,
  • BIST 8728.32
  • Altın 2240.582
  • Dolar 32.336
  • Euro 35.1296
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C
  • İzmir 10 °C
  • Antalya 15 °C

Hasankeyf’te 4 proje onaylandı

Hasankeyf’te 4 proje onaylandı
‘GAP Entegre Kırsal Kalkınma Programı’ kapsamında Hasankeyf İlçe Kaymakamlığının 2017 yılında uygulamaya geçirilecek 4 projesi onaylandı.

Batman’ın Hasankeyf İlçe Kaymakamlığınca ‘GAP Entegre Kırsal Kalkınma Programı’ kapsamında 2017 yılında uygulamaya geçirilecek 4 proje onaylandı.

GAP Entegre Kırsal Kalkınma Programı kapsamında Batman’ın Hasankeyf İlçe Kaymakamlığınca hazırlanarak GAP İdaresi Başkanlığına sunulan Antepfıstığı Projesi, Arılı Kovan Projesi, Sumak İşleme Makine ve Ekipman Alım Projesi ile Çok Amaçlı Sosyal Tesis Merkezi Projesi GAP idaresi tarafından uygun görülerek onaylandı.

Antepfıstığı projesi

Hasankeyf Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada, ilçe çiftçilerinin Antepfıstığı yetiştiriciliğine yoğun talepleri olduğu belirtilerek, “İlçemiz köylerinin mevcut arazi durumunun Antepfıstığı yetiştiriciliğine uygun oluması ve çiftçilerimizden gelen yoğun talepler göz önünde bulundurularak ilçemiz merkez ve köylerinde toplam 70 çiftçiye 930 dekarlık alanda yüzde 70 hibe (GAP İdaresi) ve yüzde 30 çiftçi katkısı olacak şekilde kapama Antepfıstığı projemiz, Gap idaresince kabul edilmiştir. Bu projeyle ilçemiz merkez ve köylerinde toplam 50 çiftçiye 600 dekarlık alanda yüzde 70 hibe (GAP İdaresi), yüzde 30 çiftçi katkısı olacak şekilde, çiftçilerimize Antepfıstığı çöğürü ile çevre ihata malzemesi verilecektir.” denildi.

Arılı kovan projesi     

Proje kapsamında 10 yetiştiriciye 200 arılı kovan ve malzemesi verileceği belirtilen açıklamada, “Köylerimizde yüzde 70 hibe (GAP  İdaresi) ve yüzde 30 çiftçi katkısı olacak şekilde toplam  10 yetiştiriciye kişi başı 20 arılı kovan ve malzeme olmak üzere toplam 200 arılı kovan ve arı malzemesi projesi, GAP  idaresince kabul edilmiştir. Proje kapsamında yetiştiricilerimize arılı kovanlarımız ve arı malzemeleri verilmiş olup projemiz başarılı bir şekilde tamamlanmıştır. Yine çiftçilerimizden gelen yoğun talepler göz önünde bulundurularak 2017 yılında uygulanmak üzere GAP  idaresine 2. defa arılı kovan  projesi sunulmuş ve projemiz GAP idaresince kabul edilmiştir. Bu projeyle ilçemiz  köylerinde  25 yetiştiriciye toplam  500 arılı kovan ve arı malzemesi, yüzde 70 hibe (GAP  İdaresi), yüzde 30 çiftçi katkısı olacak şekilde çiftçilerimize verilecektir.” ifadelerine yer verildi.

Sumak işleme makine ve ekipman alım projesi

Sumak işleme ve makine ile ekipman alım projesiyle ilgili yapılan açıklamada, “Bu proje ile yaklaşık 60 çiftçimizin gelir seviyesi yükselecek ve insan sağlığı için önem arz eden sumak bitkisinin yetiştiriciliği ve yaygınlaştırılması sağlanacaktır. Bu kapsamda Uzundere ve bağlı köylerimizde 2017 yılında uygulanmak üzere yüzde 90 hibe (GAP  İdaresi) ve yüzde 10 Köylere Hizmet Götürme Birliği  katkısı olacak şekilde GAP  İdaresine Sumak İşleme Makine ve Ekipman Alım Projesi sunulmuş ve projemiz GAP  idaresince kabul edilmiştir.” denildi.

Çok amaçlı sosyal tesis merkezi projesi

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

“Hasankeyf İlçe Merkezinde 15-30 yaş gurubu genç sayısı yaklaşık olarak 500 kişidir. Ayrıca İlçemizde Batman Üniversitesine bağlı Turizm ve Otelcilik Okulu mevcut olup bu okulda yaklaşık 200 öğrencinin öğrenim göreceği tahmin edilmektedir. İlçemiz Batman Merkeze yaklaşık 40 kilometre uzaklıkta olup bu gençlerin faydalı ve eğitici faaliyetleri yürütebilecekleri bir yer, ilçemizde mevcut değildir. Bu kapsamda ilçemizde faal durumda bulunan halı saha faaliyetleri için soyunma odalarına, duş kabinlerine, dinlenme ve okuma alanlarına, masa tenisi ve satranç gibi yararlı faaliyetlerin yürütülebileceği alanlara ihtiyaç duyulduğundan, GAP  İdaresine Çok Amaçlı Sosyal Tesis Merkezi Projesi sunulmuş ve projemiz kabul edilmiştir.” (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55