,
  • BIST 9627.66
  • Altın 2477.673
  • Dolar 32.4931
  • Euro 34.6107
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 27 °C
  • Antalya 27 °C

Halk: Ramazan Bayramını buruk bir sevinçle karşılıyoruz

Halk: Ramazan Bayramını buruk bir sevinçle karşılıyoruz
Ramazan Bayramını, işgalci Siyonist rejimin Filistinli Müslümanlara yönelik katliamaların gölgesinde girdiklerini belirten Türkiye halkı, bayramın Kudüs ve Mescid-i Aksa'ın kurtuluşuna vesile olmasını dilediler.

 

İslam alemi yarın Ramazan Bayramını idrak edecek. Türkiye başta olmak üzere salgın nedeniyle geçtiğimiz yıl Ramazan bayramını idrak edemeyen Müslümanlar bu yıl hem yine salgın hem de işgalci Siyonist rejimin Filistin halkına yönelik katliamları nedeniyle bayrama buruk girecek.

Türkiye'nin farklı illerinden STK temsilcileri, alimler, esnaf ve vatandaşlar bayrama dair temennilerini İLKHA ile paylaştı:

Diyarbakır

Mustazaflar Cemiyeti Genel Başkanı Murat Aslan: Ramazan ayının özellikle İslam coğrafyasında yaşanan zulümlerin son bulmasına vesile olmasını Rabbimizden diliyorum. Yaklaşık bir yılı aşkındır yaşanan salgın sürecinden dolayı toplum olarak ciddi mağduriyetler yaşandı. Rabbimden bu salgının Ramazan Bayramı vesilesiyle son bulmasını temenni ediyorum.

İDEV Başkanı Mehmet Ali Doyar: Bayramlar bize Rabbimizin hediyeleridir. Bugünler Müslümanlar için sevinç, birbirlerini ziyaret etme, sorma, yakınlaşma, kaynaşma ve kardeşliklerini izhar etme günleridir. Bu vesileyle başta aile bireyleri olmak üzere yakın ve uzak akrabaları, komşu ve dostları, arkadaş ve tanıdıklarıyla ilgiye muhtaç olanları sormak, gönüllerini almak, aradaki muhabbet ve sıcaklığı arttırmak, dualarını almak ve onlara dua etmek gerekir.

Bir yandan bunları yaparken diğer taraftan dünya Müslümanlarının hallerini de düşünmek gerekir. Bilindiği gibi başta Filistin olmak üzere dünyanın pek çok yerindeki Müslüman zulüm altında. Onlara dua etmek, hallerini tefekkür etmek, bu halden kurtulabilmeleri için neler yapılabileceğini düşünmek gerekir.

Bu düşünce ve temennilerle hepinizin mübarek Ramazan Bayramı'nı tebrik ediyor, Müslümanların silkinişine, uyanışına, vahdetine ve kurtuluşuna vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyorum. Rabbim zulüm altındaki Müslümanların yardımcısı olsun. Hususen Filistin'de Kudüs'e ve Mescid-i Aksa'ya bedenlerini siper ederek savunan Müslümanların yardımcısı olsun. Kudüs Mescid-i Aksa, Filistin ve bütün Müslümanların özgürlüğüne kavuşması, Filistin'in tamamen işgalden temizlenmesi, Müslümanların ümmet şuuruyla bir araya gelmesi, hakkın ve adaletin hâkim olması temennisiyle hepinizi Allah'a emanet ediyorum.

Şehitler Kervanı Platformu Başkanı Ömer Çelik: Şehitler Kervanı Platformu olarak başta bütün şehit ailelerinin ve İslam alemin Ramazan Bayramı'nı tebrik eder, bu bayramın İslam alemine hayırlar getirmesini Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum.

Pandemi süreciyle bayrama girdik. Belki önceki bayramlar gibi aile ve mezarlık ziyaretlerini yapamayacağız. Fakat şunu bilelim ki bu bir imtihan sürecidir. Her ne kadar zahiren baktığımızda şer gibi gözükmese de içinde birçok hayırları ve hikmetleri gizlediğinden hiçbir şüphemiz yoktur. 

Şehitler Kervanı Platformu olarak, bütün İslam alemine şunu iletmek isteriz ki Kudüs'ün özgürlüğü sadece Filistin halkının meselesi değil, İslam'ın ve insanların ötesinde bir meseledir. Bizler buna yakinen inanıyoruz ki Kudüs özgürlüğüne kavuşursa tüm insanlık kavuşur. Çünkü Kudüs'ü karıştıran ve mahkûm eden siyonistler, dünyayı yaşanmaz hale getirmişler. Dünyanın herhangi bir karış toprağında fitne, fesat, düzensizlik ve anarşi varsa Üstad Seyyid Kutub'un da dediği gibi 'mutlaka bunun arkasında siyonist yahudiler vardır'. Dolasıyla Kudüs'ü özgürlüğüne kavuşturmak için her Müslümanın üzerine düşeni fazlasıyla yerine getirmesi gereklidir.

