,
  • BIST 9548.09
  • Altın 2495.825
  • Dolar 32.4907
  • Euro 34.5714
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 26 °C
  • Antalya 25 °C

Halkın Covid-19 aşısına yönelik tereddütleri sürüyor

Halkın Covid-19 aşısına yönelik tereddütleri sürüyor
​Çin'den getirilen Coronavirus aşılarının, başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere bazı siyasiler ve sağlık görevlileri tarafından yapılmasına rağmen, halkın aşıya yönelik endişesi devam ediyor.

 

Çin'den Türkiye'ye getirilen Coronavac aşısı hakkında endişelerini dile getiren Diyarbakırlılar, Çin aşısı hakkında yapılan açıklamaların yetersiz olduğunu ve yetkililerin aşı hakkında halka güven veremediklerini ifade ettiler.

Celal Başar

İçeriğini bilmediğinden dolayı aşı yaptırmak istemediğini belirten Celal Başar "Şu ana kadar aşı olmadım, güvenmiyorum ve kimseye tavsiyede bulunmuyorum. Zorunlu olursa aşı yaparız ama zorunlu olmasını istemiyorum. İçeriğini bilmediğim bir aşıyı vurdurmam." dedi.

Alaattin Aydın

Gönüllülük esasına binaen aşı olmayı düşünmediğini dile getiren Alaattin Aydın "Herşey Allah'ın elindedir. Şifa da ondandır hastalık da. Cumhurbaşkanı aşı oldu diye biz de aşı yapacağımız anlamına gelmiyor. Ben aşıya güvenmiyorum, Allah'a güveniyorum. Allah aşıdan şifa da verir hastalık da. Zorunlu olması haricinde gönüllü olarak aşı olmam."ifadelerini kullandı.

İsmet Özcan

"Çin aşısı hakkında yapılan açıklamalar yetersiz, güvenemiyoruz"

Söz konusu sağlık olunca ilacın üretim yerinin önemli olmadığını söyleyen İsmet Özcan, aynı zamanda tereddütlerini de şu ifadelerle dile getirdi:

"Bakanlara yapılan ile bize yapılacak aşı aynı olmazsa yaptırmayız. Eğer durum ciddi ise zorunlu yapılması lazım. Şayet normal devam ederse gönüllü yapılsın diyorum. Konu sağlık olunca Çin'den gelmesi önemli değil. Bu virüs Allah'ın imtihanıdır. Nitekim heryerde de görüldü."

Mehmet Demirhan

Aşıların güvenirliliği konusunda tatmin edici bir açıklama alamadığını belirten Mehmet Demirhan "Aşı olmayı düşünmüyorum. Yöneticiler güven vermiyor, açıklamada bulunmuyorlar. Her yerden ayrı bir aşı getiriyorlar, güvenemiyorum. Türkiye'nin, aşıyı araştırıp etkisi ve yan etkisi hakkında açıklama yapması gerekir." şeklinde konuştu.

Abdulhakim Çelikbilek

"Bu aşı hakkında halka güven veremediler"

Çin'den gelen aşılara güvenemediğini ifade eden Abdulhakim Çelikbilek "Çin'den gelen hiçbir ürüne güvenmediğim gibi onların çıkardıkları aşıya güvenmiyorum. Türkiye'nin kendi ürettiği aşı varsa yaptırırız. Bu virüsün mutasyona uğradığına ve kaç çeşit olduğuna dair kimse bilgi vermiyor. Yetkililerin bunların net açıklamasını yaparak halka bir güvence vermeleri gerekir. Aşı konusunda herkes özgür iradesini kullansın ve gönüllü olsun, zorunlu olmasın." dedi.

Kerem Doğan

Dış ülkelerden ithal edilen aşıya güvenemediği söyleyen Kerem Doğan ise "Çin aşıyı Almanya'dan, biz de Çin'den alıyoruz. Aşının içeriğinde ne olduğunu bilmediğim ve özellikle Çin aşısı olduğu için fazla güvenemiyorum. Aşının da zorunlu olmaması lazım. Halkı rahat bıraksınlar." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55