,
  • BIST 9645.02
  • Altın 2412.522
  • Dolar 32.5925
  • Euro 34.8086
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C
  • Antalya 24 °C

Halk sosyal medyanın denetlenmesini istiyor

Halk sosyal medyanın denetlenmesini istiyor
Son günlerde sıkça dile getirilen "sosyal medyanının denetlenmesi " konusu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yeniden gündeme getirildi.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, meclisin açılmasıyla birlikte sosyal medyaya yönelik denetim konusunda gereken adımları atacağız açıklamasında bulundu.

Türkiye’de nüfusun yüzde 70.8’i sosyal medyayı aktif olarak kullanıyor. Sosyal medya ile ilgili yapılacak denetimler konusunda halka mikrofon uzattık.

 

Halk sosyal medyanın denetlenmesini istiyor

Reşit Fırat Özcan

"Sosyal medyada hakaret ve iftira içerikli paylaşımlarda bulunuluyor"

Sosyal medyanın çok önemli olduğunu vurgulayan Reşit Fırat Özcan, "Sosyal medya toplumu yönetme ve toplumda farklı algılar oluşturma ve yanlışa sevk etme konusunda çok önemlidir. Twitter ve İnstagram'da yalan yanlış haberler görüyoruz. En son 'Afgan' olayını gördük. Afganların Türkiye'ye akın akın girdiğini gösteren görüntüler paylaşılmıştı. O görüntülerden sonra ülkece şok olduk. Daha sonra paylaşılan bu haberin 'asparagas' olduğu ortaya çıktı. Paylaşılan görüntülerin 2017'ye ait olduğu ortaya çıktı. Sosyal medyada hakaret ve iftira içerikli paylaşımlarda bulunuluyor. Bu durumlar için düzenleme yapılmalı. Gerekirse idari para cezası verilmeli hatta ve hatta hapis cezası bile verilmelidir." şeklinde konuştu.

Halk sosyal medyanın denetlenmesini istiyor

Ramazan Yayla

"Her şeyin bir karşılığı ve bir bedeli olmalı"

Sosyal medyada yapılan yalan yanlış paylaşımlara dikkat çeken Ramazan Yayla, "Sosyal medya kullanıcısıyım. Sosyal medyada asılsız paylaşımlar, yalan yanlış haberler ve insanları karalayan paylaşımlar var. Bu durumu doğru bulmuyorum. Her şeyin bir karşılığı ve bir bedeli olmalı. Bugün hiç kimsenin kimseyi karalamaya ve rencide etmeye hakkı yoktur. Sayın Cumhurbaşkanımızın yapılacak yasayı güzel bir hale getireceğine inanıyorum. " diye konuştu.

 

Halk sosyal medyanın denetlenmesini istiyor

Fevzi Kav

"Sosyal medyada özel hayatın gizliliğinin kalmadı"

Sosyal medyada hakaret içerikli paylaşımların önüne geçilmesi gerektiğine değinen Fevzi Kav, "Sosyal medyada aktif bir kullanıcıyım. Cumhurbaşkanı tarafından mecliste sosyal medya ile alakalı yeni bir yasanın çıkacağını duydum. Hakaret içeren mesajların önüne geçilmeli. Sosyal medyada özel hayatın gizliliğinin kalmadığını düşünüyorum. Gelecek olan yasanın ağır bir yasa olması gerekir." ifadelerini kullandı.

 

Halk sosyal medyanın denetlenmesini istiyor

 Fethi Alkan

"Hakaret ve taciz içerikli paylaşım yapanların hesapları kapatılmalıdır"

Sosyal medyanın güven vermeyen bir ortam olduğunu belirten Fethi Alkan, "Zamanımın çoğunu sosyal medyada geçiriyorum. Sosyal medyanın güvensiz bir ortam olduğunu düşünüyorum. Yaşı daha reşit olmayanlar bile sosyal medya kullanıyor. Sosyal medyada sürekli hakaret içerikli paylaşımlar görüyorum. Yaşı küçük olanların hesap açması engellenmeli. Hakaret ve taciz içerikli paylaşım yapanların hesapları kapatılmalıdır. Sosyal medyada asılsız haber de çok fazladır. Bu yüzden sosyal medya alanında düzenleme yapılması uygundur." dedi.  (İLKHA)

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55