,
  • BIST 8718.11
  • Altın 2243.646
  • Dolar 32.3307
  • Euro 35.1486
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C
  • Antalya 13 °C

Hamas: Batı Şeria'yı işgal girişimine karşı tüm yollar meşrudur

Hamas: Batı Şeria'yı işgal girişimine karşı tüm yollar meşrudur
Hamas Siyasi Birim Başkan Yardımcısı Salih el-Aruri, siyonist işgal rejiminin Batı Şeria'da hedeflediği yasadışı ilhak planına karşı her türlü mücadele yolunun meşru olduğunu söyledi.

Bir televizyon kanalına konuk olan el-Aruri, siyonist işgal rejiminin ilhak planı öncelikli olmak üzere bölgedeki son gelişmeler hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Siyonist işgal rejiminin çok tehlikeli adımlar atma hedefinde olduğunu belirten el-Aruri, "İlhak planına karşı her türlü girişimde bulunacağız. Mescid-i Aksa, Kudüs'ün etrafı ve Batı Şeria işgal edilme tehdidiyle karşı karşıyadır. Çok büyük bir tehlikeden bahsediyoruz. Bu uğurda elden gelen ne varsa yapılmalıdır." şeklinde konuştu.

Siyonist işgalcilerin, Batı Şeria'da konumuna veya yüz ölçümüne bakmaksızın her yeri ilhak etmek istediğini ve bu yüzden acil önlem alınması gerektiğine vurga yapan El-Aruri, siyonist işgal rejiminin Batı Şeria'daki yasadışı Yahudi yerleşim merkezlerini işgal ettiği topraklara katmayı hedeflediği ilhak planına karşı her türlü mücadele yolunun meşru olduğunu söyledi.

Hamas'ın, işgal altındaki Batı Şeria'nın bazı kısımlarını "ilhak" etme planıyla mücadele için başlattığı ulusal faaliyetlere de değinen el-Aruri, Hamas'ın, tüm siyasi ilişkilerini devreye soktuğunu ve keza diplomatik yolları kullanarak ilhak kararına mani olunması konusunda ciddi adımlar attığını belirtti.

Al-Aruri, Siyonist işgal rejiminin Batı Şeria'yı ilhak etmesi durumunda Filistin ve bölgedeki bütün dengelerin altüst olacağına dikkat çeken el-Aruri, bu nedenle bölgede istikrarsızlığın baş göstermesini önlemek adına ülkelerin harekete geçmesi gerektiğini ifade etti.

El-Aruri, bu kapsamda ilhakın olumsuz sonuçlarını ortaya koymak üzere Hamas Siyasi Birim Başkanı İsmail Heniyye'nin, 40 ülkenin yöneticileriyle görüşerek söz konusu ülkeleri siyonist işgal rejiminin işgaline karşı sorumluluk üstlenmeye davet ettiğini hatırlattı.

Son olarak el-Aruri, sivil toplum kuruluşlarına, insan halkları savunucusu kurumlara ve İslam dünyasındaki söz sahibi şahsiyetlere, Filistin davasına sahip çıkma ve siyonist işgalcilerin planlarını engellemeye yönelik bir strateji geliştirmek için güçlü bir koordinasyon oluşturma çağrısı yaptı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55