,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2322.804
  • Dolar 32.3596
  • Euro 34.9247
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 16 °C

Herkes merakla bekleniyordu! Erdoğan tek tek açıkladı

Herkes merakla bekleniyordu! Erdoğan tek tek açıkladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin seçim manifestosunu açıkladı. 11 maddeden oluşan manifestoda "gönül belediyeciliği" vurgusu öne çıkıyor.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Spor Salonu'nda düzenlenen ''31 Mart 2019 Yerel Seçimleri Aday Tanıtım Toplantısı''nda konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında partisinin 11 maddelik seçim manifestosunu da açıkladı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin 11 maddeden oluşan seçim manifestosunu açıkladı. Manifestoda yer alan 11 madde; Şehir planları, Altyapı ve Ulaşım, Kentsel Dönüşüm, Benzersiz Şehirler, Akıllı Şehirler, Çevreye Saygılı Şehirler, Sosyal Belediyecilik, Yatay Şehirleşme, Halkla Birlikte Yönetim, Tasarruf ve Şeffaflık, Değer Üreten Şehirler oldu... Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında "Cumhur İttifakı bizim için bir beka meselemizdir. Gayretimiz bu anlayışla devam edecek." diye konuştu.

Başkan Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları; 

Manifestomuzu sizlerle paylaşmak üzere huzurlarınızda bulunuyorum. Önümüzdeki seçimlerde milletimizin tercihini yine hizmet siyasetinden yana kullanarak, AK Parti'yi açık ara birinci parti olarak çıkaracağınıza inanıyorum. 31 Mart seçimlerinde ortaya çıkacak sonucun şimdiden hayırlı olmasını temenni ediyorum. 

Şimdi manifesto metnimize geçiyorum. İnsan şehirler kurar, yollar, köprüler yapar. Kıtadan kıtaya uzanır. Uzaya çıkar ama gönlü ancak bir gönülde sükuna erer. Bir gönle girdiğinde kendini bulur. Bir genç kızın hayali, bir delikanlının umudu, bir yaşlının yalnızlığı bir çocuğun kucak açışı gönülde karşılık bulur. Kuşa, böceğe, ağaca, çiçeğe gönlünü açıp kim rahmet nazarıyla bakıyorsa eşrefliğinin farkına varır. Gönlünde alemi taşır.

Şehri emanet görmek, emanet almak ancak gönül sahibiyse olur, gönüllere girerek olur. O zaman gönülden gönüle köprü kurulur. Seyyit Nesimi'nin dediği gibi "Gülden terazi tutarlar, gülü gül ile tartarlar, gül alırlar gül satarlar, çarşıda pazar güldür gül." Gönüller birleştiğinde ancak böyle şehirler kurulur. AK Parti olarak şehirlerimize, belediyelerimize çok büyük önem veriyoruz. 


'SIKINTILAR TEMELİNDE BİREYSEL HIRSLAR YATIYOR'

Nasıl oldu da böylesine ince fikirli zevkli medeniyet müktesebatından böylesine hoyrat bir şehircilik geçmişine savrulduk? Bize göre şehirlerin sıkıntılarının temelinde insan fıtratının bir kenara bırakılıp bireysel hırslar elinde şekillendirilmesi yatıyor. 

Söz konusu vatansa gerisi teferruattır. Cumhur İttifakı'nın tanımı budur, pazara kadar değil inşallah mezara kadar. Milletin değerlerine sahip çıkmayanların şehircilik mirasına sahip çıkması zaten işin tabiatına aykırı olurdu. 

'TÜRKİYE HASTALIKLI ZİHNİYETLER ELİNDE ÖRSELENMİŞ VE OYALANMIŞTIR'

Türkiye, uzun süre yönetimine hakim olan vizyonsuz, öngörüsüz, kifayetsiz, istikrarsız milletin derdiyle dertlenmediği için hastalıklı zihniyetler elinde örselenmiş ve oyalanmıştır. Açık yüreklilikle kabul etmek gerekir ki, kadim şehirlerimiz dahi bu hastalıktan kendini kurtaramamıştır. Bizler tüm siyasi hayatı bu çarpıklıklarla mücadeleyle geçen AK Parti kadroları olarak şehirlerimizin ve ülkemizin hizmetine koştuk. Eksiklerimiz, hatalarımız elbette olmuştur. Ama milletimiz ve tarih şahittir ki tüm gücümüzle ülkemizi maddi ve manevi medeniyet değerleriyle yeniden buluşturmak için çalıştık. Azmettik, gayrettik, çalışıyoruz ve çalışacağız. 

