,
  • BIST 8718.11
  • Altın 2244.816
  • Dolar 32.3308
  • Euro 35.1735
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C
  • Antalya 13 °C

HÜDA PAR: Adalete Olan Güven Gittikçe Azalıyor!

HÜDA PAR: Adalete Olan Güven Gittikçe Azalıyor!
HÜDA PAR, Haftalık Gündem Değerlendirmesi yayımlayarak, Adalet, FETÖ, Arakan, Astana'daki görüşmeler ve Yemen'deki iç savaş konularında önemli uyarı ve önerilerde bulundu.

HÜDA PAR'ın, Haftalık Gündem Değerlendirmesinde, Adalet, FETÖ, Arakan, Astana'daki görüşmeler ve Yemen'deki iç savaş konularında önemli uyarı ve önerilerde bulunuldu.  

Gündem Değerlendirmesi tam metni: 

ADALETE OLAN GÜVEN GİTTİKÇE AZALIYOR 
Adalet, her şeyi yerli yerine koymak ve hiçbir ayırım yapmadan her hak sahibine hakkını eksiksiz teslim etmektir. Adaletin zıddı zulümdür. Adaletin olmadığı yani zulmün hâkim olduğu devlet idarelerinde çok ciddi toplumsal sorunların yaşanacağı ve bunun bir beka sorununa dönüşeceği muhakkaktır.  
Nitekim ülkemizde son dönemlerde çeşitli kesimler tarafından sıklıkla dile getirilen beka sorununun salt harici tehditlerle açıklanamayacağı göz önündedir. Ülke sosyolojisini ve tarihi gerçekleri göz önünde bulundurmayan tekçi ve dayatmacı bir anayasa ve kanunların halen yürürlükte olması ve sistemin ciddi sorun üreten yanlarının halen olduğu gibi durması, adaletin yeniden ikamesi adına en önemli sorunlardan biridir. 
28 Şubat darbe yargısı ve FETÖ’nün gadrine uğrayan binlerce insan halen cezaevlerinde bulunmaktadır. Bu insanların mağduriyetleri tahammül edilemez boyutlara geldiği halde, imtiyazlı bazı kesimlerin mağdur olduğu kabul edilerek sadece onlar için düzenleme yapılması, zulmün ‘bazıları’ için bütün şiddeti ile devam ettiğini göstermektedir. 
Toplumun adalete olan güveninin yeniden tesis edilmesi, adaletsizlikten kaynaklanan beka sorununun yaşanmaması için adalet terazisi doğru tutulmalı; yargıyı bir silah olarak kullanan örgüt mensuplarının sebebiyet verdiği hukuk faciaları bütün sonuçları ile ortadan kaldırılmalıdır.   

FETÖ BAHANESİYLE CEMAAT DÜŞMANLIĞI 
15 Temmuz darbe ve işgal girişiminin akamete uğratılmasında değişik meşrep, cemaat ve tarikatlara mensup yüz binlerce insanın etkisi ve katkısı inkâr edilemez. Katledilen ve yaralanan yüzlerce insanın profili ve hayat hikâyesi göz önüne alındığında bu husus açıkça görülecektir.  
Durum böyle olduğu halde FETÖ’yü bir cemaat olarak gösterip bunun üzerinden bütün cemaatleri hedef tahtasına oturtan ve devlet bürokrasisinde etkili bir konuma gelmeye çalışan kliklerin cemaat aleyhtarlıkları son günlerde tavan yapmış durumdadır. Devlet bürokrasisinde resmi ideoloji muhalifi çalışanları işten çıkarma; güvenlik soruşturmaları ve şaibeli mülakat usulleri ile elde edilen hak kazanımlarını hiçe sayma vakalarında yaşanan artış, endişe verici boyutlara ulaşmıştır.  
FETÖ ile mücadele kılıfı altında hak-hukuk gözetilmeden sebebiyet verilen mağduriyetler toplumsal barışı ciddi anlamda zedelemektedir. “Bütün cemaatlerin kökünü kazıma” anlayışı doğrultusunda başlatılan bu seferberliğin asıl hedefinin İslam olduğu aşikârdır. 
28 Şubat ve öncesinde meydana gelen darbelere açıkça taraf olmuş ve alkışlamış kimi grupların bu sinsi çabaların içerisine girerek bu süreçten istifade ile kendi lehlerine ideolojik kadrolaşmaya çalışmaları, en az 15 Temmuz darbe girişimi kadar tehlikelidir.  
Hükümeti FETÖ’ye karşı haklı mücadelesinde sapla samanı birbirine karıştırmamaya ve bu tür sinsi çabaların içerisine giren kliklere karşı dikkatli ve uyanık olmaya, mevcut mağduriyetleri gidermeye,  yeni mağduriyetlerin oluşmaması için gerekli tedbirleri almaya davet ediyoruz.  

