,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2310.506
  • Dolar 32.336
  • Euro 35.0929
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 18 °C

Hani'deki saldırıya ilişkin 7 kişi tutuklandı

Hani'deki saldırıya ilişkin 7 kişi tutuklandı
Diyarbakır'ın Hani ilçesi Kalaba köyü mevkiinde polislerin, PKK mensuplarının bulunduğu bir aracı takip ettikleri esnada çıkan çatışmada bir polis memuru hayatını kaybettiği olayda gözaltına alınan 7 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Diyarbakır'ın Hani ilçesinde PKK'lılarca düzenlenen ve 1 polisin hayatını kaybettiği bir polisin ise yaralandığı saldırıya ilişkin gözaltına alınan 7 şüpheli çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Diyarbakır'ın Hani ilçesi Kalaba köyü mevkiinde polislerin, PKK mensuplarının bulunduğu bir aracı takip ettikleri esnada çıkan çatışmada bir polis memuru hayatını kaybetmiş bir polis memuru ise yaralanmıştı. Yapılan operasyonlar neticesinde olayla iltisaklı olduğu belirtilen ve gözaltına alınan 7 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Konuyla ilgili Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada, araç ile olay yerinden kaçan PKK'lileri etkisiz hale getirmek maksadıyla Hani ilçesinin kuzeydoğusunda operasyonların yapıldığı belirtilerek, olayda kullanıldığı tespit edilen 21 AAB 595 plakalı beyaz renkli Toyota marka aracın Yukarıturalı köyüne yaklaşık 800 metre mesafede terk edilmiş vaziyette bulunduğu, araç içerisinde yapılan inceleme neticesinde; aracın sağ ön koltuk ile arka koltuk üzerinde yoğun şekilde kan izlerinin tespit edildiği ifade edildi.

Açıklamanın devamında, "BTÖ mensuplarının olay esnasında kullandıkları aracı terk etmelerini müteakip aynı bölgeden B.O isimli şahıs adına kayıtlı 02 HL 426 plakalı araç ile kaçtıkları tespit edilmiş olup, bahse konu araç Yukarıturalı köyünde ikamet eden B.O isimli şahsın evinin önünde bulunmuştur. BTÖ mensuplarının olay yerinden kaçmasına yardım eden ve Yukarıturalı Mahallesi'nde ikamet ettikleri tespit edilen şüpheli şahısların yakalanması amacı ile 18-19 Aralık 2018 tarihlerinde icra edilen operasyon sonucu; A.Y, A.O, T.O, A.O, A.İ.O, İ.N ve B.O isimli 7 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır. 7 şüpheli, 21 Aralık 2018 tarihinde sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklanmış, firari durumda bulunan bir şüpheli hakkında ise yakalama kararı çıkartılmıştır." ifadelerine yer verildi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55