,
  • BIST 9092.76
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 26 °C

Hocalar Diyanet’in iftarında bir araya geldi

Hocalar Diyanet’in iftarında bir araya geldi
Ankara’da bulunan İlahiyat ve İslami İlimler Fakültesi öğretim üyeleri, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın düzenlediği geleneksel iftar sofrasında bir araya geldi.

foto-galeri.jpg

İftar programına katılan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, katılımlarından dolayı İlahiyat Fakültesi hocalarına teşekkür ederek, “Bu iftar sofrasında bizleri onurlandırdığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Ebediyete irtihal eden bütün hocalarımıza Allah’tan rahmet diliyorum, berhayat olan hocalarıma sıhhat afiyet diliyorum” dedi.

“Müslümanlar arasında cehalet, hem de bilgi kılığında çok daha hızla yayılıyor…”

İslam dünyasının içinde bulunduğu durum göz önüne alındığında Diyanet İşleri Başkanlığının ve İlahiyat fakültelerinin öneminin ortaya çıktığını kaydeden Diyanet İşleri Başkanı Görmez, “Zaman ilerledikçe, coğrafyamızda yaşanan büyük acılara şahit oldukça, Müslümanların haline ve ahvaline şahit oldukça İlahiyat fakültelerimizin ve Diyanet Teşkilatımızın ülkemiz için ne kadar önemli kurumlar olduğu bütün yönleriyle ortaya çıkıyor. Ancak cehalet çok daha hızlı büyüyor. Özellikle Müslümanlar arasında cehalet, hem de bilgi kılığında çok daha hızla yayılıyor. Cehalet zaman zaman bilgiye, ilme, hikmete, marifete galebe çalıyor. Fakültelerimizin sayısı artıyor ama işimiz gittikçe zorlaşıyor. Cehaleti ortadan kaldırmak için çok daha büyük çabalara ihtiyaç var” diye konuştu.

Ülkenin ve İslam dünyasının dini istikrarı ve din emniyeti açısından doğru bilginin önemine işaret eden Başkan Görmez, “Ülkemizin, coğrafyamızın dini istikrarı, dini bütünlüğü ve din emniyeti açısından doğru bilginin mutlaka önde olması gerekiyor. Doğru bilginin sadece fakülte dergilerinin satır aralarına hapsolmaması gerekiyor. Topluma o doğru bilginin yayılması gerekiyor. Bu anlamda da İlahiyat fakülteleri ve Diyanet İşleri Başkanlığı arasındaki ilişki hayati bir ilişkidir” şeklinde konuştu.

 “Türkiye Diyanet Vakfı, Azez’de, Cerablus’ta, İdlib’de, Rai’de, El-Bab’da yıkılan 80 camiyi tamamlayarak ibadete hazır hale getirdi…”

 Diyanet İşleri Başkanlığı son yıllarda 117 ülkede teşkilatlanmış vaziyette. Rusya’da, Balkanlarda, Afrika’da arkadaşlarımız din hizmetini yürütürken, Türkiye Diyanet Vakfı da milletimizin hayır elini dünyanın her tarafına taşımaya devam etmektedir. Bu ramazanda da Suriye sınırımızda, on binlerce Suriyeli kardeşimize yemekler pişiyor ve Suriye’nin mahrum bölgelerine ulaştırılıyor. Fırat Kalkanı sonrası, güvenlikli bölge ilan edilen Azez’de, Cerablus’ta, İdlib’de, Rai’de, El-Bab’da ramazan öncesi yıkılan 80’i aşkın camiyi tamamlayarak ibadete hazır hale getirdiler. Türkiye’de Kızılay, TİKA ve çeşitli sivil toplum kuruluşları da ramazanda adeta hayır yarışına girerek, dünyanın her tarafında dağılarak yardım ulaştırıyorlar. Allah daim kılsın” diye sonlandırdı.

“İslam alemini ve insanlığı kuşatan kötülüklerden arınmış olarak bayrama kavuşmayı Allah bizlere nasip etsin…”

İslam dünyasının ve insanlığın kendini kuşatan kötülüklerden arınmış olarak bayrama kavuşmasını dileyen Başkan Görmez, iftar programında yaptığı konuşmasını, “Allah, İslam alemini ve insanlığı, kendini kuşatan kötülüklerden arınmış olarak bayrama kavuşmayı nasip etsin. Bizler gibi aynı sevinci yaşayamayan kardeşlerimiz var. Suriye, Yemen, Irak, Libya ve dünyanın muhtelif yerlerinde zorluk içerisinde olan kardeşlerimiz var. Allah onlara da aynı sevinci bahşetsin.

İftar programına Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Hakkı Ünal, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ünal, Gazi Üniversitesi Polatlı İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celal Türer, İlahiyat ve İslami İlimler Fakültesi hocaları,  Diyanet İşleri Başkanlığı üst düzey yöneticileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55