,
  • BIST 8718.11
  • Altın 2240.946
  • Dolar 32.3295
  • Euro 35.1655
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C
  • Antalya 14 °C

HDP dış güçlerin yönlendirilmesine kapıldı

HDP dış güçlerin yönlendirilmesine kapıldı
Kızıltepe Gazeteciler Cemiyetini ziyaret eden eski Mardin Milletvekili Abdürrahim Akdağ, "HDP bir siyaset geliştirememiş dış güçlerin yönlendirilmesine ve onların rüzgarına kapıldı." dedi.

Kızıltepe Gazeteciler Cemiyetini ziyaret eden 24’üncü dönem Mardin Milletvekili Abdürrahim Akdağ, "HDP siyaset geliştirememiş dış güçlerin yönlendirilmesine ve onların rüzgarına kapıldığını görüyoruz" dedi.

Kızıltepe Gazeteciler Cemiyetini ziyaret eden 24’üncü dönem Mardin Milletvekili Abdürrahim Akdağ, 16 Nisan’da yapılacak halkoylaması çalışmaları kapsamında bölgede yaptığı ziyaretlerde 18 maddelik anayasa değişikliğinin neler getireceği konusunda bazı insanların hâlâ tereddütlerinin olduğunu söyledi.

7 Haziran'da halkın HDP'ye tanıdığı toleranstan dolayı hayal kırıklığı içerisinde olduğunu vurgulayan Akdağ, " HDP tarihi bir treni kaçırmıştır. Kürtlerin ve bir kısım diğer insanların HDP’ye barış noktasında bir misyon üstlenmesini ve tarihe bu anlamda bir damga vurmasının imkanını sağlamış, ancak HDP maalesef bu şekilde bir siyaset geliştirememiş dış güçlerin yönlendirilmesine ve onların rüzgarına kapıldı. Halk, HDP'lilere tanıdığı o toleransın heba edilmesinden dolayı da bir hayal kırıklığı içerisindedir." dedi.

abdurrahim-akdag.jpg"Anayasa değişikliğinin neler getireceği hususunda insanların bazı tereddütleri var"

Akdağ, “Bölgede yaptığınız ziyaretlerde 16 Nisan'da yapılacak referandumla ilgili halkın genelde eğilimi 'Evet'ten yanadır. Ancak, hâlâ bazı noktaların insanların kafasında net olmadığı 18 maddelik Anayasa değişikliğinin neler getireceği hususunda insanların bazı tereddütleri var. Bunların giderilmesi hususunda bire bir çalışmanın meseleyi açıklığa kavuşturmanın ihtiyaç olduğunu gözlemledim. 80-90 yıllık süreçte Bütün Türkiye'de olduğu gibi bölge insanları da iki başlı rejimden büyük sıkıntılar çekmişlerdir. 10 yıllık periyotlarda yapılan darbelerle Türkiye'nin gelişmesi, değişmesi, dönüşümü her defasında sekteye uğramıştır. Bu da insanlarımızın ekmeğinin küçülmesine, aşının azalmasına, yeterli sağlık, eğitim ve altyapı hizmetlerinin almasına engel teşkil etmiştir." ifadelerini kullandı.

"İnşallah 16 Nisan'da çıkacak ‘Evet’ ile birlikte Türkiye'de iki başlıklı rejim sona erecek." diyen Akdağ, şöyle konuştu: "Kuvvetler çatışması üzerinde bina edilen sistem dönemi sona erecek. Kuvvetlerin kendi alanında hizmet ettiği yeni bir vizyonla Türkiye'nin önünü açacak bir zamana inşallah hep birlikte merhaba diyeceğiz. İnşallah medeniyet, hizmet yarışında dünyanın gidişatına yön verme çabalarında ve mazlum milletlerin umudu olma noktasında Türkiye yeni bir tren yakalayacak. Güçlü bir irade, güçlü bir yönetim ve halkın 5 yılda bir sandığa giderek seçtiği bir sistemde Cumhurbaşkanlığı Hükümet sisteminde Türkiye inşallah bir sıçrama yapacaktır. Bu 80 milyonun tamamına olan bir ihtiyaçtır."

abdurrahim-akdag-001.jpg“HDP tarihi bir treni kaçırmıştır”

HDP’nin dış güçlerin yönlendirilmesine ve onların rüzgarına kapıldığını gördüklerini sözlerine ekleyen Akdağ, “Siyasetin temel amacı kendi tabanı olan kendisini seçenlerin önünü açmak problemlerine çözüm üretmektir. HDP tarihi bir treni kaçırmıştır. Kürtlerin ve bir kısım diğer insanların HDP’ye barış noktasında bir misyon üstlenmesini ve tarihe bu anlamda bir damga vurmasına imkanını sağlamış ancak HDP maalesef bu şekilde bir siyaset geliştirememiş dış güçlerin yönlendirilmesine ve onların rüzgarına kapıldığını görüyoruz. halkında yaklaşımı budur. Halk, HDP'lilere tanıdığı o toleransın heba edilmesinden dolayı da bir hayal kırıklığı içerisindedir. HDP’lilerin bu noktada AK Parti'yi karalamasının bir hakkı yoktur. Bu halk, 7 Haziran seçimlerinde 80 milletvekili takdim etti. ‘Gidin sorunlarımızı Ankara'da mecliste çözün' dediler. Çünkü sorunların çözüm yeri modern, demokratik toplumlarda siyasi idarenin tecelli ettiği parlamentodur." diye konuştu.

Akdağ son olarak şunları kaydetti: "Bu sadece Türklerin sorununu çözen bir yönetim sistemi değildir. Daha çok Kürtlerinde mağduru olduğu şimdiye kadar yönetildiğimiz yönetim tarzının değişmesi ve daha demokratik daha insancıl ve dünya ile rekabet edilebilir bir yönetim anlayışının Türkiye'de yerleşmesi sonucunu getirecektir. Bunda herkes gibi Kürt'ü, Arap’ı, Türk’ü imparatorluğun bakiyesi olan 72 milletten oluşan halkımızın tamamı bundan istifade edecektir. Siyasetin varlığının amacı da öneri getirmektir. Toplumsal baskı oluşturup iktidarı halkın taleplerine mecbur etmektir." (İLKHA) 

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55