'CHP ÇÖPTÜR, CHP ÇUKURDUR, CHP ÇAMURDUR'

Milletimizin karşısına 94 seçimlerinde; bu ülkenin CHP'den tevarüs ettiği çöp, çukur ve çamurla mücadele diyerek yola çıktık. Çünkü CHP çöptür, CHP çukurdur, CHP çamurdur. Öyle devraldık İstanbul'u. Ve onlardan tamamen arındırdık. Eğer Ümraniye'deki çöp depolama alanı patlamak suretiyle 39 vatandaşımız orada öldüyse bunun hesabının sorulması gerekir. Kimdi belediye başkanı? İlçede de CHP, büyükşehirde de CHP. Her yer böyleydi, Ankara farklı mıydı? Hayır. Ama buraları teslim aldık. Aldıktan sonra İstanbul, Ankara değişti. Ancak teslim alınmayan yerlerde halen susuzluk devam ediyor. İzmir... Ama ne İstanbul'da ne Ankara'da susuzluk diye bir şey kalmadı. Altyapı, yol, kaldırım, su, çöp, hava kirliliği bütün bunlar temel hizmet alanındaki sorunları çözmeden şehirlerimizi kalkındıramayız dedik. Kısa sürede üstesinden geldik. 

'ORTA VE UZUN VADELİ STRATEJİ BELGELERİ HAZIRLAYACAĞIZ'

Ülkemizin istiklaline ve istikbaline göz dikenlere karşı, 15 Temmuz’da olduğu gibi milletimizle birlikte mücadele ederken, hizmet yarışında da yine en önde olduk. Şimdi de, ''tevazu samimiyet ile gayret ile memleket işi gönül işi'' diyerek, ''gönül belediyeciliği'' sözüyle milletimizin huzuruna çıkıyoruz. 

Hedefimiz istisnasız tüm fertleriyle önce milletimizin gönlünü kazanmak, ardından sandıkta oyunu almaktır. Her seçimin bir imtihan olduğunu biliyoruz.
31 Mart 2019 imtihanından başarıyla çıkmak için, geçmişte yaptığımız hizmetlerle yetinmiyoruz. Bu büyük müktesebatın yanında, şehirlerimizi geleceğe hazırlayacak yeni projeler geliştiriyoruz. Önümüzdeki dönemde, tıpkı ülkemizin diğer vizyoner projeleri gibi şehirlerimiz için de kısa, orta ve uzun vadeli strateji belgeleri hazırlayacağız. 

Bakanlıklarımızdan en küçük belediye birimlerimize kadar, şehirlerimizle ilgili tüm planları, projeleri, yatırımları, hizmetleri bu strateji belgeleri üzerinden takip edeceğiz. 

'BUNU ORTADAN KALDIRACAĞIZ'

Kısa vadeli hedefleri her yıl, orta vadeli hedefleri belediye başkanlarımızın dönemlerinin bitiminde, uzun vadeli hedefleri de ülkemizin 2023, 2053, 2071 vizyonlarıyla bağlantılı şekilde değerlendireceğiz. Bu süreçleri tüm belediyelerde takip etmek için Cumhurbaşkanlığı bünyesinde bir izleme-değerlendirme sistemi kuracağız. 

Merkezi yönetim birimlerimizin 81 ilimizdeki yatırımlarının takibiyle ilgili bir sistemi zaten kurmuştuk. Tecrübe ve bilgi paylaşımından tasarruf ve şeffaflığa kadar pek çok faydasını göreceğimize inandığımız bu sisteme, belediyelerimizi de entegre edeceğiz. Ayrıca AK Partili belediyelerimizin daha yakından takibi için, benzer bir sistemi Genel Merkezimizde faaliyete geçireceğiz. Genel ve yerel iktidarlarımız döneminde plansız şehirleşmenin kökünü kuruttuğumuz gibi ilkesiz, işlevsiz ve denetimsiz planlamayı da ortadan kaldıracağız. 

İŞTE AK PARTİ'NİN 11 MADDELİK SEÇİM MANİFESTOSU

1* Şehir planları: Uzun vadeli ve hakkaniyete uygun şekilde hazırlanacak, istismara açık parsel bazlı puan değişikliklerine geçit yok. İstismara açık parsel bazlı plan değişikliklerine kesinlikle geçit vermeyeceğiz. Şehir planlarını ve imar uygulamalarını şeffaf bir şekilde hazırlayacağız. 

Zorunlu hallerde yapılması gereken plan değişiklikleriyle ilgili süreçleri de aynı şekilde halkın gözetiminde yürüteceğiz. Muhtarlık binalarında ilan edilecek plan değişikliklerini, milletimizin görüşü ve onayı alındıktan sonra daha etkin bir şekilde uygulamaya geçireceğiz. 



