,
  • BIST 9530.47
  • Altın 2476.557
  • Dolar 32.4225
  • Euro 34.7083
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 16 °C

Halkın Ramazan alışveriş telaşı başladı

Halkın Ramazan alışveriş telaşı başladı
23 Mart Perşembe günü başlayacak olan on bir ayın sultanı Ramazan ayı öncesinde alışverişe çıkan Batmanlılar, iftar ve sahur için tatlı bir telaş hazırlığına başladı.

Esnaf, tezgâhlarında Ramazan ayına has ağırlıklı yiyecekler çıkarırken vatandaşlar ise özellikle temel ihtiyaçları olan peynir, zeytin, pekmez, tereyağı, helva, tahin, hurma gibi ürünlere rağbet gösteriyor.

Ramazan ayı nedeniyle çarşı ve pazarlarda yaşanan hareketliliğin kendilerini sevindirdiğini belirten esnaf, Ramazan'ın bereketiyle geldiğini ifade etti.

"Herkes Ramazan ayı hazırlığını yapıyor"

Ramazan ayına saylı günler kaldığını belirten esnaf Mehmet Ali Yanaç, "Millet çarşıya gelip alışverişlerini yapmaya başladı. Oruçluyken tok tutmak için tahin, pekmez, helva, peynir ve çeşidine göre bal alıyorlar. Bununla beraber yumurta, zeytin gibi ürünleri alıyorlar. Bu şekilde herkes Ramazan ayı hazırlığını yapıyor. Her ne kadar pahalılık olsa da millet kendini aç bırakmak istemiyor. Bizlerde esnaf olarak Ramazan ayına özel çeşit çeşit helva ve bal getirdik. Burada taze taze susamdan tahin öğütüyoruz. Allah Teâlâ bu günlerimizi hayra vesile kılsın." dedi.

"Millet alışverişe geliyor"

İşlerinin açılmasına sevinen esnaf Celalettin Beğde, "Ramazan ayına doğru yaklaşıyoruz. Millette yavaş yavaş alışverişini yapmaya geliyor. Tezgâhımda tahin, helva, bal çeşitleri, pekmez, hurma çeşitleri ve birçok organik ürün var. Vatandaşlar genellikle tahin, pekmez, helva ve bal alıyorlar. Bununla beraber tereyağı, peynir gibi ürünleri de alıyorlar. Tüm ürünlerimizi hazırladık." diye konuştu.

"Ramazan ayı için hazırlıklarımızı yapıyoruz"

Ramazan alışverişine çıkan vatandaş Tahir Kurt, "Ramazan orucu için bir kutu pekmez, bir kilogramda tahin aldım. Ramazan ayı için hazırlıklarımızı yapıyoruz. Tahin ile pekmezi karıştırıp yediğimiz zaman bizi hem tok tutuyor hem de direncimizi güçlendiriyor. Allah bizlere ve tüm Müslümanlara Ramazan'a kavuşmayı nasip etsin." ifadelerini kullandı.

"Geçen seneye nazaran fiyatlar daha pahalı"

Ürünlerin pahalılığından şikâyet eden bir diğer vatandaş Tevfik Yıldız, "Alışverişimizi sürekli buradan yapıyoruz. Ramazan ayı için de tahin, pekmez, helva ve peynir aldık. Bununla beraber kahvaltılık malzemelerimizi aldık. Geçen seneye nazaran fiyatlar daha pahalı ama yine de almak zorundayız." şeklinde konuştu.

"Birçok ihtiyacımız var"

Vatandaş Bedrettin Ertekin, "Ramazan ayına bir kaç gün kaldı. İnsanların imkânı varsa Ramazan ayı için alışveriş yaparsa iyi olur. Aldığımız üründen kim iftarını açarsa büyük sevabı vardır. Bende biraz ceviz, biraz fıstık ve çekirdek aldım. Daha birçok ihtiyacımız var. Gücümüz yettiği kadar helva ve diğer şeyleri de alacağım." dedi.

Bir diğer vatandaş Ramazan Gezici ise şunları söyledi: "Oruç için pekmez aldım. Daha çok ihtiyaç var. Ne lazımsa mecburen alacağız. Özellikle hurma, helva ve tahin de alacağım." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55