,
  • BIST 9117.42
  • Altın 2324.394
  • Dolar 32.3814
  • Euro 35.0286
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 26 °C

Hastane, okullar ve binalar sular altında kaldı

Hastane, okullar ve binalar sular altında kaldı
Mardin’in Kızıltepe ilçe merkezinde, öğle saatlerinde aniden bastıran yağış sele dönüştü. Kızıltepe Devlet Hastanesi, TOKİ İlk ve Ortaokulunun yanı sıra birçok ev ve işyeri sular altında kaldı.

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde, aniden bastıran yağış sele dönüştü. Birçok ev ve iş yeri sular altında kaldı.

Kızıltepe Devlet Hastanesi poliklinik bölümünün sular altında kalması nedeniyle öğleden sonra doktorlar mesai yapamazken, sıra bekleyen hastalar da evlerine dönmek zorunda kaldı.

Yenikent Mahallesi'nde bulunan TOKİ İlk ve Ortaokulu ile birlikte, ilçedeki birkaç okul daha su baskını yaşayınca öğrenciler okullardan tahliye edildi ve eğitime ara verilmek zorunda kalındı.

Bunun yanı sıra birçok binanın bodrum katı ile iş yerinin de sular altında kalmasıyla maddi hasar oluştu.

Mardin, Kızıltepe ve diğer ilçelerden gelen itfaiye ekipleri, hastane ve okullardaki suları tahliye etmeye çalıştı.  Evlerini su basan vatandaşlar ise itfaiye ekiplerinin geç müdahalede bulunduğunu ileri sürdü.

“5-6 saat boyunca itfaiyeyi aradık, gelmediler”

Yağmurun yağmasıyla, bulundukları binanın bodrum katını su bastığını söyleyen Diyadin Sözgen, “Belediyeyi aradık, cevap vermediler. 5-6 saat boyunca itfaiyeyi aradık, gelmediler. Şu an bodrum su altında, içerisi su dolmuş. Elektrik panosu, her şey su altında kaldı. 5-6 saat sonra itfaiye geldi, şu an su tahliye ediliyor ama sabaha kadar ancak biter.” diyerek yaşadıkları sıkıntıları anlattı.

“Hastane, okullar, binalar sular altında kaldı”

Aşırı yağışın sele dönüşmesiyle hastane, okullar ve TOKİ’deki binaların sular altında kaldığına dikkat çeken Fırat İnal ise “Elektrik panoları bodrumda olduğu için sıkıntılar yaşadık. Selden dolayı hastanedeki sistemin kapanmasıyla sıra bekleyen hastalar tahliye edildi. Okullar kapandı, orada bulunan öğrenciler tahliye edildi. Çok sıkıntı yaşadık. Yetkililerden ricamız bu tür durumlara bir an önce müdahale edilmesi. Çağırdığımız halde gelmemeleri nedeniyle sıkıntı yaşadık. Geldiler ama geç geldiler. Suyu tahliye etmeye çalışıyorlar ama o da biraz sıkıntılı, su çok yavaş çekiliyor.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55