Evvela şunu belirtmek isteriz ki dünya hayatı geçicidir. Mutlak bir gün bitecek, ama herkes yaptıklarıyla Allah Celle Celaluhu'nun huzuruna çıkacaktır. Temennimiz, Allah'ın huzura Kudüs'ün özgürlüğü için bir şeyler yapmış olarak çıkalım. Aslında Kudüs'ü siyonistler ve ABD'den önce İslam aleminin dağınıklılığı, Müslümanların birbirine düşmüşlüğü ve körfez krallarının ihaneti esir ediyor. Cenabı Allah, İslam alemine bir ve beraberlik nasip eylesin. Siyonistlere ve ABD'ye gönüllü uşaklık eden Körfez Krallarının saltanatlarını yerle yeksan eylesin inşallah.

İTTİHADUL ULEMA Genel Sekreteri Molla Muhammed Özer: Bilindiği üzere bayramlar Allah-u Te'ala'nın insanlara bahşettiği önemli sevinç günleridir. Müslümanların tuttukları bir aylık oruçtan sonra Allah-u Te'ala mükafat olarak bayramla tebrik etmeyi bizlere mübah kılmıştır. Bu vesileyle bayramda da muhakkak mübah işler yapmalı, günah işlememeliyiz.

Coronavirus önlemleri kapsamında bayramda yakınlarımızı ziyaret edemeyeceğimiz anlaşılıyor. Muhakkak telefonla dahi olsa anne-baba, kardeş, küçük-büyük herkesi arayıp bayramlarını tebrik ederek bu geleneğimizi sürdürmemiz lazım. Rabbim bu bayramı günahlarımızın bağışlanmasına vesile kılsın.

Anadolu Gençlik Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Abdurrahman Ergin: Rahmet, mağfiret, bağışlanma ayı olan ve içerisinde bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesini barındıran mübarek Ramazan ayı içerisindeyiz. Müslümanların tutmuş olduğu oruçların kabul olmasını Cenab-ı Allah'tan diliyor, bizleri bu aya kavuşturduğu gibi bayrama da kavuşturabilecek olan Rabbimize hamd ediyorum. Ramazan Bayramının ülkemize, İslam alemine huzur, barış, sağlık ve mutluluk getirmesini Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum.

Yeşil Yıldız Bağımlılıkla Mücadele Derneği Başkanı Yahya Öger: İnsanlığın en güzel zaman dilimini yaşayan ümmet olarak Ramazan ayını uğurlama sürecindeyiz. Son iki yıldır salgın gölgesinde geçirdiğimiz Ramazan'ı teravihsiz ve mukabelesiz, toplu yemek iftarlarının olmadığı bir dönem olarak yaşadık. Tabi bununla beraber Ramazan'ın feyz ve bereketini tüm dünya insanlığı hissetti.

Bağımlılıkla mücadelede en önemli unsurlardan birinin kişinin vücuduna hâkim olabilmesidir. Bu hakimiyet noktasında manevi terapinin en yoğun olduğu bu tür aylarda kişi kendini daha ikna ve motive edebiliyor. Ramazan ayı, kişinin nefsine ve iradesine hâkim olup vücudunu terbiye ettiği yenilenme ayıdır. Dolayısıyla, kişinin bağımlı olduğu davranış veya madde varsa bunlardan alıkoyma ve iradesine sahip çıkma ayıdır.

Aynı zamanda 2 milyarlık İslam coğrafyasını derin hüzne boğan ve siyonist israilin her Ramazan ayında neredeyse gelenek haline getirdiği Mescid-i Aksa'ya saldırması içimiz acıtıyor. Bu vesileyle siyonist israili en kalbi duygularımızla lanetliyoruz.

Ramazan sonrası mükafatımız olan Ramazan Bayramı'nda tüm dostlarımızı, İslam alemini ve özellikle Diyarbakırlı hemşerilerimizi kutluyorum. Ramazan Bayramının İslam aleminin uyanışına vesile olmasını temenni ediyor, Allah'ın bizleri başka Ramazanlara da kavuşturmasını diliyoruz.

Eğitim Bir-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Ramazan Tekdemir: Mübarek Ramazan, ayının rahmet, mağfiret ve merhamet ikliminden sonra Bayram'a kavuşmanın heyecanını yaşadığımız günlerdeyiz. Rabbimize hamdimizi arttırmamıza vesile olacak bayram günlerinin İslam alemine ve bütün insanlığa musibetinden şifaya kavuşmaya; huzur, barış ve merhamet ortamına ulaşmaya vesile olmasını niyaz ediyoruz. İmsak ve iftarlarla sevinç içerisinde geçirdiğimiz Ramazan günlerinde, İslam beldelerinde kimi yerlerde zorbalık ve zulüm devam etti. Başta Filistin olmak üzere Suriye, Yemen ve diğer zulüm altındaki İslam beldelerinde emperyalist düzeninin sebep olduğu sıkıntılar maalesef devam etmektedir. Rabbimizden niyazımız, bu mübarek günlerinin hürmetine İslam beldelerinin sıkıntılarından kurtulmasıdır ve Mescid-i Aksa'nın özgürlüğüne kavuşmasıdır.

