,
  • BIST 8718.11
  • Altın 2247.249
  • Dolar 32.3316
  • Euro 35.1899
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C
  • Antalya 10 °C

Halktan Fransa mallarına boykot çağrısı

Halktan Fransa mallarına boykot çağrısı
İslam'a düşmanlık yapan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a sert tepki gösteren vatandaşlar, Fransa'nın mallarına boykot uygulanması çağrısında bulundu.

 

Batman'daki vatandaşlar, Hazreti Muhammed'e hakaret eden karikatürlerden vazgeçmeyeceklerini söyleyen Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un İslam'a yönelik düşmanca saldırılarını sert bir dille kınadı.

Macron’un, Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'e (Salallahu Aleyhi Vesellem) hakaret içeren sözde Charlie Hebdo dergisindeki karikatürleri devlet binasına yansıtmasına tepki gösteren vatandaşlar, İslam ülkelerinin Fransa ile bütün ticari ilişkilerini kesmesi gerektiğini vurguladılar.

Peygambere saldıran hiç kimsenin iflah olmadığını söyleyen vatandaşlar, Fransa'ya boykot çağrısında bulundular.

Halktan Fransa mallarına boykot çağrısı

“Söz konusu Peygamberimiz ise canımızı vermeye hazırız”

Peygamberimize hakaretin İslam’a apaçık düşmanlık olduğunu söyleyen Ahmet Şener, “Televizyonlardan gördüğümüz kadarıyla Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un Peygamberimize hakaret içerikli karikatürlere sahip çıktığı ve bunu devlet binalarına astırdığını öğrendik. Söz konusu Peygamberimiz ise biz ona canımızı bile vermeye hazırız. Fransa devlet binalarına ve okullarına bu pankartları asarak neyi amaçlıyor? Bu apaçık bir İslam düşmanlığıdır. Bunun başka bir izahı da yoktur. Bu durumu lanetliyoruz.” İfadelerini kullandı.

Halktan Fransa mallarına boykot çağrısı

“Hiç kimse İslam’a ve Peygambere düşmanlık ederek iflah olmamıştır”

İslam'a düşmanlık edenlerin her iki dünyada da karşılığını alacağını vurgulayan Mehmet Salih Altuğ ise şunları söyledi:

“Fransa Cumhurbaşkanı Macron İslam’a ve Peygamberimiz Salallahu Aleyhi Veselleme yapılan hakarete sahip çıkmıştır. Charlie Hebdo dergisindeki Peygamberimize hakaret içerikli fotoğrafları devlet binalarına astırmasını şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Allah Teâlâ bu işi yapanlara lanet etsin. Hiç kimse İslam’a ve Peygambere düşmanlık ederek iflah olmamıştır. Böyleleri bu dünyada da öbür dünyada da gereken cezaları alacaklarından şüphemiz yoktur.”

“Bütün ticari ilişkiler durdurulmalı”

Peygambere yapılan hakaretin bütün Müslümanlara yapıldığını söyleyen Altuğ, "Dünyadaki bütün İslam ülkelerindeki liderler bu durum karşısında ciddi tedbirler almalı ve ciddi bir karşılık vermeliler ki bir daha böyle bir girişimde bulunulmasın. Müslüman ülkelerinin de bu süreçte elçiliklerini karşılıklı fes edip bütün ticari ve ikili ilişkilerini onlar kendilerini düzeltene kadar kesmeleri gerekiyor.” dedi.

Halktan Fransa mallarına boykot çağrısı

“Fransa malları boykot edilmeli”

Hakarete karşı sert bir dille tepkinin ortaya konması gerektiğini belirten Mücahit Çoban da şunları söyledi:

“Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un Peygamberimiz Hazreti Muhammed'e (Salallahu Aleyhi Vesellem) yapılan hakaret içerikli pankartları bütün Müslüman devletler ve halk olarak kabul etmeyerek sert bir şekilde tepkimizi dile getirmemiz gerekir. Bu duruma karşı tepkimizi sert bir dille getirmeye çalışacağız. Müslüman devletler ve halk olarak Fransa mallarını boykot edip almamamız gerekir. Fransa’ya yapılacak en iyi boykot laikliklerini iade etmektir."

