,
  • BIST 9679.8
  • Altın 2487.92
  • Dolar 32.42
  • Euro 34.4592
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 7 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 16 °C

Hamas liderlerinden Hasan Yasuf: Siyonistlerin işgaline karşı ulusal direniş kaçınılmazdır

Hamas liderlerinden Hasan Yasuf: Siyonistlerin işgaline karşı ulusal direniş kaçınılmazdır
Hamas yöneticilerinden Şeyh Hasan Yusuf, emperyalist ABD’nin Filistin davasını tasfiye etmeyi amaçlayan Yüzyılın Anlaşması ile siyonistlerin Batı Şeria’yı ilhak planına karşı ulusal bir direnişin kaçınılmaz olduğunu açıkladı.

Şeyh Yusuf, siyonist işgal rejiminin Filistin halkına yönelik aralıksız işlediği suçlara karşı Hamas ve Fetih hareketleri arasında ciddi bir yakınlaşma olduğuna dikkat çekerek, “Siyonist rejim, İslam’ın ve Hristiyanlığın değerleri başta olmak üzere bütün Filistin topraklarını hedef alıyor.” ifadelerini kullandı.

Siyonistler, Hamas'ın Filistin Parlamentosundaki Değişim ve Islah Bloku üyesi Milletvekili Şeyh Hasan Yusuf'u yaklaşık 1,5 yıl süren "idari alıkoymanın" ardından bıraktı. Bırakılacağını öğrenen Şeyh Yusuf, serbest bırakılmadan önce zindanda kendisini ziyarete gelen Fetih ve Hamas hareketi mensubu ailelerle birtakım görüşmeler gerçekleştirdi.

Siyonistler tarafından daha önce de pek çok kez alıkonulan 65 yaşındaki Milletvekili Şeyh Yusuf, son olarak 2 Nisan 2019 tarihinde Ramallah'taki evine düzenlenen baskınla alıkonulmuştu. Şeyh Yusuf, o tarihten bu yana "idari tutuklu" olarak işgalcilerin zindanında esir tutuluyordu.

Filistin’deki direniş gruplarının aralarında ulusal birliği tesis etmelerinin önemine işaret eden Şeyh Yusuf, “Hamas ve Fetih yakınlaşması, bütün bileşenleriyle Filistin halkı tarafından memnuniyetle karşılanmaktadır. Hareketlerin uzun bir aradan sonra yeniden bir araya gelmesi, Filistin ulusal birliği için can atan Filistinlilerin içinde yeni umutlar ekti.” değerlendirmesinde bulundu.

Mevcut koşullarda birliğin kaçınılmaz, göz ardı edilemez bir gerçek olduğunu belirten Şeyh Yusuf, işgalcilerin Batı Şeria’daki gayrimeşru Yahudi yerleşim birimlerini ilhak planını bertaraf etmek için bölünmüşlüklerin bir kenara bırakılması, Filistin halkını meşgul eden suni tartışmalardan uzak durulması ve var güçleriyle direniş gruplarının işgal girişimine karşı mücadele etmeye odaklanması gerektiğine vurgu yaptı.

İki taraf arasında gerçek manada bir ittifakın meydana gelmesinin ancak samimi ve ciddi niyetlerle mümkün olabileceğini söyleyen Şeyh Yusuf, burada asıl olarak Filistin’in çıkarlarının önde tutulması, herkesin şahsi maslahatından feragat etmesi gerektiğini belirterek, 2011 Kahire İttifakı’nda üzerinde uzlaşının sağlandığı maddelere uyulması çağırısında bulundu.

Hamas ve Fetih hareketleri, Kahire’de 2011 yılı ortasında mutabakat anlaşması imzalamış ancak bu anlaşmanın ana maddeleri uygulamaya geçirilmemişti. Kurulması planlanan birlik hükümetinde bakanlıkların nasıl dağıtılacağı konusunda taraflar uzlaşamamıştı.

Filistin Ulusal Kurtuluş Hareketi (Fetih) ile Filistin İslami Direniş Hareketi’nin (Hamas), siyonistlerin ilhak planı ile ABD’nin sözde Orta Doğu Barış Planı’na karşı düzenlemeyi planladığı ortak gösteri kararına değinen Şeyh Yusuf, bu bağlamda atılan her adıma destek vermenin bütün Filistinlilerin boyun borcu olduğunu ve ortak gösteriye iki taraftan üst düzey yöneticilerin katılım sağlamasının yeni sayfaların açılmasına vesile olacağını belirtti. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55