Son günlerde siyonist çetenin baskılarını iyice arttırdığı, Müslümanları evlerinden zorla çıkarıp göz altına aldığı, baskı ve işkencelere maruz bıraktığı bir zamanı tekrardan yaşıyoruz. Siyonistlerin yeryüzünden kökü kuruyana kadar bu zihniyetin karşısında mücadelemizi bilemeli ve birliğimizi perçinlemeliyiz. Bizleri bir araya getiren değerlere sımsıkı sahip çıkmalıyız ki Müslüman kardeşlerimiz, siyonist çetelerin zalim çizmelerinin altında sıkıntı yaşamaktan kurtulsunlar.

Ramazan Bayram'ının bütün İslam ümmetine hayırlar getirmesini diliyorum. Rabbim bu bayram günlerinin vesilesiyle sıkıntılarımızın giderilmesine, sevincimizin artmasına, İslam ümmetinde vahdetin sağlanmasına, İslam birliğinin kurulmasına ve güçlenmesine vesile kılsın inşallah.

Diyarbakır Umut Kervanı Başkanı Şahin Elelçi: Dünya Müslümanlarının bir ay boyunca tutmuş oldukları oruç, kılmış oldukları namazları ve okumuş oldukları Kur'an mukabeleleri sonucu Rabbimizin lütfu olan Ramazan Bayramının tüm İslam alemine hayırlara vesile olmasını diliyor, tüm Müslümanların bayramını tebrik ediyorum.

video

Batman

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin: Yeni bir Ramazan bayramına bizi ulaştıran yüce Rabbimize sonsuz hamd ve senalar olsun. Başta Batmanlı hemşerilerim olmak üzere bütün Müslümanların Ramazan bayramını tebrik ediyorum. Bu Ramazan bayramının başta Covid-19 hastalı olmakla birlikte diğer bütün afetlerden İslam ümmetinin muhafaza olmasını ve özellikle şu anda Siyonist çetelerin zulmü altında inleyen Kudüs’ümüzün, Mescid-ül Aksa’mızın özgülüğüne kavuşmasını ve yine İslam ümmetinin vahdetine, birliğine, beraberliğine vesile olmasını yüce Allah’tan temenni ediyorum.

İTTİHADUL ULEMA üyesi Molla Abdurrahman İçlek: Bütün Müslümanların Mübarek Ramazan bayramını kutluyorum. Allah Teâlâ bu bayramı bütün Müslümanların birlik ve beraberliğine vesile kılsız. Allah Teâlâ Kur’an’ı Kerim de dediği gibi ‘Hep birlikte Allah’ın ipine sıkı sarılın ki dağılmayasınız’  bu nedenle Müslümanlar bu tefrikada oldukları için bugün yahudiler bunu fırsat bilerek Kadir Gecesinde Kudüs camisindeki Müslümanlara saldırdığını gördük. Müslümanlar bu gaflet uykusundan uyanmaları gerekiyor. Kudüs siyonist kâfirlerin gölgesinde olduğu sürece Müslümanlar rahat olmamaları gerekir. Selahaddin Eyyubi ne diyordu; ‘Kudüs esaret ve kâfirlerin hükmü altında olduğu sürece uyku ve gülmek bana haramdır.’ Peygamber efendimiz bir hadisinde şöyle buyuruyor; ‘Sabahleyin kalkıp Müslümanların derdini kendine dert edinmeyen, Müslümanlardan olamaz’ bu nedenle Müslümanların bir olması ve Kudüs’ü zalimlerin alinden alması gerekmektedir. Allah Teâlâ bu Ramazan bayramını Müslümanların birliğine vesile kılmasını diliyorum.

Hak ve Özgürlükler Platformu Başkanı Feyzi Aydın: Rahmet ve bereket ayı olan Ramazan ayını geride bırakıp bizleri bir Ramazan bayramına daha ulaştıran Rabbimize hamd ve senalar olsun. Bu vesile ile tüm İslam ümmetinin Ramazan bayramını en içten dileklerimizle kutluyoruz. Lakin buruk bir bayrama yaşıyoruz. Müslümanların dağınıklığından faydalanan melun kavim israil özellikle bu kutsal günlerde Mescidi Aksa ’da ibadet eden Müslümanlara pervasızca saldırmakta ve zulüm etmektedir. Rabbimizden dileğimiz Müslümanların bir an önce vahdetlerini kurmaları ve bu melun kavme karşı tek vücut halinde mücadele etmelerini ve Mescid-i Aksa’nın kurtuluşunu bize göstermesini diliyoruz.

Batman Erdemli Eğitimciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Emin Sütçü: Batman Eğitimciler Cemiyeti olarak özelde hemşerilerimizin genelde tüm İslam aleminin mübarek Ramazan Bayramını tebrik ediyoruz. Ve İslam aleminin pandemi illetinden kurtulmasına, işgal altındaki tüm İslam beldelerinin özgürleşmesine, hasetten Kudüs’ümüzün, Mesid-i Aksa’mızın siyonist terör şebekesi olan israilin işgali altından kurtulmasına vesile olmasını diliyoruz. Tekrardan bütün halkımızın mübarek Ramazan bayramını tebrik ediyoruz.

