,
  • BIST 9506.79
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 22 °C

HAMAS'tan Filistin seçimlerine katılma vurgusu

HAMAS'tan Filistin seçimlerine katılma vurgusu
Filistin İslami Direniş Hareketi (HAMAS), işgalcilerin, aralarında özgürleştirilmiş eski esirlerin yanı sıra HAMAS liderlerinden Cemal et-Tavil ve Bacis Nahle gibi isimlerin de yer aldığı birçok kişiyi alıkoyma operasyonlarına sert tepki gösterdi.

HAMAS tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada, terörizm ve kaostan beslenen siyonist rejimin, lider kadrolarına yönelik sürdürdüğü gayrimeşru alıkoyma politikalarıyla, HAMAS’ın yakında yapılacak Filistin genel geçimlerine katılmasına mâni olamayacağının altı çizilirken, “Bilakis bu tür hukuksuzluklar, Filistin devlet işlerini yeniden düzenleme yoluna devam etme kararlılığımızı artıracaktır.” ifadelerine yer verildi.

HAMAS, tüm devletleri, Filistin halkının meşru haklarını destekleyen kardeş halkları ve insan hakları savunucusu uluslararası kurumları, Filistinlilerin seçme ve seçilme haklarını gasp etmeyi amaçlayan siyonist işgal rejiminin hadsizliği karşısında harekete geçmeye davet etti. Ayrıca açıklamada, Filistinlilerin özgür siyasi yaşam hakkının, tüm uluslararası yasalar ve insani normlarla güvence altına alındığı vurgulandı.

Siyonist işgal rejimini, tüm uluslararası forum ve kurumlardan atma ve işgal yetkililerine yaptırım uygulama çağrısında bulunan HAMAS, siyonist rejimin, insan haklarına ve özgürlüğe savaş açarak bir kez daha gerçek yüzünü ortaya çıkardığına dikkat çekti.

Öte yandan işgalciler, geçtiğimiz şubat ayında, 52 yaşındaki Filistinli Milletvekili Yasir Davud Mansur’u işgal altındaki Batı Şeria’nın Nablus kentinde bulunan evine düzenlediği baskın sırasında alıkoymuştu.

Bunun üzerine konu hakkında yaptığı açıklamada HAMAS, siyonist rejimin, söz konusu milletvekilini alıkoymakla, yakın zamanda yapılması planlanan Filistin yerel seçimlerinin gidişatına müdahalede bulunmayı amaçladığını kaydetmişti.

Yine geçtiğimiz günlerde işgal rejimi, bazı HAMAS'lı yöneticileri ve halihazırda milletvekilliği görevini ifa eden siyasileri, 22 Mayıs'ta yapılacak seçimlere katılmaları veya aday olmaları halinde kendilerini alıkoymakla tehdit etti.

Siyonist rejim, gizli güvenlik bilgilerine dayanarak "idari tutuklama" adı altında Filistinlileri 6 aya kadar alıkoyabiliyor. Tutuklunun "israil güvenliği için tehlike teşkil ettiğine" karar verilmesi halinde askeri hâkim, suç isnadında bulunmadan tutukluluk süresini 5 yıla kadar uzatabiliyor. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55