,
  • BIST 8718.11
  • Altın 2243.646
  • Dolar 32.3307
  • Euro 35.1486
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C
  • Antalya 13 °C

HAMAS heyetinden HÜDA PAR'a ziyaret

HAMAS heyetinden HÜDA PAR'a ziyaret
Diyarbakır’a gelen Filistin İslami Direniş Hareketi HAMAS Dış İlişkiler Sorumlusu Usame Hamdan ve beraberindeki heyet, HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığını ziyaret etti.

Filistin İslami Direniş Hareketi HAMAS'ın Dış İlişkiler Sorumlusu Usame Hamdan, HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığını ziyaret etti.

HAMAS Dış İlişkiler Sorumlusu Usame Hamdan ve beraberindeki heyetin yanı sıra, Uluslararası Kudüs-Filistin Destek Birliği Genel Sekreteri Münir Sadi ve Türk Arap İlişkiler Merkezi Genel Başkanı Münir Said de ziyarette bulundu.

Heyeti, HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Bahattin Temel ve Diyarbakır il Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu karşıladı.

Başta Suriye ve Filistin olmak üzere İslam coğrafyasında yaşananlar ve Kudüs davasının ele alındığı ziyarette, karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

“Kudüs davası ümmetin davasıdır”

Ziyaret sırasında açıklamalarda bulunan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Bahattin Temel, “HAMAS’ın sözcüleri ve beraberindeki heyet teşkilatımıza ziyaretlerde bulundu. Bizim onlarla buluşmuş olduğumuz ve en çok önem verdiğimiz ortak noktalarımızın başında Kudüs davası gelmektedir. Kudüs davası ümmetin davasıdır. Kudüs davası, ümmetin gerek dostları gerek düşmanlarıyla beraber tanımış oldukları bir davadır. Dolayısıyla Kudüs’ün düşmanlarının ümmetin düşmanları, Kudüs’ün dostlarının da ümmetin dostları olduğu inancındayız.” dedi.

“Kudüs davası için ne tür gerekli adımlar varsa onları atma konusunda kararlıyız”

“Bu niyetle başta Siyonist İsrail’e karşı bir ön cephe olan HAMAS ile Kudüs davası için bu minvalde ciddi bir şekilde işin üzerinde duruyoruz." diyen Temel, sözlerine şöyle devam etti:

"Kudüs davası için bize düşen ne tür gerekli adımlar varsa onları atma konusunda kararlıyız. Bu münasebetle de Kudüs’ün kurtuluşu için her kim ne tür adımlar atıyorsa da biz inşallah o kardeşlerimizle beraber bu adımın içerisinde bulunuruz. Bunun için de kardeşlerimiz gelip bizi ziyaret etti. Bu ziyaretlerinden ziyadesiyle memnun kaldık. Bu konuda bazı fikir alışverişinde bulunduk. İnşallah, bunlar ilerisi için daha somut adımlara dönüşür diye ümit ediyoruz.” şeklinde konuştu.

İslam ümmeti Gazze’deki direnişi daha fazla desteklemeli ve sahiplenmeli

Filistin İslami Direniş Hareketi HAMAS Dış İlişkiler Sorumlusu Usame Hamdan ise şu anda 3 mesele ile karşı karşıya olduklarını vurgulayarak, bunlardan ilkinin Filistin davasını bitirmeye yönelik projeler olduğunu dile getirdi.

Donald Trump’un bölgeye son ziyaretine dikkat çeken Hamdan, “Aslında Trump’un tek bir amacı vardı. O da Filistin davasını bitirmektir. İkinci mesele, Gazze’deki mevcut direnişi güçlendirmemektir. Allah’a şükürler olsun ki şu anda Gazze’deki gerek HAMAS gerekse diğer direniş grupları eskiye nispeten daha güçlüdürler. Bize düşen Batı Şeria ve Kudüs’teki direnişi daha güçlü bir hale getirmektir. Üçüncü meselemiz İslam ümmetinin Gazze’deki direnişi desteklemesi ve sahiplenmesi meselesidir. Hiç şüphesiz İslam ümmeti hep yanımızda oldu ancak bizler taşıdığı potansiyel hasebiyle ümmetin bundan daha fazlasını yapacağına inanıyoruz. İnancımız odur ki Allah-u Teâlâ bizi başarıya ulaştıracaktır. Çünkü bu sadece Filistinlilerin davası değildir, bilakis tüm İslam ümmetinin davasıdır.” dedi. (İLKHA) 

Batman'da ASTE eğitimi verildi

Batman'da ASTE eğitimi verildi

Batman'da ASTE eğitimi verildi

Batman'da ASTE eğitimi verildi

Batman'da ASTE eğitimi verildi

Batman'da ASTE eğitimi verildi

Batman'da ASTE eğitimi verildi

Batman'da ASTE eğitimi verildi

Batman'da ASTE eğitimi verildi

Batman'da ASTE eğitimi verildi

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55