,
  • BIST 9125.29
  • Altın 2324.279
  • Dolar 32.3653
  • Euro 34.9479
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 17 °C

​Hastanenin ihmali mağdur etti

​Hastanenin ihmali mağdur etti
Mardin’in Kızıltepe ilçesinde yaşayan Gökçen ailesi, 3 yıl önce vefat eden annelerinin gerçek raporuna ceza kesildiğini iddia etti.

Mardin’de 3 yıl önce vefat eden bir annenin engelli raporunun, hastanenin ihmali sonucu vergi dairesince "sahte" olarak kabul edilerek ceza kesildiği belirtildi.

Son günlerde sıkça gündeme gelen sahte sağlık raporları olayları, gerçek raporların sahiplerini mağdur etmeye başladı. Mardin’in Kızıltepe ilçesinde yaşayan Gökçen ailesi, 3 yıl önce vefat eden annelerinin gerçek raporuna ceza kesildiğini iddia etti.

Kalp yetmezliği nedeniyle annesinin uzun zaman hastanede tedavi gördüğünü ve kalbine pil takıldığını belirten Musa Gökçen, hastalığı nedeniyle Kızıltepe Devlet Hastanesi tarafından annesine yüzde 100 engelli raporu verildiğini söyledi.

Rapor üzerine annesini hastaneye götürüp getirilmesi için araç satın aldıklarını aktaran Gökçen, "Sahte sağlık raporları" olaylarını artması üzerine Vergi Dairesinin hastaneden teyit yazısı istediğini, ancak hastane kayıt defterinde annesinin fotoğrafı ve diğer bilgilerin olmasına rağmen olumsuz cevap verilmesine üzerine kendilerine 20 bin TL ceza kesildiğini ileri sürdü. 

Hastane kayıt defterinin isim bölümünde bazı eksik bilgilerin bulunduğunu belirten Gökçen, bunun da hastane personelinden kaynaklandığını söyledi.

"Annem hastanede 4 yıl tedavi gördükten sonra vefat etti"

Vefat eden annesinin kalp hastası olduğu ve 4 yıl boyunca Kızıltepe Devlet Hastanesinde tedavi gördüğünü söyleyen Musa Gökçen, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Annem Finci Gökçen, son 3 yıl ayda bir mutlaka kardiyoloji servisinde tedavi görüyordu.  Son bir yıl ise bir hafta hastanede, bir hafta evde kalıyordu. Kalbi yüzde 15 çalışıyordu, bundan dolayı Kızıltepe Devlet Hastanesi heyeti tarafından kendisine yüzde 100 sakatlık raporu verilmişti ve bakıcı maaşı bağlanmıştı. Bu onun doğal hakkı olduğu için ve raporda bir sorun olmadığından dolayı bir bayiden adına bir araç da almıştık. Annemin vefatından 26 gün önce kalbi yüzde 15 çalıştığı için Batman Dünya Hastanesinde Ankara’dan gelen bir profesör pil taktı. Bu süre içerisinde birkaç defa Mardin ile Kızıltepe Devlet hastanesine götürüp tedavisini yaptırıyorduk. Son hafta yine Kızıltepe Devlet Hastanesinde tedavi görüyordu, 7’inci günde kalp krizi geçirdi. Mardin Devlet Hastanesine sevk edilirken yolda vefat etti."

"Annemin üzüntüsünü bize tekrar yaşattılar"

Annesinin vefatı nedeniyle yaşadıkları üzüntüyü tekrar kendilerine yaşattıklarını aktaran Gökçen, "Kızıltepe’de veya Doğu ve Güneydoğu’nun muhtelif yerlerinde rant sağlama amacıyla özellikle sahte raporların çıkarılması veya çıkartılması sonucu bizimkinden de şüphelenmişler. Kızıltepe Vergi Dairesi Kızıltepe Devlet Hastanesinden teyit yazısı istemiş, Kızıltepe Devlet Hastanesi, Kızıltepe Vergi Hastanesine bilgi vermediğinden dolayı annemin raporunun sahte olduğuna karar vererek bize ceza verdiler. Annemizin ölümü yetmiyormuş gibi tekrar bize bir üzüntü yaşattılar. Bize 20 bin TL civarında para cezası geldi. Yazı cuma günü elimize ulaştı. Bugün hastaneye yaptığımız başvuru da başhekimle görüştük ‘sizin hiç ihmalimiz yok' dedi ve personelin yaptığı hatadan kaynaklandığını beyan etti. ‘Kızıltepe Vergi dairesinin verdiği karar doğrultusunda bunu düzeltebilecek şansım yok. Savcılığa gidip mahkeme açın.’ dedi. Bırakın maddiyeti biz şu anda manevi olarak zan altına girdik. Üzüntümüz ikiye katlandı." diye konuştu.

"Bu hata düzeltilmezse suç duyurusunda bulunacağız"

Yaşadıkları üzüntüyü ifade etmekte zorluk çektiğini, hem mahcubiyet hem de üzüntü yaşadıklarını ifade eden Gökçen,  konuşmasına şöyle devam etti:

"Annemin raporu yüzde 100 net, sahteliği yok. Sadece Kızıltepe Devlet Hastanesi heyetinde çalışan personelin yapmış olduğu bir ihmal sonucu ve Kızıltepe Vergi Dairesinin yaptığı tahkikat neticesinde Kızıltepe Devlet Hastanesi cevap vermiyor diye bizim adımıza ceza kesiliyor ve rapor sahte olarak kabul ediliyor. Oradaki memur hata yaparsa bizim günahımız nedir, 3 yıl önce vefat eden annemin günahı nedir? 3 yıl sonra zan altına giriyoruz. Bu hatayı kim yapmışsa Kızıltepe Devlet Hastanesi personeli hakkında yasal işlem, ne gerekiyorsa yarından itibaren süreci başlatacağız. Daha önce sahte rapor çıkmış olabilir. Bu konuda devletin araştırmasını doğru buluyorum, olması gereken de budur. Ama kurunun yanında yaş yanması doğru değil. Annemin kalbinin yüzde 15 çalışıyor olması ve şu an karşılaştığımız durum ve mağduriyet ve bizi rant sağlamak için sahte rapor çıkaranlarla aynı kefeye koyulmamız, çok yanlıştır. Ve bunu kabul edemiyoruz. Onun için bu hatayı yapan personel hakkında suç duyurusunda bulunacağız inşallah."

Hastane yetkilileri: Hata düzeltilecek

Öte yandan konu ile ilgili görüştünüz hastane yetkilileri, hatanın düzeltilmesi için Vergi Dairesine ikinci bir yazının yazılacağını belirttiler. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55