,
  • BIST 9524.59
  • Altın 2490.091
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.7328
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 20 °C

Hayâ timsali bir âlim: Şeyh Bahattin Sevinik

Hayâ timsali bir âlim: Şeyh Bahattin Sevinik
​Şırnak'ın Cizre ilçesinde Eylül 2015'teki PKK/HDP'nin çukur eylemlerinde örgüt elemanların evine attığı roket sonucu şehit olan Şeyh Bahattin Sevinik, kabri başında yâd edildi

 

PKK/HDP'nin çukur eylemlerinde 4-12 Eylül 2015 tarihinde Cizre'de ilan edilen sokağa çıkma yasağı döneminde evinde bulunduğu sırada PKK'liler tarafından atılan roket sonucu şehid olan Şeyh Bahattin Sevinik, şehadetinin 6'ncı yılında yad ediliyor.

Yakınları ve sevenleri, şehadetinin yıldönümünde Sevinik'in kabri başında anma programı düzenledi.

Hayâ timsali bir âlim: Şeyh Bahattin Sevinik

Programın ardından İLKHA'ya konuşan dava arkadaşları Sevinik'in örnek şahsiyetini anlattı.

Şeyh Bahattin Sevinik'in ilmi duruşuyla herkes tarafından sevildiğini belirten Ahmet Pürnek, "Şehit Şeyh Zeki Atak ile beraber İslami derslerde arkadaşlık yaptık. Halim, takvalı, güzel ahlaklıydı. Arkadaşlık hukukumuz kardeşlikten öteydi. Biz ondan razıydık Allah da ondan razı olsun. İffet ve hayâsıyla Hazreti Osman'ı andırıyordu. Âlimdi, güzel ahlaklıydı. Ona soru sorulmadığı müddetçe dünyevi muhabbetlerden kaçınırdı." dedi.

Hayâ timsali bir âlim: Şeyh Bahattin Sevinik

"Cemaatle namaz kılmaya özen gösterirdi"

Şehid Bahattin Sevinik'in cemaatle namaz kılmayı hayatından çıkarmadığını dile getiren Abdullah Kurami, "Şehit Bahattin Sevinik özellikle namazlarında çok titiz olan, namazlarında dakik olan, yani her nerede olursa olsun namazlarını cemaatle kılmaya çalışan bir şahsiyeti. Bu konuya çok önem verirdi. Bir yolculuğa çıktığında dahi namazlarını cemaatle kılmaya özen gösterirdi. Nerede olursa olsun buna dikkat eder, gerekirse birini çağırıp namazını cemaatle kılardı."

Hayâ timsali bir âlim: Şeyh Bahattin Sevinik

Sevinik'in ayrıca yardımsever şahsiyetiyle de tanındığını söyleyen Kurami, "Bunu yaparken de Peygamber efendimizin hadis-i şerifini dikkate alarak bu yardımlarını yapıyordu. Yani 'sağ elin verdiğini sol elin görmemesi' gerektiğini söylerdi. Özellikle bu iki özelliği ile ön plandaydı. Yardımseverliği, ahlakı, yumuşak huyluluğu ve ticaretinde de verdiği sözde duran bir kişiliğe sahipti." diye konuştu.

"Herkes ondan razıydı"

Şehit Bahattin Sevinik ile 40 yıllık bir  dostluklarının olduğunu aktaran Hasan Gözüngül, onu tanıdığı süre zarfında takvaya çok önem verdiğini ifade etti.

Hayâ timsali bir âlim: Şeyh Bahattin Sevinik

Gözüngül, "Şeyh Bahattin, iyi huylu ve hâlim birisiydi. Hayâsı ve takvası ile sanki asrı-saadetin Hazreti Osman'ı gibiydi. Hayâlı ve takvalı olduğu kadar fakirlere ve medrese öğrencileri için de yardımseverdi. Hiç kimseye zararı yoktu. Namazlarını sürekli cemaatle kılardı. Evde dahi çocuklarıyla cemaatle namaz kılardı. Şehadetinden önce de evde cemaatle namaz kılmış ve sünnetlerini kılmaya vakit bulamadan şehid oldu. Şeyh Zeki'nin yakın akrabası olan Şeyh Bahattin ile arkadaşlığımız uzun yıllar devam etti. Arkadaşlıktan öte bir aile gibi olmuştuk. Herkes ondan razıydı. Allah da ondan razı olsun. Şehadeti mübarek olsun." ifadelerini kullandı.

Hayâ timsali bir âlim: Şeyh Bahattin Sevinik

Şeyh Bahattin Sevinik kimdir?

1965 yılında Şırnak'ın Kasrik beldesinde dünyaya gelen Şeyh Bahattin Sevinik, ilk, orta ve lise eğitimini Cizre'de tamamladı. Okul Hayatında başarılı olan Sevinik, İslami ve dini eğitimini babası Şeyh Abdullah'tan aldı. İlmi eğitiminden sonra çevredeki köylerde ilim tahsil etti. Güney Çam, Balveren, Kızılsu, Silopi, Gercüş ve Cizre'de medrese ve ilim eğitimi gördü. Açık Öğretim Fakültesi üzerinden üniversiteyi bitiren Sevinik, Şırnak ve Cizre Milli Eğitim Müdürlüğünde memur olarak görev yapmaya başladı. Daha sonra Şırnak Üniversitesi Cizre Meslek Yüksekokulu'nda veri hazırlama memuru olarak görev yapmaktaydı.

İslami duruşu ile çevresi tarafında sevilen, 1992 yılında PKK'liler tarafından şehid edilen Şeyh Zeki Atak'ın yakın akrabası olan Şeyh Bahattin Sevinik, 8 Eylül 2015'te evinde olduğu sırada PKK elemanlarının roketatarlı saldırısı sonucu şehid oldu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55