Batman Umut Kervanı Başkanı Salih Güzel: Başı Rahmet ortası mağfiret sonu ateşten kurtuluş olan bir rahmet ikliminin daha sonuna geldik. Rabbimin bize ikramı ve lütfu olan bir Ramazan bayramını daha idrak etmekteyiz. Rabbimden dileğim bu Ramazan bayramı başta yetimlere, mağdurlara ve muhtaçlara daha fazla elin uzanması ve İhtiyaçlarının giderildiği günlerin daha yakın olmasıdır. Bu vesile ile başta Kudüs’ün ve tüm İslam âleminin Ramazan bayramını tebrik ediyorum.

Gaziantep

HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Faruk Göçer: Ramazan ayını geride bırakıyoruz. Son 2 yıldır Covid-19 salgını nedeniyle gerek Ramazan ayını gerek Ramazan bayramlarına buruk bir sevinçle girmiş olsak bile bayramlar İslam'ın şiarlarındandır. Bu şiarı en güzel şekilde karşılamamız lazım. Son dönemlerde hüzün yaşıyoruz. Hüznümüzün nedeni ise israil terör şebekesinin Filistin'e, Mescid-i Aksa'ya ve Gazze'ye yaptığı saldırılardır. Müslüman kardeşlerimizin şehit edilmesinden dolayıdır. Bayramlar paylaşmanın, sevincin bir arada olunması gereken günlerdir. Covid-19 salgını nedeniyle bir araya gelemeyeceğimiz ve birbirimize çok ulaşamayacağımız için bunun üzüntüsünü yaşıyoruz. Ama şunu unutmamamız lazım ki bizler büyüklerimizi telefon ile arayıp, onların hal ve hatırını sorarak bayramını kutlamamız lazım. Küçüklerimizi de unutmamamız lazım. Bu vesileyle inşallah Ramazan Bayramı'nın Gaziantep’imize Türkiye’mize ve İslam alemine hayırlar getirmesine vesile olmasını yüce Allah'tan diliyorum.

Peygamber Sevdalıları Vakfı Gaziantep İl Temsilcisi Mehmet Taş: Rahman ve rahim olan Allah biz Müslümanlara yılda 2 defa kutlayacağımız bayramlar hediye etmiştir. Bunlardan ilki olan Ramazan Bayramı’na ulaşmış durumdayız. Her ne kadar Ramazan ayını buruk bir şekilde geride bırakmış olsak da elhamdülillah Ramazan Bayramı’na kavuştuk. Şu anda Filistin, Gazze ve Mescid-i Aksa'mız işgal altındadır. Yüce Allah bu bayram vesilesiyle Kudüs'ümüzü, Mescid-i Aksa’mızı, terör şebekesi olan israilin elinde kurtarsın. Buna vesile olacak bir bayram yaşamamızı yüce Allah'tan niyaz ediyoruz. Bu vesile ile inşallah tüm dünya Müslümanlarının Ramazan Bayramı’nı kutluyor, hayırlara vesile olmasını yüce Allah'tan niyaz ediyoruz.

Mustazaflar Cemiyet Gaziantep İl Temsilcisi Müslüm Yıldız: Ramazan ayını geride bırakmanın hüznünü yaşıyoruz. Ramazan Bayramı'na da kavuşmanın sevincini yaşıyoruz. Ramazan ayında her ne kadar salgından dolayı camilerimizden uzak kalmış olsak da teravih namazlarımızı camide kılamamış olsak da farklı bir kazancımız olmuştur Ailecek evlerimizi mescitlere çevirdik. Akrabalarımızla güzel günler geçirdik. Ramazan'ı en güzel şekilde ihya etmenin, bir bayrama kavuşmanın sevincini yaşıyoruz. Fakat siyonist Yahudiler Filistin'de Müslüman kardeşlerimize saldırıyorlar. Gazze ve Filistin'in bazı bölgeleri siyonist işgalcilerin ateşi altındadır. Müslüman Filistinli kardeşlerimize dua etmemiz, elimizden geleni yapmamız lazım. Duayı küçümsemeyelim. Rabbimiz inşallah bu bayramı Kudüs’ün, Filistin'in ve bütün bölgenin, tüm İslam aleminin kurtuluşuna vesile kılsın. Tüm İslam aleminin Ramazan Bayramı mübarek olsun.

Gaziantep Umut Kervanı Başkanı Mustafaza Özaslan: On bir ayın sultanı olan Ramazan'ı geride bıraktık. Rabbim nasip etti, Ramazan Bayramı’na kavuştuk. 2 yıldır Ramazan ayını ve bayramlarını buyruk geçiriyoruz. Ülkemiz üzerinde Covid-19 denilen bir hastalık var. Bu hastalık toplumun, ülkemizin ve insanlarımızın üzerinde çok büyük bir etki bıraktı. Rabbimize dua ediyoruz. Bir an evvel Covid-19 denilen hastalığı bu ülkenin ve ümmeti Muhammed'in üzerinden kaldırsın. Daha güzel ramazanları ve bayramları yaşamayı, kavuşmayı Rabbim nasip etsin. Bu bayramı da yine buruk geçiriyoruz. Ümmetin derdi olan Kudüs’ün bugün siyonistler ve Yahudiler tarafından işgali söz konusu. Oradaki kardeşlerimiz, yavrularımız katlediliyor. Dünya buna seyirci kalıyor. Bundan dolayı bu bayramı da buruk yaşıyoruz. İnşallah Kudüs’ümüz özgürlüğüne kavuşur ve bayramı gerçek anlamda hem Kudüs'ün özgürlüğüne kavuştuğu bayramı yaşarız hem de gerçek manada Ramazan bayramlarını idrar ederiz. Orada kardeşlerimiz katledilirken bayram yapmamız içimize sinmiyor. Kardeşlerimizin ve ümmeti Muhammed'in de bayram yaşaması lazım. Allah onların yardımcısı olsun. Hem Kudüs hem de daha güzel bayramlar yaşamak için duacıyız. Allah-u Teâla daha güzel bayramlara kavuşmayı ümmeti Muhammed'e nasip etsin.

