,
  • BIST 8718.11
  • Altın 2245.94
  • Dolar 32.3321
  • Euro 35.1754
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C
  • Antalya 11 °C

Hatay'dan Expo 2021 için tarihi adım

Hatay'dan Expo 2021 için tarihi adım
Almanya’da AIPH Genel Kurulu’nda yapılan sunum sonrası, üyeler Hatay’ın Expo 2021’e resmen aday olmasına oybirliği ile karar verdi.

Expo 2021’in Hatay’da düzenlenmesi için Haziran ayında yapılan adaylık başvurusu sonuçlandı. Almanya’da düzenlenen toplantıda AIPH (Uluslararası Bahçecilik Üreticileri Birliği) Genel Kurulu’na Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş tarafından yapılan sunum sonrası tarihi karar verildi ve Hatay için yapılan adaylık başvurusu oybirliği ile kabul edildi. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hatay’ın Expo 2021’e kabul edilmesini kentin bugüne kadar ki en prestijli projesi olarak değerlendirdi.

 

Hatay, dünya sahnesindeki yerini alacak

AIPH Genel Kurulu’nda özel bir sunum yapan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, bölgede ve sınır dışında yaşanan olaylara rağmen Hatay’ın Expo 2021 adaylığına kabul edilmesinin dünya pazarına açılma konusunda büyük bir fırsat olduğunu dile getirdi.Şehri tanıtmak konusunda yaşadıkları sorunların kabul edilen adaylık sayesinde aşılacağını dile getiren Başkan Savaş, Expo’yu bölgesel kalkınma ve tanıtım projesi olarak gördüklerinin altını çizdi.

 

300 Milyon TL’lik yatırım yapılacak

Kabul edilen başvurunun önemine değinen Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş şöyle konuştu: “Medeniyetler Bahçesi temasıyla aday olduğumuz EXPO 2021 için Almanya'da AIPH Genel Kurulu’nda sunumumuzu yaptık ve sunumun ardından adaylığımız oybirliği ile kabul edildi. Bu güzel haber ardından çalışmalarımıza aynı heyecanla devam edip Expo’yu Hatay’a getirmeyi hedefliyoruz. Çünkü bu proje ile Hatay dünyanın gözünde de prestijli bir şehir olacak. Dev fuarın şehrimizde düzenlenmesi ile dünya standartlarında hazırlanacak 300 dönümlük Botanik bahçesi, 6 ay boyunca Hatay’da diğer ülkelerin bahçeleri ile birlikte sergilenecek. Ayrıca olimpiyatlar seviyesinde yapılacak organizasyon, Hatay’a 300 Milyon TL yatırım kazandırmış olacak ve bu sayede kenti en az 2.5 Milyon kişinin gezebilmesini sağlayacaktır. Fuarın, kente sosyo-ekonomik olarak katkılar sağlayacağına ve şehrin yaşam kalitesinin artmasına da yardımcı olacağına inanıyorum. Adaylık aşamasında büyük bir adım attık ve gururunu birlikte yaşıyoruz. Bu gurur Hatay’ın, bu gurur Türkiye’nin gururudur.”

 

Expo 2021’in hangi şehirde düzenleneceği ise Mart ayında yapılması beklenen toplantıda sonuçlanması bekleniyor.

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55