,
  • BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 18 °C

​Halkı isyan ettiren durum: Kur düştü fiyatlar neden düşmedi?

​Halkı isyan ettiren durum: Kur düştü fiyatlar neden düşmedi?
Doları bahane ederek fiyatlara zam yapanlar, döviz gerileyince fiyat indirimi yapmadı. Bu duruma tepki gösteren halk, yetkililerden duruma müdahale etmesini bekliyor.

 

Salgın döneminde temel gıda maddeleri başta olmak üzerine fiyatlara yüzde 100'e varan artışlar yaşandı. Fiyatları artıran en önemli unsur dövizdeki yükselişler gösterildi.

8,50’nin üzerini gören dolar kuru, 7 liranın altına çekildi. Dolar yükseldi diye jet hızıyla zam yapanlar, döviz gerileyince fiyat indiriminde yoklar.

İLKHA’ya konuşan Mardinliler, kura bağlı zam yapanların aynı orana benzer bir indirim gitmesi gerektiğini ifade ediyorlar.

Çetin Aydın

“Millet; işsiz güçsüz, aç ve perişandır”

Duruma isyan eden vatandaşlardan Çetin Aydın, fırsatçılığa işaret ederek şöyle dedi:

“Türkiye’nin durumu gözler önündedir. Dolar, altın veya kur bahanedir, fırsatçılık vardır. Kim ne yapıyorsa yanına kalıyor ve yapıyor. Şimdi dolar yükselince akşam dükkânın içinde bulunan Ayçiçek yağı sabah yükseldi, ama dolar düşünce fiyatı düşmedi. Millet işsizdir, açtır, perişandır. Millet şu an sahipsiz kalmış, ne yapacağını bilemiyor. Bugün millet ev geçindirme derdine düştüğü kadar hastalık veya can derdine düşmemiş. Hastalık milletin umurunda değil ama fiyatlar umurunda. Ağzımızdaki maske de ceza korkusundadır. Bu meseleyi yetkilerin çözmesi gerekir. Temel gıda ihtiyaç olan yağ, pirinç, şeker gibi eşyaların fiyatları üzerinde dursunlar. Eğer ki, dolar ve altın bedava da olsa bu pahalılık bitmez. Çünkü kimse üzerinde durmuyor. Allah, böyle fırsatçılık yapanlara hakkımızı bırakmasın. Zengin daha çok zengin oldu, fakir de açlıktan ölüyor. Allah, yardımcımız olsun.”

Özgür Cangir

“Yetkililerin bir an önce gereken adımları atması gerekiyor”

“Dolar ile fiyatların nasıl yükselmesi nasıl olağan bir şey ise doların geriye çekildikten sonra fiyatların da düşmesi o kadar olağan olması lazımdır.” diyen Özgür Cangir ise yetkililerin bir an önce bir çözüm üretmesi gerektiğini ifade etti.

Cangir, “Fiyatların olması gereken noktaya çekilmesi vatandaş için iyi olur, çünkü halkın alım gücü çok düştü. Millet şu an ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanıyor, bir mağduriyet oluşmuş. Yetkililerin bir an önce gereken adımları atması gerekiyor diye düşünüyorum.” dedi.

Rênas Hasan

“Dolar yükselince fiyatlara zam yapanlar döviz gerileyince fiyat indirimine gitmedi”

Dolar yükselince fiyatlara jet hızıyla zam yapanların döviz gerileyince fiyat indirimine gitmediğini kaydeden Rênas Hasan, “Marketlere gidiyoruz her şey pahalı, fiyatlarda bir gerileme yok. Oysa dolar şu an 7 TL’nin altına geriledi. Neden inmediğini bizde bilemiyoruz. Bölgemizde özellikle elektrik de çok pahalı, kabarık faturalar geliyor. İstiyoruz ki, devlet çıkıp fiyatları kontrol etsin, gereken noktaya çeksin. Yoksa fiyatlar bu şekilde artmaya devam edecek.” diye konuştu.

Şükrü Timur

“Milletin alım gücü düştü, fiyatlara müdahale şart oldu”

Vatandaşlardan Şükrü Timur de şöyle dedi:

“Şu an her şey çok pahalı, ateş pahası olmuş her şey. Eskiden markete gidince 50-60 liraya tüm ihtiyacımızı alıyorduk, şimdi 200 lira gidiyor ama elde bir şey yok. Fiyatlar çok pahalı olmuş, düşmesi lazım. Doları bahane ederek zam yapıyorlardı, şimdi dolar düştü ama fiyatlar yerinde kaldı. Millet perişan olmuş, alım gücü düşmüş. Yetkililerin harekete geçmesi lazım, bu fiyatlara bir müdahale etmeleri gerekiyor.” (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55