Yapılan çalışmalar konusunda ilgili tüm kamu, özel sektör ve sivil toplum temsilcilerinin fikirlerine başvuracak, kararları demokratik katılım süreçlerini işleterek, en geniş uzlaşmayla alacağız. Milletimizin hayat kalitesini artırmayan hiçbir işe vakit ve kaynak ayırmayacağız. Potansiyellerini en iyi şekilde değerlendirerek, şehirlerimizi çekim merkezi haline getirecek projelere öncelik vereceğiz. 

2* Altyapı ve ulaşım: Bu konu çözülmeden şehirlerimizi gerçek anlamda şehir haline getirmiş olamayacağımıza inanıyoruz. Önümüzdeki dönemde, içme suyu, yağmur suyu, kanalizasyon, doğalgaz, enerji ve iletişim hatları gibi temel altyapı sorunları tamamen çözülmemiş hiçbir şehrimizi bırakmayacağız.

AK Partili olmayan belediyelerde de altyapı eksiklerinin tamamlanması çalışmalarını yakından takip edeceğiz. Toplu taşıma projelerini hızlandırıp yaygınlaştırarak, şehirlerde yaşayan insanlarımızı trafikte boğulmaktan kurtaracağız. Otopark meselesini, hem şehir planlarında, hem de imar
uygulamalarında asli öncelik haline getireceğiz. Böylece sokaklarımızdaki araç istilasına son verip, kaldırımlarımızı sadece yayaların hizmetine sunacağız.

3* Kentsel dönüşüm: Projeleri, şehirlerimizi hem deprem riskinden, hem de çarpık yapılaşmadan kurtarmaya dönük olarak geliştireceğiz. Bugüne kadar elde ettiğimiz tecrübelerin ışığında, bina bazlı kentsel dönüşümden ziyade alan bazlı kentsel dönüşümü teşvik edeceğiz.

Tek tip kentsel dönüşüm uygulamaları yerine, bölgenin ve vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını gözeten çözümler üreteceğiz. Fiziki dönüşümü kültürel, ekonomik ve sosyal dönüşümle birlikte tasarlayarak, yepyeni bir şehircilik hamlesi başlatacağız. Millet kıraathanelerini mahalle düzeyine kadar yaygınlaştıracağız. 

4* Benzersiz şehirler: Hedefimiz doğrultusunda, her şehrin kendi coğrafyasına, iklimine, tabiatına, tarih ve insan dokusuna, büyüme alanlarına uygun gelişme modelleri hazırlayacağız. Planları, altyapı ve üstyapı projelerini, şehirlerimizin asli karakterlerini güçlendirecek şekilde tasarlayacak, koruyarak

yaşatmayı esas alacağız. Her birinin kendi hikayesi olan şehirlerimizin siluetini bozan, estetik değeri olmayan, kültür varlığımıza katkıda bulunmayan projelere kesinlikle izin vermeyeceğiz.

Tarihi yapıları ve mekanları şehrin günlük hayatının ayrılmaz parçaları haline getirerek gelecek nesillere miras bırakacağız. Taklitten ve tekrardan uzak, geçmişten feyz alan, bugünün ve geleceğin ihtiyaçlarına cevap veren bir mimariyi şehirlerimize hâkim kılacağız. 

Şehirlerimizin, kadınlardan çocuklara, gençlerden yaşlılara, engellilerden sporculara kadar herkese dokunacak mekanlarla donatılmasını sağlayacağız.

5* Akıllı şehirler: Şehircilikte yeni ufuklar açacağız. Belediye hizmetlerine erişimden, ulaşımın, enerjinin, binaların ve cihazların yönetimine kadar insanlarımızın günlük hayatını kolaylaştıracak tüm akıllı şehir uygulamalarını destekleyeceğiz. Teknolojinin imkanlarını, özellikle de yerli çözümleri teşvik ederek, şehirlerimizin emrine sunacağız. Mobil teknolojilerin böylesine geliştiği bir dönemde, Türkiye’yi bu büyük yarışta geri bırakmayacağız.

6* Çevreye saygılı şehirler: Rabbimizin bize emanet ettiği tabiat içinde, canlı veya cansız tüm varlıklarla birlikte uyum içinde bir hayat sürdürebilmemizi sağlayacağız. 

