,
  • BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 17 °C

Hasankeyf Uygulama Oteli törenle açıldı

Hasankeyf Uygulama Oteli törenle açıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın direktifleriyle Hasankeyf'in turizm odağı olmasına katkıda bulunmak amacıyla kurulan ve DİKA'nın desteğiyle donatılan Batman Üniversitesi Hasankeyf Uygulama Oteli’nin açılışı törenle gerçekleştirildi.

Batman Üniversitesi Turizm Meslek Yüksek Okulu bünyesinde hizmet verecek olan Hasankeyf Uygulama Oteli'nin açılışı gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın direktifleriyle Hasankeyf'in turizm odağı olmasına katkıda bulunmak amacıyla kurulan ve DİKA'nın desteğiyle donatılan Batman Üniversitesi Hasankeyf Uygulama Oteli’nin açılışı törenle gerçekleştirildi.

Dualarla açılan Hasankeyf Uygulama Oteli'nin açılışında konuşma yapan Batman Valisi Hulusi Şahin, "Hasankeyf turizm bölgesindeki yatak kapasitemiz sıfırdan 98'e çıkmış oldu. Hasankeyf’in yeniden doğumuna hepimiz şahitlik ediyoruz. Bu seferki Hasankeyf, çok daha sağlıklı bir şekilde büyüyecek ve çok daha doğru hamleler ile gelişecek. Hasankeyf’te yaptıklarımız tüm dünya tarafından adım adım izleniyor, farkındayız. Bundan hiç şüpheniz olmasın. Bunun için de çok detaylı çalışıyoruz. Doğru hamleler yapmak istiyoruz. Bu hamlelerden bir tanesi de, aslında bu uygulama oteli ve turizm meslek yüksekokulu. Çünkü bir turizm faaliyeti yapılacaksa bunu önce bilgi ile yoğurmamız lazım." dedi.

Şahin, "Doğru bir hizmet sektörünü oluşturmak için üniversiteye desteği şart. Burada bunu sağlayacağız. Bu sadece bir uygulama oteli değil, burada öğrencilerimiz yetişecek. Başta Hasankeyf olmak üzere, bölgenin ihtiyacı olan turizm elemanları buradan yetişip bölge illerine dağılacaklar. Hem istihdam sağlanacak, hem de turiste yönelik hizmet nasıl yapılır burada iyi bir şekilde öğretilecek. O yüzden çok önemsiyoruz. Elimizden gelen desteği bugüne kadar verdik ve bundan sonra da destek olacağız. Hasankeyf ile ilgili projelerimiz devam ediyor. Tabi bunlar uzun soluklu, büyük projelerdir. Birden olacak şeyler değil, ama emin adımlarla yürüdüğümüzü belirtmek isterim. Sular yükselirken bizim projeler de arkasından geliyor." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanının emri ile uygulama oteli buraya yapıldığında, çok uğraştıklarını belirten Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, "Otelin yapım aşamasında karşılaştığımız zorlukları arkada bırakarak nihayet mutlu sona geldik. Bu seviyeye ulaşmamızda sayın valimizin çok büyük emeği oldu. Daha sonra içerdeki malzemeleri DİKA’nın desteği ile aldık. DİKA’nın genel sekreteri proje aşamasında çok büyük destekleri oldu. Bugün Hasankeyf’te böyle bir otelin açılacağına hiç kimse inanmıyordu. Ben YÖK’e gittiğimde onlara dedim ki ben öğrenci istiyorum. YÖK yetkileri de bana dediler ki ‘nasıl Hasankeyf’e öğrenci istiyorsun, Hasankeyf’in nüfusu nedir ki’? Ben de onlara dedim ki sayın Cumhurbaşkanımızın emridir. Cumhurbaşkanımız dedi ki,  ‘Hasankeyf’e bir uygulama oteli ve bir de hastane yapın. Hasankeyf’in geleceği çok parlaktır’ demişti. Onun emri ile hastane yapıldı. Bugün de yapımı gerçekleşen uygulama otelinin açılışını yaparak emrini yerine getirmiş olduk. Otel faaliyete geçti."

Durmuş, "Buraya öğrenci alımı da gerçekleşti. Şimdi öğrencilerimiz cıvıl cıvıl bu okulun içerisinde dolaşıyor. Bu öğrencilerin sayısı 68’e ulaştı. İnşallah bu sayı daha da artacak. Burası cıvıl cıvıl olacak. Hasankeyf ve ülkemiz canlanacak. Bu tarihi ilçemiz inşallah yeniden hayat bulup canlanacak ve eskisinden daha iyi konumda olacak. Turizm şehri olacaktır." şeklinde konuştu.

Hasankeyf Uygulama Oteli’nin açılışında konuşan DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, "Böyle bir projenin gerçekleştirilmesinde DİKA’nın da olması gerçekten beni de çok gururlandırdı. DİKA olarak işimiz, katma değeri olan çalışmalar yapmak. Hasankeyf Uygulama Oteli de Hasankeyf’te turizm açısından çarpan etkisi yüksek katma değerli bir projedir. Ayrıca Sayın Cumhurbaşkanımızın emrini de bu proje kapsamında yerine getirebilmek bizim için çok önemliydi." dedi.

Rektör Durmuş’un ev sahipliğinde yapılan açılışa Batman Valisi Hulusi Şahin, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdulkadir Özer, İl Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay İsa Çakmak, kamu kurumu müdürleri, STK temsilcileri, Üniversite personeli ve öğrencileri katıldı. (İLKHA)

 

 

 

 

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55