,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 20 °C

Heniyye: "Filistin davası en tehlikeli süreçten geçiyor"

Heniyye: "Filistin davası en tehlikeli süreçten geçiyor"
Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, Katar'ın başkenti Doha'da düzenlediği basın toplantısında, Filistin davasının şu sıralarda en tehlikeli süreçten geçtiğine dikkat çekti.

Filistin topraklarının maruz kaldığı bu tehlike süreç karşısında Hamas'ın üç öncelikli konuya yer verdiğini dile getirdi.

Filistin davasıyla ilgili çeşitli konularda basın mensuplarına bilgi veren Heniyye, Batı Şeria'yla ilgili ilhak planının, Yüzyılın Anlaşması diye lanse edilen planın bir yansıması olduğuna vurgu yaparak işgal rejiminin bu plan çerçevesinde Batı Şeria'nın, Ürdün Vadisi'nin de dahil olduğu %30'luk bir kısmını ilhak etmeyi hedeflediğini belirtti. 

"İşgal rejimiyle mücadele geçmişimizin en tehlikeli sürecini yaşıyoruz"

Filistin davasının büyük bir tehlikeyle karşı karşıya bulunduğunu hatırlatan Heniyye, "Biz şu an bir kuantum sıçraması tehlikesi ile karşı karşıyayız. Siyonist sulta ile mücadelede tehlikeli bir gidişat söz konusu. Bu yüzden şu an karşı karşıya olduğumuz durumu işgal rejimiyle mücadele geçmişimizin en tehlikeli süreci olarak görüyoruz."

İlhak planına karşı Hamas'ın 3 önceliği

Heniyye, Hamas'ın, Filistin davasını kuşatan büyük tehlike ve Batı Şeria'yla ilgili ilhak planı karşısında esas aldığı üç öncelikli konudan birincisinin; Filistin'in kendi evini, iç yapısını düzenlemek ve sağlıklı, sağlam temeller üzerine yapıyı yeniden inşa etmek olduğunu belirtti.

Heniyye, bu konuda Filistin davasının değişmez ilkelerinin esas alınması gerektiğini ve bunun işgale karşı durma konusunda en önemli yere sahip olduğunu vurguladı.

Bunun için de Oslo sayfasının sonsuza kadar kapatılması gerektiğinin altını çizdi. 

İkinci öncelikli hususunun mücadelenin tarzıyla ilgili olduğunu anlatan Heniyye, bu konuda da Filistin'deki direniş hareketlerinin ortak bir proje ve yöntem belirlemesi için masaya oturmaya hazır olduklarını söyledi. 

Heniyye üçüncü öncelikli hususun da Arap ve İslam dünyasıyla ilişkilerle ilgili olduğunu dile getirerek bunun iki yönden önemli olduğunu söyledi.

Birinci olarak davanın Arap dünyası ve İslam dünyasıyla da bağlantılı olduğunu ikinci olarak da işgal rejiminin planının bölgeyle ilgili yönlerinin olduğunu vurguladı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55