ARAKAN’DAKİ ZULÜM  
Myanmar ordusu ve Budist çetelerin Arakanlı Müslüman kardeşlerimize yaptığı soykırım son günlerde dünya gündemine gelmiş olsa da bu mazlum halkın yaşadığı zulme son verecek bir adım atılmadı. Arakan’da yaşananlar insanlık için büyük bir utanç, İslam âlemi için acıklı bir zillet tablosudur. İslam âlemi bu zillet tablosundan kurtulmalıdır. Özellikle bu sorunları çözme potansiyeli bulunan İslam ülkeleri bu konuda hem insanlığa hem tarihe ve en önemlisi de Allah’a karşı sorumludurlar.  
Bazı İslam ülkelerinin yardım faaliyetleri ve dünya kamuoyuna yönelik çağrıları olumludur. Ancak asıl yapılması gereken Rohingyalı Müslümanların kendi öz yurtlarında güven içinde kalabilme ve yaşayabilme imkânının tesis edilmesidir. Bu konuda İslam ülkelerinin yöneticileri harekete geçmeli, Müslüman toplumun sivil oluşumları da seferber olmalıdır. İnsani yardımlarla Arakanlı Müslüman kardeşlerimizin sığındıkları yerlerde yaraları sarılmalı, diğer taraftan bu zulmün durması ve yurtlarına dönebilmeleri için sonuç alıcı adımlar atılmalıdır. 
Bütün İslam alemini Arakanlı kardeşlerimize yapılan zulüm ve soykırıma seyirci kalmamaya ve imkanları dahilinde her türlü yardımı yapmaya davet ediyoruz. 

YEMEN’DEKİ SAVAŞ, AÇLIK VE BULAŞICI HASTALIKLAR 
Arakan gibi acı yaşayan Müslüman halklardan biri de İslam beldelerinden Yemen’in mazlum halkıdır. Yıllardır süren iç savaş ve bölgeye dışarıdan yapılan askeri operasyonlar sonucu oluşan tablonun acı sonuçları her gün katlanarak büyümektedir.  
Yemen’de milyonlarca insan açlığın pençesinde kıvranmakta, savaşın ortaya çıkardığı kolera başta olmak üzere değişik bulaşıcı hastalıklardan dolayı her gün çocuklar can vermekte ve on binlercesi ölüm tehlikesi ile karşı karşıya bulunmaktadır. Bazı İslam ülkelerinin başında bulunan yöneticilerin Ümmet’in kaynaklarını bu sorunları çözüme kavuşturmak için kullanmak yerine, birbirlerine karşı kullanmak üzere emperyalist güçlerden milyarlarca dolar silah alımı yapmaktadırlar.  
57 üyesi bulunan ve BM'den sonra dünyanın en büyük uluslararası organizasyonu olan İslam İşbirliği Teşkilatı’nın dönem başkanlığını yapan Türkiye, bu teşkilatı harekete geçirip Yemen ve Arakan başta olmak üzere İslam ülkelerinde yaşanan sorunlara çözüm bulmaya sevk etmelidir. 

ASTANA AKTÖRLERİNİN İDLİB UZLAŞISI 
Astana’da bir araya gelen Türkiye, İran ve Rusya; İdlib konusunda siyasi bir çözümde mutabık kaldıklarını dünya kamuoyuna duyurdular. İdlib’in Halep olmaması, daha önce yaşanan acıların bir kez daha yaşanmaması ve süreç içerisinde sık sık dile getirdiğimiz gibi Suriye’de yaşanan savaşın çözümünün askeri değil, siyasi olduğunun anlaşılmış olması adına gelinen bu aşamayı olumlu ve önemli buluyoruz.  
Sorunun müzakereler yolu ile çözülmesi ve sivillerin zarar görmemesi için taraflara büyük sorumluluklar düşmektedir. Bu konuda daha önce defalarca bir araya gelmeleri için çağrıda bulunduğumuz Türkiye ve İran, altı yılı aşkın bir süredir devam eden iç savaşın sebep olduğu yıkım ve tahribatları da göz önünde bulundurarak gerekirse çocuğunun hayatta kalması için hakkından vazgeçen “anne fedakârlık ve şefkati” ile hareket etmelidir. Ayrıca akan kanın durdurulması, ateşkesin sağlanması ve barışın tesis edilmesi adına hiçbir fedakârlıktan kaçınmamalıdırlar. 

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55