Hak Sanayici ve İş Adamları Derneği (HAKSİAD) Gaziantep Şube Başkanı Mustafa Karakurt:  Başı rahmet, ortası mağfiret ve sonu da Allah'ın azabından kurtulma ayı olan Ramazan ayını geride bırakmanın burukluğu ve hüznü içerisindeyiz. Bununla beraber Allah'a iman edenlere, oruç tutanlara ikramı olan bayramı da aynı zamanda yaşamış oluyoruz. Fakat Filistin'deki mümin kardeşlerimize, o şehitlerin, yetim kalan çocukların, dul bırakılmış olan bacılarımızın maalesef hüznünü yaşıyoruz. Melun siyonist kavim tarafından evsiz, barksız bırakılan, şehit edilen o kardeşlerimizin hüznü içimize kan ağlatıyor. Rabbim o melun kavmin sonunu getirsin. O kavmin bütün emellerinin kursaklarında bıraksın. Filistinli kardeşlerimizin bu mücadelesini ve direnişini görünce sevinmemek elde değildir. Kudüs’ümün özgürlüğüne kavuşmasını Cenab-ı Hak'tan niyaz ediyoruz. Aynı zamanda ümmetin tutmuş olduğu oruçların, bununla beraber okumuş oldukları Kur'an-ı Kerim'in ve yine yapmış oldukları dua ile kılmış oldukları teravihlerin Allah'ın nezdinde kabul olmasını da niyaz ediyoruz. Bu vesile ile özelde Filistinli kardeşlerimizin, o direniş gruplarının bayramlarını tebrik ediyorum. Genelde de bütün ümmeti Muhammed'in Ramazan Bayramı’nı tebrik ediyorum ve ümmetin üzerindeki bu kara bulutların bir an önce dağılmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum.

Mardin

HÜDA PAR Mardin İl Başkanı İsmail Çevik: Bir yandan ibadet, mağfiret, sıhhat ve sükûnet ayı olan Ramazan-ı Şerif’i geride bırakmanın hüznünü yaşarken diğer yandan Ramazan Bayramı’na kavuşmanın buruk da olsa sevincini yaşıyoruz. İdrak edeceğimiz Ramazan Bayramı’nı tebrik eder hayırlara vesile olmasını temenni ederim. Hayırlı bayramlar.

Mardin Umut Kervanı Başkanı Fatih Akman: Ramazan-ı Şerif geride kaldı, elveda Ramazan diyoruz. Rabbim, bayram sevincini yaşatıyor. Ramazan Bayramı’nın İslam ümmetinin ayrına vesile olmasını temenni ediyorum. Yine Ramazan Bayramı’nın mazlumların kurtuluşuna vesile olmasını temenni ediyoruz. Bayramın, salgın hastalığının bitmesine vesile olmasını temenni ediyoruz. Bayramın dünyadaki tüm mağdur, muhtaç, ihtiyaç sahibi insanlar için bir kurtuluş ve huzura vesile olmasını Rabbimizden diliyorum. Ramazan Bayramınız mübarek olsun.

Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu Başkanı Mehmet Şerif Öter, yapılan ibadetlerin, tutulan oruçların kabul olması dileğinde bulunarak şunları söyledi:

“İnsanlığın uğradığı salgın musibeti bayramlık sevincimize gölge düşürse de aziz İslam’ın şiarlarından olan Ramazan Bayramı’nı bir ibadet neşesi ve sevinçle karşılamamız gerekir. Bu mübarek bayramında bu salgın hastalığın bitmesine vesile olmasını cenabı Allah’tan temenni ediyorum. Gelecek bayramların pandemisiz, bir birimizle kucaklaştığımız, iftarları birlikte açtığımız, teravihlere gittiğimiz, bayramı özüne ve ruhuna uygun bir şekilde kutladığımız günlere kavuşmayı diliyorum. Tüm Müslümanların Ramazan Bayramı’nı tebrik ediyorum.”

Mardin Peygamber Sevdalıları Derneği Başkanı ve İTTİHADUL ULEMA üyesi Molla Fasih Memiş de şunları söyledi:

“Ramazan Bayramı’nın bize, milletimize, İslam ümmetine mübarek olmasını diliyorum. Bugün Filistin’de büyük bir zulüm var. Bu bayramın, zulme uğramış Müslüman kardeşlerimizin acılarının bir nebze de olsa dinmesine vesile olmasını Allah’tan temenni ediyorum.”

