,
  • BIST 9675.18
  • Altın 2491.32
  • Dolar 32.589
  • Euro 34.839
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 22 °C

Hamas lideri Heniyye: Ümmet Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın özgürlüğü için birlikte hareket etmeli

Hamas lideri Heniyye: Ümmet Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın özgürlüğü için birlikte hareket etmeli
Kudüs öncüleri kılıcımızı taşıyor" konferansında konuşan Hamas lideri İsmail Heniyye, ümmetin Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın asıl statüsünü yeniden kazanması için ortak bir plan çerçevesinde hareket etmesi gerektiğini söyledi.

İstanbul'da düzenlenen ve 3 gün sürecek olan "Kudüs öncüleri kılıcımızı taşıyor" konferansında konuşan İslami Direniş Hareketi (Hamas) lideri İsmail Heniyye, Seyful Kudüs savaşı sonrasında Amerika ve siyonistlerin geri çekilmek zorunda kaldıklarını, bundan sonraki süreçte ümmetin Kudüs için birlikte hareket etmesi gerektiğini ifade etti.

"Seyful Kudüs ABD ve siyonistleri zayıflattı"

İstanbul'da böylesi anlamlı bir konferansa katıldığı için gurur duyduğunu söyleyen Heniyye, "Ulus düzeyinde iki değişiklikten bahsetmek istiyorum. Birincisi: Birincisi Kudüs Kılıcı Savaşı, ikincisi ise Amerika'nın Afganistan'dan çekilmesidir. Seyfül Kudüs Savaşı, siyonist varlığı felç etti ve Tel Aviv'de sokağa çıkma yasağı getirdi. Amerikalılar Afganistan'a girerek aslında bütün bölgemize girdiler ve Afganistan'dan çekildikten sonra ABD ordusunun başka geri çekilmesini bekliyorum. Bu adım başta siyonist işgal rejimi olmak üzere bütün ABD müttefiklerini zayıflatacaktır. Bu değişimi Seyfül-Kuds Savaşı'nın sonuçlarına da bakarak olumlu bir olumlu olarak değerlendirmeliyiz. ABD'nin durumu bu değişiklikten sonra zayıfladı. Artık dünyanın polisi değildir ve ulusun halkları üzerinde hiçbir egemenliği ve tiranlığı yoktur." dedi.

"Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın özgürlüğü için üç adım"

Heniyye, "Konuşmamı üç öncelikle bitiriyorum. Birinci öncelik, Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın statüsünü yeniden yükseltmek ve çatışmanın odak noktası olan Kudüs'te ümmetin düşmanı olanların hareketlerine karşı koymaktır. Mescid-i Aksa'yı özgürleştirmek için entegre bir plan geliştirmeliyiz.

İkinci öncelik, direnişin desteklenmesi, bu çalışmaların sürdürülebilmesi   için gerek Siyasi   gerek ekonomik  ve her türlü desteği sağlamak gerekiyor. bu da Kudüs ve Mescid-i Aksa'yı özgürleştirme çabalarını birleştirmek içindir.

Üçüncü öncelik, sözde  normalleşme çabalarını  boşa çıkarmak için  mükemmel planlar hazırlanmalıyız. Sözde Normalleşme adımları halkı Müslüman olan  hükümetleri zayıflatacak fakat düşmanin  gücü artırmayacaktır. Normalleşme ümmetimizi öldüren bir kanserdir." diye konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55