,
  • BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 21 °C

Hamaney: Kamu malına zarar verme fitnecilerin işi

Hamaney: Kamu malına zarar verme fitnecilerin işi
İran İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Seyyid Ali Hamaney, 15 Kasım'da uygulanan benzin zammının ardından çıkan olaylarla ilgili olarak "Kamu malına zarar verme fitnecilerin işidir." dedi.

İran’da benzine yapılan zammın ardından başlayan protestolar devam ediyor. Tahran, Kirmanşah, Hürremabad, Ahvaz, Şiraz, Yezd, Meşhed, İsfahan, Kerec, Tebriz, Behbehan, Kaimşehr, Kazrun, İslamşehr ve Şehriyan başta olmak üzere birçok kentte benzin zammını protesto etmek için kamu binalarını ateşe veren göstericilerle güvenlik güçleri arasında olaylar yaşandı.

Başkent Tahran ve Kerec'deki gösteriler nedeniyle yollar trafiğe kapatılırken Tahran, Şiraz, İsfahan, Kirmanşah, Hürremşehr, Kerec, Abadan ve Hürremşehr'de okullar tatil edildi.

İran İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Seyyid Ali Hamaney, 15 Kasım'da uygulanan benzin zammının ardından çıkan olaylarla ilgili olarak "Yürütme, yargı ve yasama organı başkanlarının, uzmanların çalışmalarına dayanarak aldığı karar uygulanmalı." dedi.

Hamaney, "Doğal olarak bu karardan bazı vatandaşlar endişe duyacak ve zararlarına olacak. Fakat kamu mallarını tahrip etme ve ateşe verme vatandaşların işi değil, fitnecilerin işi. İslam Devrimi ile İran düşmanları bu tür tahripler ile gerginliği destekliyor ve şu anda da bununla meşgul. Bu tür olaylar her toplum ve ülkenin en büyük felaketi olacak güvensizliği arttırabilir. Vatanına ilgi duyan akıllı insan bunu yapmaz. Yetkililer bu planın vatandaşların yaşamını kötü yönde etkilememesi için özen göstermeli." ifadelerini kullandı.

Benzindeki zammın diğer ürünlerin fiyatlarının artmasına neden olmaması gerektiğinin altını çizen Hamaney, "Televizyonda yetkililerin benzine getirilen zammın diğer ürünlerin fiyatlarını etkilememesi için çalışacaklarını söylediklerini izledim. Bu kontrolün topyekûn yapılması şart. Pahalılık vatandaşlar için büyük sorunlar getirebilir. Tüm yetkililer duyarlı olmalı. Güvenlikle ilgili yetkililer de görevini yapmalı." şeklinde konuştu.

Laricani: Sakin bir ortamda doğru kararlar alınmalı

İran İslami Şura Meclisi Başkanı Ali Laricani de ülkedeki gelişmeler ile uygulanan benzin zammına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Vatandaşların benzindeki zammın diğer ürünlerin fiyatlarını etkileyeceği konusunda endişeli olduğunu dile getiren Laricani, “İran Meclisi Planlama ve Bütçe Komisyonu’nun vatandaşların büyük sorunlar yaşamaması için gereken tedbirler alması gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Ali Laricani, “Sakin bir ortamda halkın üzerindeki bütün baskıları ortadan kaldırmaya ve doğru kararlar almaya çalışmamız lazım.” dedi.

İran Meclisi'nde benzin zammı ele alınacak

İran Meclisi milletvekilleri bugün ülkedeki gelişmeler ile benzin zammı konusu için toplanacak. Kapalı yapılacak toplantıda Milli Güvenlik Konseyi Genel Sekreteri Ali Şemhani de hazır bulunacak.

Ayetullah Seyyid Ali Hamaney, 15 Kasım'da uygulanan benzin zammı ile ülkedeki son olaylara ilişkin açıklamada bulunarak, "Yürütme, yargı ve yasama organı başkanlarının, uzmanların çalışmalarına dayanarak aldığı karar uygulanmalı." demişti. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55