Ramazan Bayramı'nın İslam âlemi için hayırlara vesile olmasını dileyen Cemre FM Müdürü İbrahim Akbalık, “Malumunuz olduğu üzere siyonist işgalciler Gazze’ye, Mescid-i Aksa’ya saldırıyor, Filistinleri şehit ediyor. Bu bayramın Kudüs’ün özgür bir ortamda ibadete açılmasını temenni ediyoruz.  Özgür Mescid-i Aksa'da buluşmak dileğiyle bayramınız mübarek olsun.” dedi.

Mardin Gazeteci ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Abdulkadir Üründü de “Yokluğa sabrettiğimiz, varlığa şükrettiğimiz başı rahmet ortası mağfiret ve sonu cehennem ateşinden kurtuluş olan Ramazan ayının sonuna gelmiş bulunmaktayız. Ramazan Bayramı, bu yıl hem Kudüs’te yaşanan gelişmeler hem de salgın nedeniyle buruk geçiyor. Her ne kadar sıkıntılı bir süreçten geçiyor ve malum virüs salgını nedeniyle dünyanın her tarafında olduğu gibi tedbir gereği Müslümanların büyük bölümü evlerine kapanmak zorunda kalmışsa da bu durum evimizde İslam’ın büyük şiarlarından olan bayramın neşesini yaşamanın önünde engel görülmemelidir. Başta meslektaşlarım olmak üzere herkesin Ramazan Bayramı’nı tebrik ediyorum.” diye konuştu.

HÜDA PAR Artuklu İlçe Başkanı Ferit Dengiz, “Cenabı Allah'tan, tüm dünya Müslümanlarının, Kudüs ve Mescid-i Aksa'daki tüm dünya mazlumlarının güzel bir bayram geçirmesini niyaz ediyoruz. Tüm dünya Müslümanlarının Ramazan Bayramı'nı kutluyorum.” dedi.

Kızıltepe Umut Kervanı üyesi Şemsettin Alkan, Covid-19 salgını nedeniyle 2 yıldır Ramazan Bayramı’nın ruhuna uygun kutlanmadığını hatırlattı.

Alkan, “Rabbim, bayramı bayram gibi bize yaşatsın. Başta ülkemiz olmak üzere bütün dünya Müslümanlarının mübarek Ramazan Bayramı’nı tebrik ediyor, bayramın İslam âlemine ve insanlık ailesine sulh ve selamet, huzur ve sükûnet getirmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.” dedi.

Ankara

HÜDA PAR Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü Şehzade Demir: Recep, Şaban ve mübarek Ramazan ayından sonra Ramazan Bayramı’nı ikram eden Allah-u Teâlâ’ya hamdolsun. Başta partimize gönül veren değerli üyelerimiz ve bütün İslam aleminin bayramını tebrik ediyorum. Başta Covid-19 salgını olmak üzere bütün maddi ve manevi hastalıklardan insanlığın kurtuluşuna vesile olmasını temenni ediyoruz. Malum bugün insanlık olarak çok ciddi imtihan ile karşı karşıyayız. Birinci imtihan milyonlarca insanın ölümüne sebep olan Covid-19 salgınıdır. Bu bir afettir. İkincisi de manevi değerlerimizi çöküşe maruz bırakan aile kurumunu mahfeden bütün manevi değerlerimizi altüst eden manevi hastalıklardır. Bugün insanlık bu iki önemli sorun ile karşı karşıyadır. Ramazan ayı ve Ramazan Bayramı vesilesiyle insanlığın hem Covid-19 salgınından kurtulmasını temenni ediyoruz. Hem de milletimizin İslam alemimin kendi öz değerlerine rücu etmesine, bütün manevi hastalıklardan kurtulmasına, İslam’ın birleştirici, bütünleştirici ve bütün güzelliklerine bir daha vesile olmasını temenni ediyoruz.”

Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Ali Güldemir: Saygı değer mümin kardeşlerim; hepinizi saygı sevgi hürmet ve muhabbetle selamlıyorum. Bu yıl ve geçtiğimiz yıl Ramazan ayımız maalesef biraz buruk, biraz hüzünlü ve biraz kederli geçti. Bu da ülkemizi ve dünyayı saran Covid-19 virüsü ve onun oluşturmuş olduğu salgın nedeniyle ibadetlerimizi biraz masun yapıyoruz. Teravih namazlarımızı camilerde eskiden olduğu gibi gürül gürül çocukların cıvıltısı, kadın ve erkeklerin katıldığı şekliyle yapamadık. Ama oruçlarımızı tutuk Rabbim kabul etsin. Yapmış olduğumuz ibadetleri Rabbim dergâhı izzetinde kabul eylesin. Eksik ve yanlışlıklarımızı Rabbim affetsin. Bu sebeple öncelikle ülkemizdeki mümin kardeşlerimizin sonra dünyadaki Müslüman kardeşlerimizin Ramazan-ı Şerifini layıkıyla yerine getiren mümin kullarından olmasını Yüce Rabbimden niyaz ediyorum. Peşinden gelen bayramımızı tebrik ediyorum. Bayram sevinç ve sürur günleridir. İnşallah bu bayramı çifte bayram yaparak bayramla beraber ülkemizi ve dünyayı saran bu virüs belasından Rabbim bizlere nasip etsin. Tüm Müslüman aleminin bayramını tebrik ediyorum.”

