır geliyor. Bizler de onlarla birlikte üzülüyor ve kahroluyoruz. Pırıl pırıl evlatlarımız zehrin pençesinde yitip gidiyor. Nice yuvalar dağılmış nice çocuklar anne babasız kalmış durumda. Bu duruma artık bir dur diyecek yok mu feryatlarını duyuyoruz. Anne babalar çocuklarının ölmesini dileyecek hale gelmiş durumda. Tahayyül edebiliyor musunuz? Bir anne ve baba düşünün çocuğunun kurtuluşu, bir bakıma da kendi kurtuluşları için o kıyamadığı evladının ölmesini diler duruma gelmiş." şeklinde konuştu.

"Bu nesil bizim neslimizdir."

Yetkililere seslenen Erkuş, şunları kaydetti:

"Bu hazin duruma daha ne kadar kulak tıkayacaksınız? Yine uyuşturucu sorununun büyütülecek boyutta olmadığını iddia edenlere de buradan sesleniyoruz. Öyle bir sorun yoksa bu insanlar neden bizlere müracaat edip yardım istiyor? Toplumdan, mahalleden, kısacası gerçeklikten kopuk olarak masa başında oturularak mücadele verilemeyeceğinin artık anlaşılması gerekmektedir. Bu anlamda, özellikle de madde bağımlılığı ile mücadele üzerine çalışan gerek devlet kurumları gerek sivil toplum kuruluşu mahiyetindeki kurumların mahallelere ve sokaklara inerek gerekirse tek tek evleri gezerek sorunun özüne inmelidir, sorunlara mantıklı çözümler bulmalıdır. Unutmayın bu nesil bizim neslimizdir."

'Neslimizin uyuşturucu ile ifsat edilmesine ve buna göz yumulmasına asla müsaade etmeyeceğiz' diyen Erkuş, HÜDA PAR olarak üzerlerine düşen ne varsa yapmaya hazır oldularını kaydetti. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55