,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 19 °C

Hazreti Muhammed'e hakaret eden öğretim görevlisi hakkında suç duyurusunda bulunuldu

Hazreti Muhammed'e hakaret eden öğretim görevlisi hakkında suç duyurusunda bulunuldu
Çağlayan Adliyesi'nde bir araya gelen vatandaşlar, bir üniversitede öğretim görevlisi olan Uğur Kutay'ın, Hazreti Muhammed'e ve İslam'a hakaretlerde bulunmasına tepki göstererek suç duyurusunda bulundu.

Öğretim Görevlisi Uğur Kutay'ın, görev yaptığı üniversitede "senaryo yazımı" dersinde müfredat dışına çıkarak Hazreti Muhammed'e ve İslami değerlere hakaretlerde bulunmasına tepkiler sürüyor.

İstanbul'da Çağlayan Adliyesi'nin önünde bir araya gelen bir grup vatandaş basın açıklaması düzenleyerek Kutay'ı protesto ettikten sonra savcılığa suç duyurusunda bulundu.

"Müslüman, inancına saldırıldığı zaman gerekli tepkiyi ortaya koyandır"

Toplanan kalabalık adına basın açıklamasını okuyan Erdem Özveren, "Bugün burada 'öğretim görevlisi' adı altında dedesi Ebu Cehil'in misyonerliğini yapan Uğur Kutay isimli ahlaksızı kınamak ve iki cihan güneşi gözümüzün nuru Efendimiz (Sallallahu Aleyhi Vesellem)'e karşı yapılan çirkin saldırıyı kınamak ve lanetlemek için toplanmış bulunmaktayız. O peygamber ki yeryüzünün iffet ve haya abidesidir. Anamız babamız canımız sana feda olsun ya Resulullah. Müslüman, inancına saldırıldığı zaman gerekli tepkiyi ortaya koyandır. Bu tür adi saldırılar karşısında, Kâinatın Efendisi'ne karşı kin kusan, iftira atanlara karşı hep birlikte tepkimizi en açık bir şekilde ortaya koymalıyız. Üniversitede ders veren sözde bir akademisyen, dersinde Peygamber Efendimiz'e (Sallallahu Aleyhi Vesellem) karşı ağza alınmayacak sözler sarfetmiştir. Kendi ders konusunun da dışına çıkarak bilgi sahibi olmadığı konulara giren ve lağam kokan fikrini, üniversite de okuyan genç ve berrak zihinleri kirletmek için kullanan bu sözde akademisyen, Peygamber Efendimiz (Sallallahu Aleyhi Vesellem)'e ettiği hakaretlerin yanında buna karşı çıkan öğrenci kardeşlerimize de ağır ithamlarda bulunmuştur." dedi.

"Peygamber Efendimiz'e hakaret ve saygısızlıkta bulunanların amaçları tüm dünyada insanlığın umudu olan İslam'ın önünü kesmek, karalamak ve onu kötülemektir"

Hazreti Muhammed'in hidayet rehberi ve en güzel örnek olduğunu vurgulayan Özveren, "O'nun ahlakı, Kur'an ahlakıdır. Peygamber Efendimiz ahlaki, insani erdemleri getirmekle kalmamış, bunları fiilen de uygulamıştır. Güzel ahlakı tamamlamak için gönderilen Efendimiz (Sallallahu Aleyhi Vesellem), yanlışları düzeltmiş, fiiliyata aktarmış ve bunları sadece kendisi uygulamamış, örnek bir nesil yetiştirmiştir. Bütün alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz'e hakaret ve saygısızlıkta bulunanların amaçları, tüm dünyada insanlığın umudu olan İslam'ın önünü kesmek, karalamak ve O'nu kötülemektir. Biz Müslümanların üzerine düşen görev ise sadece hakaretlere karşı verdiğimiz cevaplarla sınırlı değildir. Peygamber efendimizin hayatının, yüce ahlakının ve mesajının tüm dünya halklarına ulaştırılması için de çalışmamız gerekmektedir. Bütün bu hakaretleri sözde 'ifade özgürlüğü' adı altında savunmak ise cahilliktir. Zira Malcom X’in de dediği gibi 'İslam'a sövmekten başka fikri olmayanlar, fikrin değil, İslam'a sövmenin hürriyetini arıyor.' Müjdecim, Kurtarıcım, Efendim, Peygamberim; Sana uymayan ölçü, hayat olsa teperim. Düsturuyla hareket eden bizler bu hayasızlığa asla göz yummayacağız. İnancımıza, manevi değerlerimize yapılan bu saygısızlığı şiddetle kınıyoruz. Bu sözde akademisyen hakkında gerekenin yapılmasını temenni ediyor ve üniversitemizde inancımıza saygı duymayan akademisyenler istemiyoruz " ifadelerini kullandı.

Özveren konuşmasının sonunda, "Biz bu ümmetin evlatları olarak kimsenin dinine inancına hakaret etmediğimiz gibi bize yapılan hakaretlere karşı da sessiz kalmayacağımızı ve bu olayın sonuna kadar takipçisi olacağımızı buradan herkese duyuruyoruz." diye belirtti.

Basın açıklaması sonrası tekbir ve salavatlar getiren grup, Kutay hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Öte yandan bin 680 kişinin Kutay hakkında suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi. (İLKHA)









  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55