Ankara Sivil Toplum Platformu (ASTP) Başkanı Mustafa Kır: İftarı, sahuru, orucu, fitresi, fidyesi ve teravihiyle Müslümanların hasat mevsimi olan Ramazan ayını bitirmiş ve Ramazan Bayramı’na erişmiş bulunuyoruz. Bizi Ramazan’a ve bayrama kavuşturan Cenabı Allah’a hamt ediyorum. Geçen yıl olduğu gibi bu yılda Ramazan ayını salgın hastalık münasebetiyle eşimizden, dostumuzdan, çocuklarımızdan ve torunlarımızdan ayrı olarak evlerimizde geçirmek zorunda kalacağız. Bizim evlerimizde kalmamız onlardan yarı olduğumuz anlamına gelmiyor. Elbette bugünün imkanları olan sosyal iletişim ağı vasıtasıyla birbirimizin seslerini duyacağız. Birbirimize iyi dileklerimizi ileteceğiz. Kurallara kaidelere uymayı geride bırakmayacağız. Çünkü bu Ramazan gününde Ramazan’ı evlerine geçiremeyen hastanede yoğun bakımda veya tedavi aşamasında geçiren kardeşlerimiz var. Onlara Cenabı Allah’tan acil şifalar diliyorum. Ahirete göçenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Özellikle hastalıklarıyla ilgilenmeleri sebebiyle bayramlarını evlerinde geçiremeyen sağlıkçılarımıza da hayırlı bayramlar diliyorum. Sağlık çalışanlarımıza kolaylıklar temenni ediyorum. Ramazan Bayramının insanlık ve İslam alemine hayırlar getirmesini, barış ve huzur getirmesini özellikle kazasız belasız geçmesini Cenabı Allah’tan temenni ediyorum. Bütün herkese hayırlı bayramlar diliyorum.

Umut Kervanı Ankara Temsilcisi Abdulvahap Koyuncu: Mübarek bir ayın sonunda mübarek Ramazan Bayramımıza kavuştuk elhamdülillah. Buruk bir Ramazan’da olsa ihya ettik elhamdülillah. Bu salgın sürecinde ülkemizde ve dünyada buruk bir Bayrama yaşıyoruz ama buna rağmen bütün Müslümanların Mübarek bayramının hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Herkesin bayramını kutluyorum.

Şanlıurfa

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan: "Bu sene de salgının gölgesinde geçecek bir bayram var. Ramazan Bayramı'nı buruk geçireceğiz. Yüce Allah'tan temennimiz odur ki belki 17  günlük tam kapanmadan sonra ülke, millet ,İslam ümmeti ve tüm dünya olarak salgından inşallah kurtuluruz. Ramazan Bayramı buruk geçecek; çünkü büyüklerimizin bayramını kutlayamayacağız, küçüklerimizi göremeyeceğiz. Bütün kardeşlerime sesleniyorum; bu bayramda en azından kimseyi ziyaret edemesek de evde telefonla, görüntülü aramalarla mutlaka büyüklerimizin bayramını tebrik edelim. Küçüklerimizi de arayalım. Salgın döneminde bile mümkün mertebe bayram havasını yaşatalım. Bu bayramda bir şey daha yapalım. Bayramını tebrik ettiğimiz herkesi Kudüs'le ve Mescid-i Aksa ile ilgili de mesaj verelim. Kudüs'teki Müslümanların yalnız olmadığını, hepimizin onları desteklediğini ve her platformda onların destekçisi olduğumuzu mutlaka gündeme getirelim. Bu Ramazan Bayramı'nı gelin hep beraber Kudüs'ün ve Mescid-i Aksa'nın bayramı yapalım. Filistinli Müslüman kardeşlerimize ciddi bir desteğimiz olsun. Buradan annelere seslenmek istiyorum. Evde çocuklarınıza Kudüs'ü anlatın. Çocuklarınızı Kudüs'ün aşkı ve sevgisiyle büyütün. Çocuklarınızı birer Selahaddin Eyyubi olacak şekilde yetiştirin. Hep beraber özgür bir Kudüs, özgür bir Mescid-i Aksa ve işgalci terörist israilin oradan def olup gittiği özgür bir Filistin sabahıyla inşallah hep beraber uyanırız.

Esnaf Nihat Esmer: Geçen Ramazan Bayramı'nı salgından dolayı evlerde geçirdik. Dostlarımızdan, akrabalarımızdan uzak geçirdik. Buruk bir bayram oldu. Bu bayramda evlerde olacağımızdan dolayı bayram buruk geçecek. Ramazan Bayramı, inşallah ümmet için hayırlar getirir. Bu da bir imtihandır diye düşünüyoruz. Dua edelim inşallah bu musibet insanlar üzerinden kalkar ve Kurban Bayramı'nda rahat ederiz.

