,
  • BIST 9645.02
  • Altın 2411.621
  • Dolar 32.5808
  • Euro 34.7866
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 24 °C

Hamas'tan ABD'nin direnişi kınama teklifini reddeden ülkelere teşekkür

Hamas'tan ABD'nin direnişi kınama teklifini reddeden ülkelere teşekkür
Washington yönetimi Hamas ile Filistin direnişinin kınanması için sunduğu karar tasarısının Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda kabul edilmesini sağlama konusunda başarısız kaldı. Hamas, ABD'nin direnişi kınama teklifini reddeden ülkelere teşekkür ​etti.

İşgale karşı direnişin meşru bir hak olduğunu belirten Hamas, ABD'nin direnişi kınama teklifini reddeden ülkelere teşekkür ​etti.

Washington yönetimi Hamas ile Filistin direnişinin kınanması için sunduğu karar tasarısının Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda kabul edilmesini sağlama konusunda başarısız kaldı.

Washington'un Hamas'ın "terör hareketi" olarak kabul edilip kınanması için hazırladığı ve dün akşam gündeme alınan yasa tasarısına 87 ülke destek verirken, 57 ülke karşı çıktı, 33 ülke ise çekimser kaldı.

Tasarı oylanmadan önce oylama yöntemlerinin tartışıldığı BM Genel Kurulu'nda ABD, tasarının 3'te 2 çoğunluk yerine basit çoğunlukla kabul edilmesini talep etti ancak oylamaya sunulan bu talep kabul görmedi.

Buna göre ABD'nin sunduğu karar tasarısının kabul edilmesi için kabul oylarının 75, ret oylarının 72 ve çekimser oyların ise 26 olması gerekirdi.

Siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yönelik insanlık dışı saldırılarından hiçbir şekilde bahsedilmeyen ABD'nin tek taraflı tasarısında "Hamas ve Filistin İslami Cihad hareketi de dâhil diğer militan grupların provokatif tüm eylemlerine ve şiddet olaylarına son vermesi" çağrısı yapılıyordu.

Öte yandan önce ABD'nin tasarısında değişiklik önerisi olarak tartışılan ancak daha sonra "Orta Doğu'da kapsamlı, adil ve kalıcı barış" adı altında İrlanda ve Bolivya tarafından hazırlanan ve BM Genel Kurulu'na getirilen ikinci bir tasarı oylandı ve kabul edildi.

156 ülkenin destek verdiği karara 6 ülke karşı çıktı, 12 ülke ise çekimser kaldı. Karara karşı çıkan ülkeler arasında ABD, işgal rejimi, Avustralya, Marshall Adaları, Nauru ve Liberya yer aldı.

Kararda, daha önceki ilgili BM kararlarına atıfta bulunularak Ortadoğu'da kapsamlı, adil ve kalıcı bir barışın gecikmeksizin sağlanması çağrısı yapıldı.

Hamas'tan teşekkür

İslamî Direniş Hareketi (Hamas), son birkaç gündür ABD'nin Hamas'ı kınamak için hazırladığı karar tasarısını kabul ettirmek amacıyla, siyonist işgal rejiminin işgal altındaki Filistin topraklarında işlediği teröre desteğiyle tanınan ve işgalciye yönelik fanatik bağlılığıyla bilinen BM temsilcisi Nikki Haley üzerinden yaptığı girişimleri yakından takip ettiklerini belirtti.

Hamas'ın konuyla ilgili yaptığı Filistin Enformasyon Merkezi'nde yer alan açıklamasında, ABD'nin bu kararı geçirmede başarısız kalmasından sonra şimdi işgalcinin herkes tarafından kınanması sırasının geldiğini ifade etti.

Hamas açıklamasında, işgalcinin Filistin topraklarını işgal edip halkını tehcir etmesinin, bu halka karşı katliamlar yapmasının, kaynaklarını gasp etmesinin, Kudüs'ü Yahudileştirip her tarafa yerleşke inşa etmesinin ve mültecilerin ülkelerine dönmelerini engellemesinin şiddetle kınanması gerektiğini hatırlattı.

Hamas açıklamasında, ABD'nin karar tasarısına karşı çıkan ve başarısız kılan, bu tavırlarıyla Filistin halkının direnişi ve adil davası yanında yer alan, işgale karşı bu halkın direniş hakkı yanında  duran ülkelere teşekkür ettiklerini belirterek, "ABD'nin direnişi kınayan yasa tasarısını BM Genel Kurulu'ndan geçirmede başarısız kalması Filistin halkı, İslam dünyası, dünyanın özgür insanları ve Filistin sevdalıları içtin bir zafer iken, Amerika'nın hegemonyası, onun bölgeye ilişkin politikaları için ise bir yenilgidir." ifadelerini kullandı.

Hamas, işgal rejimine karşı direnişin şer'i bir hak olduğunu, bu hakkı ilahi ve beşerî bütün yasaların garanti altına aldığını, Amerika'nın bu yöndeki çaba ve girişimlerinin ise bu gerçeği hiçbir zaman değiştirmeyeceğini hatırlattı.

Hamas açıklamasında ayrıca, ABD'nin Hamas'ı kınayan yasa tasarısının BM Genel Kurulu'nda reddedilmesinin ABD yönetimi için bir tokat olduğunu ifade etti.

Filistinli gruplar ABD'nin direnişi kınama tasarısının reddedilmesini kutladı

"Tasarının reddedilmesi ABD ve işgalcinin yüzüne bir tokat oldu" diyen Filistinli gruplar ABD'nin direnişi kınama tasarısının reddedilmesini kutladı.

Filistinli gruplar ABD'nin Hamas ile Filistin direnişini kınamak için Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'na sunduğu karar tasarısının reddedilmesini tebrik ettiler.

Filistinli gruplar, tasarının BM Genel Kurulu'nda reddedilmesinin ABD ve işgalcilere indirilmiş bir tokat olduğunu belirttiler.

ABD yönetiminin BM'de ağır bir tokat yediğini belirten Hamas sözcüsü Sami Ebu Zuhri, bu başarısızlıkla Filistin halkının meşru direniş hakkının bir kez daha pekiştiğini ve bu kararın Filistin halkıyla Filistin davasına siyasi bir destek anlamına geldiğini söyledi.

İslamî Cihad Hareketi liderlerinden Davud Şihab ise, ABD tasarısının BM'de reddedilmesiyle uluslararası platformlarda yalanları pazarlayan Amerika ve işgalcilerin bir tokat yediklerini ifade etti.

Fetih sözcüsü Münir El-Cağub da konuyla ilgili bir açıklama yaptı. El-Cağub yapığı açıklamada "ABD'nin Filistin direnişini suçlamak için hazırladığı ancak Genel Kurul'da kabul görmeyen tasarısı sonuç itibariyle ABD için bir faciadır. Terörist sadece işgalci siyonistlerdir." dedi.

Diğer taraftan Filistin Halk Partisi Siyasi Birimi üyesi Velid El-İvad, Filistin Halk Demokratik Cephesi Siyasi Birimi üyesi Talal Ebu Zarife, Filistin Mücahitler Hareketi yetkilisi yaptıkları açıklamalarda ABD'nin Hamas ve Filistin direnişini kınama tasarısını kabul ettirmede başarısız kaldığını ve bu kararın kabul edilmemesinin Filistin'de işgal yanlısı politikalar sürdüren ABD'ye bir tokat olduğunu ifade ettiler. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55