,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2506.421
  • Dolar 32.5726
  • Euro 34.7776
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 19 °C

"HDP’liler araba kiralayıp oğlumu Irak’a göndermişler"

"HDP’liler araba kiralayıp oğlumu Irak’a göndermişler"
Çocuklarının PKK tarafından dağa kaçırıldığı gerekçesiyle HDP il binası önünde evlat nöbeti tutan ailelerden Latife Ödümlü, oğlunun HDP’lilerce araba kiralanıp Irak’a gönderildiğini söyledi.

HDP tarafından kaçırılan çocuklarının bulunmasını isteyen 57 ailenin, HDP il binası önündeki evlat nöbetinde 3 ay geride kaldı.

Çocukları HDP tarafından kandırılarak dağa kaçırılan 57 aile, HDP'nin faaliyetlerini artık yürütmediği il binası önünde 91 gündür evlat nöbetini sürdürüyor.

Diyarbakır Dicle Üniversitesinde kimya bölümünde okuyan 3’üncü sınıf öğrencisi Özgür Ödümlü’nün (22) annesi Latife Ödümlü, oğlunun yaklaşık bir yıl önce dağa kaçırıldığını belirtti.

Anne Ödümlü, "Oğlum Özgür Dicle Üniversitesi’nde kimya bölümü okuyordu ve oğlumu kaçırdılar. Oğlum yurtta kalıyordu. Ona ev kiralayıp yerleştirmişler. Oğlum kaçırılmadan önceki Cuma günü onun yanındaydım. Memlekette pazartesi günü onu aradım ama telefonuna ulaşamadım. Onun arkadaşının numarasını almıştım ve onu aradım. Ona, oğlumun nerede olduğunu, sorduğumda oğlumun misafirliğe gittiğini söyledi. Geceleyin arkadaşını yeniden aradım ve halen oğlumun gelmediğini söyledi. Ben de emniyete gidip bilgi verdim." dedi.

25 gün boyunca kamplarda kaldığını belirten Ödümlü, "HDP’liler onu kandırıp, 1-2 hafta burada tutup daha sonra araba kiralayıp Irak’a göndermişler. Ben, kızım ve eşim pasaportlarımızı hazırlayıp aramaya gittik. 25 gün boyunca Irak ve İran’daki kamplara gittik ve gitmediğimiz yer kalmadı. Mahmur kampına gittik. Orada bir sorumlu vardı. Kod adı Kêndal’dı. Ona dedim sen burada necisin; ‘Ben onların başkanıyım.’ dedi. Ona; ‘Oğlum nerededir?’ dedim. O da bana ‘Sen onun ismini, fotoğrafını ver bir ay sonra sana bilgi vereceğim.’ dedi. 3 defa Kandil’e gittim ama yine de görmedim. Oğlumun kaçırılışı daha bir yılı bile dolmamış. 3 ayımız doldu HDP İl Binasının önünde oturmuşuz. Oğlum gelmeyene kadar buradan gitmeyeceğim. Ağlamaktan yemek bile yiyemiyoruz. Eşim ameliyat olmuş onu hastanede bırakıp buraya gelmişim." ifadelerini kullandı.

Çocukları dağa kaçırılan ailelere seslenen Ödümlü, "Oğlum, sen de kaç gel ailenin yanına. Hepimiz perişan olmuşuz. Kardeşlerin hepsi beni arıyor, bir haber aldın mı diye. Oğlum gelirse kurban keseceğim. Çocukları dağa kaçırılan ailelere sesleniyorum, gelin bize destek verin, burada kalın." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55