Siirt

Siirt İHH Kadın Kolları Başkanı Fatma Erdemci: Önümüz bayram ama bilinmiyorum ne kadar bayram olacak, kendimize sırmamız gerekecek. Filistin kan ağlarken, Arıkan’da Müslümanlar soykırım yaşarken, Suriye’de milyon Müslüman utanç verici koşullarda yaşarken bizle bayramı idrak edeceğiz. Rabbim bu mübarek bayramı Müslümanların kurtuluşuna vesile kılsın. Yeryüzünde gözyaşı döken bir mazlum varsa bizler bayramı nasıl idrak edebiliriz ki? Bayram ancak Müslümanların özgürlüğe kavuştuğu zulmün bittiği mazlumun zalime galip geldiği, adaletin gerçekleştiği gün ancak Müslümanlar bayramı yaşayacak. İnşallah Rabbimiz bu Ramazan Bayramını ümmetin vahdetine vesile kılsın

Memur-Sen Siirt Şube Başkanı Murat Şeker: Ümmetin bayramını kansız geçeceği, fakirlerimizin olmadığı, hastalarımızın şifa bulduğu ve dünyanın dört bir yanında mazlumlara müjde olması dileğiyle Ramazan Bayramını tebrik ediyorum.   

Âlimlerimize mesuliyet, halkımıza ilim, dindarlarımıza din müminlerimize aydınlık, aydınlarımıza iman, tutucularımıza kavrayış, kavramışlarımıza tutuculuk, kadınlarımıza bilinç, erkeklerimize şeref, yaşlılarımıza bilgi, gençlerimize asalet

Öğretmenlerimize inanç, öğrencilerimize de inanç, uyuyanlarımıza uyanıklık

Uyanıklarımıza irade, muhafazakârlarımıza hareket, suskunlarımıza feryad, yazarlarımıza güvenilirlik, sanatçılarımıza dert, şairlerimize şuur, araştırmacılarımıza hedef, tebliğlerimize gerçek, kıskançlarımıza şifa, bencillerimize insaf, sevenlerimize edep, mezheplerimize vahdet

Halkımıza kendini bilme, tüm milletimize samimiyet, himmet, özveri, kurtuluşa yaraşırlık

Ve izzet bağışla...

Sağlık-Sen Siirt Şube Başkanı Vesim Eviz: İki dönemdir salgınla mücadele ediyoruz, sağlıkçılarımız bu süreçte çok zorluk çekti. Bu anlamda sağlıkçıların bayramını tebrik ediyorum umarız hem ümmet için hem de sağlıkçılarımız için daha güzel bayramlara kavuşuruz. Tek temennimiz ve duamız budur.

Siirt Diyanet-Sen Şube Başkanı Hamit Evin: İki bayramdır buruk geçiriyoruz, çünkü siyonis işgal çeteleri özellikle Ramazan ayında Müslümanların kanını döküyor, Mescid-i Aksaya saldırıyorlar. Bizim rabbimizden dileğimiz bu Ramazan ayının hatırına, Mescid-i Aksayı Medine ve Mekke gibi özgür kılsın. israilli Yahudileri kahru perişan eylesin. Salgın nedeni ile de teravih namazlarını camide kılamadık bu da ayrı bir burukluk, tövbe ediyoruz, Rabbimiz tövbemizi kabul eyle ve gelecek sene ki Ramazan’da teravih namazını camilerde kılmayı nasip eylesin.

Siirt Birlik Platformu Başkanı Bayram Bülbül: Rabbim bizleri şaşırtmasın, akıl ve feraset ve ümmetçi bir yaklaşımı hayatımıza hâkim kılsın ki, hakkı hak olarak görmeyi, tabi olmayı, yaşamayı nasip etsin. Aynı şekilde hâkim ve hakem kıl diyoruz. Batılı batıl olarak görmeyi, karşısında durmayı bizlere nasip et diyoruz. Bütün ümmetin acı sahnelerle dolu bu bayramı  hayra vesile kıl

ÖĞ-DER Siirt Şube Başkanı Murat Kalkan: Bizim tek çıkar noktamız ve tek çözümümüz İslam birliği, ümmetin birliğinin kurulmasıdır, mezhepsel, politik olsun tüm farklı düşüncelerden sıyrılıp mutlaka Selahaddin Eyyubi gibi ümmet olarak birleşmemiz gerekiyor. bu birlik sağlandığı zaman güçlü bir İslam ordusu ile bu kan ve göz yaşı sona erecektir. Bu temennilerle bütün ümmetin Ramazan bayramı mübarek olsun inşallah bu bayram Kudüs’ün Arakan’ın kurtuluşuna vesile olur.

DİVA-SEN Siirt Yönetim Kurulu Üyesi Musa Doğrusever: Ramazan Bayramının tüm İslam âlemine hayırlar getirmesini ve bayram sabahı da Coronavius salgınından arınmış, vaka sayılarının ise sıfıra indiği günlere erişmeyi Allah bizlere nasip etsin. Bir sonraki bayram da ise özgür bir Kudüs’e kavuşmuş, Filistinli Müslüman kardeşlerimizle bir bayrama erişmeyi Cenabı Allah nasip eylesin.

Anadolu Gençlik Derneği Siirt Şube Başkanı Bilal Şirin: İslam birliğinin kurulduğu ve dünyanın neresinde olursa olsun sadece Müslümanların değil tüm mazlumların zulümlerden kurtulduğu yeni bir dünya düzeninin kurulmasını ve Dünyayı saran bu Covid-19 salgınından tüm insanlığın kurtulmasını Allah’tan niyaz ediyorum. Onların yeni dünya düzeni var bizim yeni bir dünya idilimiz var. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55