Halkımızın ailesiyle huzur içinde vakit geçirebileceği, dinlenebileceği, sosyal ve kültürel faaliyetlere katılabileceği Millet Bahçelerini her şehrimize yaygınlaştıracağız. Tabiat kaynaklarının sonsuz olmadığının bilinciyle, şehirlerimizi yeşil alanlarıyla güzelleştirirken, kitlesel tüketimden kaynaklanan atıkların da çevreyi kirletmesine engel olacağız. Katı atıktan kanalizasyona, hava ve gürültü kirliliğine kadar, çevreye zarar veren tüm unsurların olumsuz etkilerini ortadan kaldırmaya yönelik yatırımları her şehrimize yaygınlaştıracağız. 

Bu modelle, insani hizmetlerden yeşil alanlara ve akıllı şehir uygulamalarına kadar pek çok sorunu aynı anda çözebileceğiz. Her şehrimizde pilot uygulamayla başlayıp, zaman içinde genişleterek, yatay şehirleşme modelimizi ülkemizin her yerine yaygınlaştıracağız.

Kentsel dönüşüm alanları ile yeni imara açılan bölgelerde, bu modele öncelik vereceğiz. 

7* Sosyal Belediyecilik: Çalışmalara önem verilecek, doğrudan insana dokunan hizmetler ve projeler yaygınlaştırılacak. 

8* Yatay şehirleşme: Gönüllerimize hitap eden şehirlerimizi, toprakla daha çok buluşan, toprağa yakın, komşuluk ilişkilerini yakın tutan yatay mimari anlayışı ile geliştireceğiz. Ve böylece akıllı şehir uygulamalarına kadar pek çok sorunu kolayca çözebileceğiz. Kentsel dönüşüm alanlarıyla bu modele öncelik vererek bu çalışmayı ülkemizin her yerine yaygınlaştıracağız. Şehir vizyonumuzun merkezinde yatay şehirleşme olacak.

9* Halkla birlikte yönetim: Şehirli hakları bildirgesi hazırlayacak, yaşayan herkesin ortak akıl ile alacağı şehirli meclisleri ile ihalelerin dahi canlı yayın dahil herkese açık yapılması için tüm imkanları sağlayacağız.

10* Tasarruf ve şeffaflık: Tüm çalışmalar tasarruf ve şeffaflık anlayışıyla şekillendirilecek ve bu bir ilke haline gelecek.

11* Değer üreten şehirler: Değer üreten şehirlerle AK Parti belediyeceğiliğini bir üst aşamaya taşıyoruz. Şehirlerimizin gayrimenkul rantı ile değil, geleceğe medeniyet mirası olacak eserlerle değerlenmesini sağlayacağız. 

'CUMHUR İTTİFAKI OLARAK YENİ BİR SÜREÇ BAŞLATACAĞIZ'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantıdaki konuşması öncesi ise salon dışındaki kalabalığa hitap etti.

Erdoğan'ın buradaki açıklamalarından satır başları şöyle:

Bu manifestoyla birlikte bu yerel seçimlerin çerçevesini çizmiş olacağız. Yerel seçimlere partimiz Merkez Karar Yönetim Kurulu Merkez Yürütme Kurulu yoğun bir çalışmayla hazırlandı. Bu hazırlıkların neticesinde bu yerel seçimlerde hangi çerçevede neler yapacağız bunların hazırlıklarını bitirdik. Merkezi yönetimde neler yaptığımızı biliyorsunuz. Eğitimde, sağlıkta, adalette, emniyette, ulaşımda, enerjide neler yaptık neler yapıyoruz? Dış politikada dünyadaki konumumuz nedir? Bunları zaten biliyorsunuz. Şimdi yerel seçimdeyiz. İstanbul'dan yola çıkarken bir şey söylemiştik 3Ç demiştik çöp çukur çamur. Niye? Çünkü CHP demek çöp demektir çukur demektir çamur demektir. Biz geldik bunları yok ettik, bunları tertemiz hale getirdik ve modern şehirler meydana getirdik. Dik duruyoruz, dikleşmiyoruz. 

İstanbul'da Binali Bey ile bu yola devam ediyoruz, edeceğiz. Ankara'da Mehmet Özhaseki kardeşimizle bu yola devam ediyoruz, edeceğiz. İzmir'de de Nihat Zeybekci kardeşimizle İzmir'i inanıyorum ki İzmirli kardeşlerimiz bize emanet edecekler ve İzmir'i çok farklı bir şehir haline getireceğiz. Ve bütün büyükşehirlerde, illerde, 'Cumhur İttifakı' olarak inşallah yeni bir süreç başlatacağız. Bir tarafta zillet ittifakı öbür tarafta 'Cumhur İttifakı.' 'Cumhur İttifakı' ile PKK terör örgütünün kol kola girdiği CHP öbür tarafta malum partilere inşallah 31 Mart'ta gereken dersi vermeye hazır mıyız?

Kaynak: haber7
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55