,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 19 °C

Hamas: Filistin topraklarını asla pazarlık konusu yapmayız

Hamas: Filistin topraklarını asla pazarlık konusu yapmayız
Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas), Filistin halkının haklarını yok sayan her türlü siyasi anlaşmayı reddettiklerini, Filistin topraklarının hiçbir zaman pazarlık konusu olmasına izin vermeyeceklerini kaydetti.

Hamas Sözcüsü Abdullatif el-Kanu, siyonist işgal rejimi ablukası altındaki Gazze Şeridi'nde Filistinli vatandaşların, işgalcilerin, Batı Şeria'nın bir kısmı ile Ürdün Vadisi'ni ilhak etme planına karşı düzenlediği gösteride gündemdeki konular hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Abdullatif el-Kanu gösteri sırasında yaptığı konuşmada, “Hamas bugün burada, Filistin’in ulusal haklarını ve çıkarlarını hedef alan tüm projeleri reddettiğini iyi kötü herkese ilan ediyor.” ifadelerini kullandı.

Hamas’ın geri adım atmasını bekleyenlerin hayal kırıklığına uğrayacağına vurgu yapan el-Kanu, “Şehitlerin kanıyla vücuda getirilen silahın (direnişin) pazarlık konusu olmasına nasıl razı gelebiliriz? Direniş silahı kırmızıçizgi değil, siyah çizgidir; kendisine yaklaşanın yüzünü kara çıkartır.” dedi.

Hamas hareketinin direnişi içselleştirdiğini anımsatan el-Kanu, siyonistlerin işgal ettiği Filistin topraklarının özgürleştirilmesi için atılması gereken adımların en kısa zamanda atılacağının ve direniş konusunda taviz verilmeyeceğinin altını çizdi.

Hamas’ın önde gelen isimlerinden olan el-Kanu, bütün dünyayı verseler de işgalcilere karşı ortaya koyulan direniş konusunda pazarlığa oturmayacaklarına vurgu yaparak, “Bedeli ne olursa olsun Filistin topraklarının her bir karışını korumaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.    

Hamas Siyasi Birim Başkanı Heniyye de daha önce yaptığı açıklamada, isim vermeden "büyük güçler" olarak tanımladığı bazı kesimler tarafından silahlı direnişten vazgeçmeleri karşılığında sunulan ve Gazze'de 15 milyar dolarlık projelerin hayata geçirilmesini öngören teklifi reddettiklerini kaydetmişti.

Hamas Siyasi Birim Başkanı İsmail Heniyye, isim vermeden, iki ay önce "büyük güçler" tarafından desteklendiğini bildikleri bazı tarafların aracılar üzerinden kendilerine Gazze Şeridi'nde havaalanı, liman ve ekonomik projelerin gerçekleştirilmesini öngören 15 milyar dolarlık bir teklif getirdiğini belirtmişti. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55