,
  • BIST 9524.59
  • Altın 2494.349
  • Dolar 32.5963
  • Euro 34.7565
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 17 °C

​ "Hepimiz birer engelli adayıyız"

​ "Hepimiz birer engelli adayıyız"
​Gaziantep’in Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, sadece bir gün değil her gün engellilerin yanında olduklarını söyleyerek, herkesin birer engelli adayı olduğunu belirtti.

Gaziantep’te "Engelliler Haftası" nedeniyle dolayısıyla aralarında kadın, çocuk, genç ve yaşlıların da bulunduğu 42 bedensel engelliye akülü ve manuel tekerlekli sandalye dağıtıldı.

Yılın belli dönemlerinde engellilere akülü ve manüel tekerlekli sandalye dağıtan Şahinbey Belediyesi, "Engelliler Haftası" dolayısıyla engellilere düzenlenen törenle 42 adet akülü ve manüel tekerlekli sandalye hediye etti.

Törende konuşan Şahinbey Belediye Başkanı Tahmazoğlu, göreve başladıkları 2009 yılından bu yana ihtiyacı olan vatandaşlara akülü ve manuel tekerlekli sandalye dağıttıklarını, bugüne kadar 2 bin 135 adet  akülü ve manuel tekerlekli sandalye dağıtımı gerçekleştirdiklerini söyledi.

Herkesin birer engelli adayı olduğuna dikkat çeken Tahmazoğlu, “10-16 Mayıs Engelliler Haftası” münasebetiyle engelli kardeşlerimizin her zaman olduğu gibi akülü ve manuel tekerlekli sandalye dağıtımını üstleniyoruz. Yılda 2 defa tören düzenlesek de yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine sandalyeleri işitme cihazlarını teslim ediyoruz. Biz bunu bir lütuf olarak görmüyoruz. Vazife addettiğimiz için veriyoruz. İkinci el tekerlekli sandalyelerin yurt dışından getirilip tamir edilmesi ve mavi kapak toplama dönemini geride bıraktık.” dedi.

“Hepimiz birer engelli adayıyız”

Tahmazoğlu, “Şahinbey Belediyesi olarak şimdiye kadar 2 bin 135 adet akülü ve manuel sandalyeyi ihtiyaç sahibi kardeşlerimize ulaştırdık. Ben tekerlekli sandalyeye mahkum lafını yanlış buluyorum. Tekerlekli sandalye ile hayata tutunan ve daha önce tekerlekli sandalye verdiğimiz arkadaşlarımız var. Bu arkadaşlarımız her programa gece-gündüz demeden katılıyorlar. Hayata tutunmaları için bir sandalye yeterli. Hepimiz birer engelli adayıyız. Parkların, yolların, kaldırımların, binaların engelli vatandaşlarımızın kullanacağı şekilde yapılması çok önemli.” ifadelerini kullandı.

Şahinbey ampute takımının pazar günü yapacağı maça özellikle engelli vatandaşlarımızı beklediklerini belirten Tahmazoğlu, “Ampute hem bizim hem de siz engelli kardeşlerimizin takımı, şampiyonluk kupasını hep birlikte alacağız.” dedi.

Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği (GÖR-BİR) Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Aysel de “Karanlıktan kaldığımız zaman Allah’ım bizi karanlıkta koyma diyoruz. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu karanlıkta kalan engellilerin umut ışığı oldu kendisine ve ekibine teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şube Başkanı Hulusi Kalender de Şahinbey Belediyesi’nin her zaman engelinin yanında olduğunu belirtti.

Şahinbey Belediyesi hizmet binası önünde düzenlenen tekerlekli sandalye dağıtım törenine, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği (GÖR-BİR) Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Aysel, Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şube Başkanı Hulusi Kalender, Başkan yardımcıları, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı. (İLKHA)

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55