,
  • BIST 8970.82
  • Altın 2281.96
  • Dolar 32.3217
  • Euro 35.018
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 21 °C

HAMAS: İşgal, suçlarının ve saldırganlığının bedelini ödeyecek

HAMAS: İşgal, suçlarının ve saldırganlığının bedelini ödeyecek
İşgalci siyonistlerin yaptığı saldırıda şehit düşenlerin yasını tuttuklarını belirten HAMAS, işgalin suçlarının ve saldırganlığının bedelini ödeyeceğini ve bunun Filistinlilerin kapsamlı direnişi sürdürme iradesini kırmayacağını teyit ettiklerini kaydetti

İşgalci siyonistlerin, gece saatlerinde Gazze'nin farklı bölgelerinde hava saldırısı düzenlemesi sebebiyle İslami Cihad Hareketi liderlerinden olan Cihad Şakir El-Gannam, Halil Salah El-Bahtini ve Tarık Muhammed Ezz El-Din'in de aralarında bulunduğu 12 kişi şehit olurken 20 kişi de yaralanmıştı.

Saldırı üzerine yaptığı açıklamada genelde şehitler özelde ise İslami Cihad Hareketi liderlerinin yasını tuttukların ifade eden HAMAS, "İşgal, suçlarının ve saldırganlığının bedelini ödeyecek. Bunun halkımızın kapsamlı direnişi sürdürme iradesini kıramayacağını teyit ediyoruz. Biz tüm gurur ve gurur belirtileriyle ve bu dikenin kana bulanmış yolunu sürdürmek için daha fazla inanç ve kararlılıkla Filistin halkımızın ve bir grup Arap ve İslam ulusumuzun yasını tutuyoruz." ifadelerin kullandı.

"Saldırgan işgalciler hedef ve planlarını gerçekleştiremeyecek, bilakis halkımızın yiğit direnişi artacaktır"

Saldırıda İslami Cihad Hareketi liderlerinden Cihad Şakir El-Gannam, Halil Salah El-Bahtini ve Tarık Muhammed Ezz El-Din'in, gece yarısından sonra Gazze'de hain ve korkakça yapılan saldırıda hayatın kaybeden çoğu kadın ve çocuklardan oluşan bir dizi kararlı insanın yasını tuttuklarını ifade eden HAMAS şunları kaydetti:

"Siyonist işgali ve onun faşist aşırılık yanlısı hükümetini bu iğrenç suçtan ve onun tehlikeli etkilerinden tamamen sorumlu tutarken, Gazze Şeridi'nde ve Batı Şeria'nın tamamında, kutsal Kudüs'te halkımıza karşı artan suç ve terörizmi lanetliyoruz. Mescid-i Aksa ve işgal altındaki içerisi bunun bedelini ağır ödeyecek, sözde bir güvenlik getirmeyecek. Saldırgan işgalciler hedef ve planlarını gerçekleştiremeyecek, bilakis halkımızın yiğit direnişi artacaktır. Birlik, Yurt içinde ve yurt dışında, her alanda, işgal yenilip yıkılıncaya kadar sebat ve mücadeleyi; haklara ve değişmezlere bağlılığı ve saldırganlığa karşı sürdürme kararlılığı içindedir." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55