Halktan Fransa mallarına boykot çağrısı

“Bütün dünya Fransa’ya sırtını dönerek dışlaması gerekir”

Macron'un okul binalarına Peygamberimize yapılan hakaret içerikli pankartları asmasının aşağılık bir durum olduğunu söyleyen Musa Sabır Akdoğan, “İslam’a ve Peygamberimize bu yapılan hakareti kabul etmiyoruz. Cumhurbaşkanlığını yapamayan Macron'u nasıl seçmişler onu da anlamadım, çünkü onda o vasıf yok. Charlie Hebdo dergisine de sahip çıkması büyük bir yanlıştır. Bütün dünya Fransa’ya sırtını dönerek dışlaması gerekir.” diye konuştu.

Halktan Fransa mallarına boykot çağrısı

Mehmet Dart ise Peygamberimize yapılan hakareti kesinlikle kabul etmediklerini belirterek şöyle konuştu: “Herkesin birbirinin dinine saygı göstermesi gerekir. Fransa, Almanya ve Avrupa’nın neresi olursa olsun Peygamberimize yapılan hakareti asla kabul etmiyor ve şiddetle kınıyorum. Allah bu harekette bulunanlara akıl fikir versin.”

Halktan Fransa mallarına boykot çağrısı

“Peygamberimizin ismi için dahi ölmeye hazırız”

 Fransa’nın bu tutumunu kabul etmenin mümkün olmadığını belirten Şaban Ayhan, “Değil Fransızlar hiçbir kefere bizim Peygamberimize hakaret edecek ne bir gücü, ne kudretleri vardır, ne de kabulleniriz. Biz Peygamberimizin ismi için dahi ölmeye hazırız. Buradan Avrupa’yı uyarıyorum. İslam düşmanlığını bıraksınlar. İslam düşmanlığıyla hiçbir yere varamazlar.” dedi.

“Müslümanlara düşman ve İslamiyet’i bitirmeye çalışıyorlar” 

İnsanların dinlere karşı saygı göstermesi gerektiğini vurgulayan Ayhan, “Zaten yapılan zulümleri görüyoruz. Filistin, Suriye, Lübnan ve Irak gibi hep İslam ülkelerine düşmanlığıyla gelişiyorlar. Avrupalılar İslam ülkelerine ferahlık ve huzur getirmiyorlar. Tam aksine Müslümanlara düşman ve İslamiyet’i bitirmeye çalışıyorlar. Macron’u değil Cumhurbaşkanı onu hiçbir şey saymıyorum. Peygamberimiz Hazreti Muhammed için milyonlar ölmeye hazırdır. Buradan Fransa ve Avrupa’yı uyarıyoruz. Biz nasıl onların dinlerine saygılıysak onlarında bizim dinimize saygılı olacaklar.” diye konuştu.

Halktan Fransa mallarına boykot çağrısı

“Müslüman olarak suskun durmamalı topyekûn ayaklanmamız gerekir”

Bir diğer vatandaş Ahmet Kaymış ise şunları kaydetti: “Fransa’ya tepkilerimiz çok yüksek sesle olması lazım. Macron'un yapmak istediği İslam’a karşı bir harekettir. Müslüman olarak suskun durmamalı topyekûn ayaklanmamız gerekir. Biz suskun kaldıkça onlar daha da ileri giderler. Peygamberimize yapılan hakareti asla kabul etmiyoruz. Bir an önce her kesimin elinden geldiğince tepkisini vermesi gerekmektedir.”

Halktan Fransa mallarına boykot çağrısı

“Fransa mallarını boykot etmeliyiz”

Fransa'ya ekonomik ambargo uygulanması gerektiğine dikkat çeken Süleyman Ayhan, “Dedeleri İslam’ın nurunu söndüremedi, kendisi mi söndürecek? İsteseler de istemeseler de Allah Azze ve Celle nurunu tamamlayacaktır. Kurtuluş İslam’dadır. Fransa’ya yapılacak en iyi şey ekonomik ambargodur. Fransa mallarına boykot etmeliyiz. Çünkü Avrupa bundan anlar. Sanayilerini çökerttik mi bitterler. Onların da sanayileri tamamen Arap petrolüne dayanıyor. Araplar bir uyansa ne Amerika ne Avrupa kalır. Avrupa’da ümmet bilinci yükseldiğinden bunu engellemeye çalışıyorlar. Müslümanları parçalamaya çalışıyorlar ama Allah’ın izniyle birleşeceğiz.” dedi.(İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55