,
  • BIST 9057.95
  • Altın 2296.889
  • Dolar 32.3247
  • Euro 35.0593
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 21 °C

Hasankeyf’te kazı çalışmalarına başlanıyor

Hasankeyf’te kazı çalışmalarına başlanıyor
Batman’ın Hasankeyf İlçe Kaymakamı Şenol Öztürk, “Hasankeyf tamamıyla su altında kalmış değil. Hala çok büyük bir potansiyel barındırıyoruz. Burada restorasyon çalışmalarına, kazı çalışmalarına bu yıl itibariyle başlanıyor” dedi.

Bazı ekonomi yazarları, Batman’ın tanıtımı amacıyla düzenlenen program kapsamında kente gelerek tarihi Hasankeyf ilçesini ziyaret etti.

Ziyarette; Hasankeyf Kaymakamı Şenol Öztürk, Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen, Kültür ve Turizm İl Müdürü Mehmet İhsan Aslanlı, Ticaret Odası Başkanı Abdulkadir Demir de hazır bulundu.

Gazeteciler, Hasankeyf yerleşkesinde tarihi mekanlarla ilgili bilgi aldı. Hasankeyf Kaymakamı Şenol Öztürk yaptığı açıklamada, kentte ulusal basın temsilcilerini ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

“Bütün mağaralar ileriki dönemlerde turizme açılacak”

Hasankeyf kalesini turizme kazandıracaklarını belirten Öztürk, “2-3 bin yıl öncesine dair tarihi eserlerin mevcut olduğu alanı turizme kazandırmak istiyoruz. Onlarca medeniyete ev sahipliği yapmış, binlerce yıl öncesine, tarihe tanıklık etmiş kadim bir antik kültür şehri olan Hasankeyf tamamıyla su altında kalmış değil. Hala bu eserlerin mevcudiyeti ile çok büyük bir potansiyel barındırıyoruz. Bütün buradaki mağaraları, gerek kazı gerek uzun yıllara sahip restorasyon çalışmalarına, kazı çalışmalarına bu yıl itibariyle başlanıyor. Bütün bu mağaralar ileriki dönemlerde turizme açılacak ve daha önce açılmamış olan bu alanlar turizme, hem de ekonomiye kazandırılmış olacak.” diye konuştu.

“Çok daha güzel bir Hasankeyf ile tüm ziyaretçilerimiz tanışmış olacak”

Ilısu Barajının Hasankeyf’e alternatif turizm imkanları da sunduğunu ifade eden Öztürk, “Ilısu Barajı'nın getirmiş olduğu su kaynaklarını alternatif turizm kaynaklarıyla beraber, hem tarih hem kültür hem spor hem de doğa turizmi alanları. Tüm görmüş olduğunuz alanlar aynı zamanda trekking  güzergahı. İnşallah tüm kaynaklarımız en iyi şekilde Türkiye ekonomisine ve Hasankeyf ekonomisine kazandırılmış olacak. Hasankeyf bir yandan da değişim- dönüşüm içerisinde. Bazı eksikleri var ve pandemi döneminde bu eksikleri tamamlama fırsatı buluyoruz. Yavaş yavaş yeşillendirilmesi, çevre düzenlemeleri hayata geçtiğinde inşallah çok daha güzel bir Hasankeyf ile tüm ziyaretçilerimiz tanışmış olacak.” dedi.

“İlçemiz turizm merkezi haline gelecek”

Salgın dönemini fırsata çevirdiklerini dile getiren Öztürk, “Önümüzdeki dönemde bütün bu eksiklikler tamamlandığında inanıyorum ki, Hasankeyf parmakla gösterilecek bir yer, bir ilçe olacak. Diğer yandan Zeynel Bey Türbesi’nin de bulunduğu Arkeopark ve Şaab Vadisi çevre düzenleme projeleri tüm hızıyla devam ediyor. Müzemiz zaten insanı tarihi bir yolculuğa çıkarıyor. Bütün bu kaynaklar en iyi şekilde hizmete sunularak ilçemiz bölgenin ve Türkiye’nin gıpta ile baktığı bir turizm merkezi haline gelecek.” ifadelerini kullandı.(İLKHA)







  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55