,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2318.134
  • Dolar 32.3415
  • Euro 34.9033
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 15 °C

​"Hedefimiz bozulan neslin ihyasıdır"

​"Hedefimiz bozulan neslin ihyasıdır"
​Peygamber Sevdalıları Platformu Adıyaman koordinatörlüğü tarafından “O’nu Oku O’nu Yaşa” temasıyla Siyer Sınavı düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından her yıl düzenlenen Siyer Sınavı bu yılda “O’nu Oku O’nu Yaşa” temasıyla Türkiye genelinde il, ilçe ve köyler olmak üzere yüzlerce merkezde yapıldı.

Bu yıl 75 il merkezinde yapılan sınava toplam 300 bin kişi başvurdu.

Engellemeler nedeniyle katılım düşük olduğunu belirten Peygamber Sevdalıları Platformu Adıyaman Koordinatörü yetkililerinden Necmeddin Ertürk, Bakanlık tarafından izin verilen sınavın Valilik ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından iptal edildiğini, son 3 gün kala izin verildiğini söyledi.

Ertürk, “Katılım geçen seneye nazaran düşük oldu. Bunun sebebi resmi izinler sırasında çıkan engellemelerdir. Milli Eğitim Müdürlüğü ve Valilik tarafından çok oyalandırıldık. Okullara Bakanlık tarafından izinli olan sınavımız için iptal edildiğine dair yazılar gönderdiler. Kayıtlar esnasında okulları dolaştığımız da halkımızdan ciddi teveccüh gördük. Gerçekten çok güzel ön kayıtlar aldık. Ama okullara iptal yazıları gidince tekrar okulların hepsi bizi aradı, ‘gelin kitaplarınızı alın, sınavınız iptal olmuş’ dediler. Bu süreçte büyük sıkıntılar çektik. Biz 10 okulda sınav yapmayı planlarken şu anda sadece bir okulda sınavımızı gerçekleştiriyoruz.” dedi.

Sınavı düzenlemelerindeki amaca da değinen Ertürk, “Bizim hedefimiz bu bozulan neslin ihyasıdır. Resulullah’ın sünnetiyle tanıştırmak ve onları düzelmesine katkıda bulunmaktır. Bu engellemeler olmasaydı, çok yüksek bir oranda katılım olmasını bekliyorduk.” ifadelerini kullandı.

“Bu sınavların daha çok yapılması lazım”

Oğlunu sınava getiren Arif Çalış isimli vatandaş sınavdan duyduğu memnuniyeti şöyle dile getirdi:

“Benim çocuğum sınava giriyor. Bu sınavların olması çok güzel bir şeydir. insanlar Peygamber Efendimizin yolunu, sünnetini bilmesi lazım. Bu sınavların daha sıkça yapılması gerekiyor. Bu tür etkinlikleri destekliyoruz. Çocuklarımızın bu etkinliklerle büyümesini istiyoruz. Ağaç yaş iken eğilir. Çocuklar bu etkinlikler olmadan yarın büyüdüğünde onları kurtarmak zor olur. Allah Resulü’nün hayatını bilmiyorsa, Allah’ı tanımıyor ise bunlar onun için eksidir. Çocuğun kendisini kurtarması çok zordur.”

Tür sınavların daha yaygın hale gelmesi gerektiğini belirten Ahmet Doğan, “Bu sınavları çok güzel görüyoruz. Daha yaygın olmasını istiyoruz. Bizler Hazreti Muhammed’in ümmeti isek, O’nun yolunda gidiyorsak çocuklarımızın da onun ahlakı ile ahlaklanmasını, terbiyesini isteriz. Cehaleti kaldıran ahir zaman Peygamberinin arkasında gidilmesi bizim için çok güzeldir.” dedi.

“Amacımız Peygamberimiz hayatını öğrenmek”

Birinci kategoride 4 defadır sınava girdiğini söyleyen Musab İdacı ise “Peygamberimizin hayatını öğrendim. Kitabı okudum.” dedi.

Serhat Polat, “Peygamberimizin hayatını öğrenmek için sınava girdim.” diyerek sınava giriş amacını belirtti.

Mesut Turan isimli medrese öğrencisi ise duygularını şu şekilde dile getirdi:

“Siyer kitabını çok beğendim. İçeriği çok güzel. Yarışmada bir ödül kazanıp bir yerlere gitmek tabi ki de çok güzel. Bu şekilde bütün insanların katılmaları çok güzel olmuş. Umreye gitmek O’nun siyer kitabını okumak, Peygamberin olduğu yerleri görmek bir ayrıcalık bir güzellik. Bu kitabı okuduktan sonra insanların hayata bakış açısının değişeceğini düşünüyorum. Çünkü Peygamberin yaşadığı toplum ile şu an ki toplum aynı değil. Peygamberin hayatını okuduklarında bunu görecekler. Onun müşrikler ile yapığı mücadeleleri, devlet ile olan siyaseti, insanlarla muamelelisini bu toplumda görmek isterim.”

Birinci kategoride sınava giren Hazan Yıldırım da “Ben bu sınava Peygamber Efendimizin hayatını ne tür zorluklar çektiğini öğrenmek için girdim.” dedi.

“Amacımız çocuklarımız Peygamberini tanısın”

Eşi ve çocuklarının sınava girdiği ve amaçlarının çocukların Peygamberi tanıması olduğunu dile getiren Songül Gici, “Eşim ve çocuklarım sınava girdi. Çocuklar Peygamber Efendimizin hayatını öğrensinler, kitap okusunlar diye bu amaçla sınava girdiler. Resulullah’ın hayatını biraz olsun onlara öğretebilmek. Çocuklar heveslendiler heyecanlılar inşallah güzel bir sonuç elde ederiz. Yoksa elhamdülillah çocuklarımızın ihtiyaçlarını karşılayacak durumdayız amacımız onlara Peygamberini tanıtmak. Çok heyecanlıyız, çocuklarda heyecanlı.” ifadelerini kullandı.

Birinci kategoride sınava giren Nuri İnal ve M. Ata Arslan da Hz Muhammed’in hayatını öğrenmek için sınava girdiklerini söylediler.

İki bacağı tutmayan ve koltuk değnekleri ile yürümek zorunda kalan kızını sınava getiren H. Bekir Açıkalın da Siyer Sınavı’nı geçlere tavsiye ettiğini, her kesin katılması gerektiğini belirtti.

Oğlunu sınava getirdiğini söyleyen Hikmet Kılıç, “Çocuğumu getirdim, kendisi telefondan kaydını yapmış. İki kere okudu. Önemli olan Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmesidir. İnşallah gücümüz yettiği kadarıyla Peygamber Efendimizin sünnetini öğreteceğiz. İnşallah hayırlı bir evlat olur. Sınav, hayırlara vesile olsun.” dedi.

Hatırlanacağı üzere, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından izin verilen sınava Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından çeşitli engeller çıkarılarak okul müdürlüklerine sınavın iptaline ilişkin yazı gönderilmişti. Kamuoyunun tepkisinin ardından sınava 3 gün kala İl Milli Eğitim Müdürlüğü izin vermişti. (İLKHA)  

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55