,
  • BIST 9104.98
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3529
  • Euro 34.9558
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 26 °C

Halk, Güneydoğu'da PKK'ya karşı ayaklanabilir

Halk, Güneydoğu'da PKK'ya karşı ayaklanabilir
Türkiye’ye karşı maşa olarak kullanılan terör örgütleri PKK ve FETÖ’nün kirli ittifakı, son eylemlerle su yüzüne çıktı.

Türkiye 7 Haziran 2015'den itibaren terör örgütü PKK'nın hendek terörünü, 15 Temmuz'da FETÖ'nün darbe girişimini püskürtü ama nöbeti yine PKK devraldı. Kürt aydınlarından İbrahim Güçlü ve tarihçi Prof.Ebubekir Sofuoğlu ise Yenikapı ruhu ile birleşen Türkiye'nin, dış güçlerin kuklası olan terör örgütü PKK-FETÖ oyunlarını bozacağını söylüyor. PKK ve FETÖ işbirliğinin görüldüğünü kaydeden Güçlü ve Sofuoğlu, 'Kürtler, PKK'nın Kürt haklarıyla bir ilgisi olmadığını, FETÖ'nün se Müslümanlık ile ilgisi olmadığını, 'üst aklın işbirlikçisi' olduğunu gördüğünü söylüyor.

KÜRTLER İTTİFAKI ANLADI
Diyarbakır'da yaşayan Hak-Par Onursal Başkanı İbrahim Güçlü, 15 Temmuz'da püskürtülen FETÖ darbesinin arkasından başlayan PKK terörüne Kürtlerin son derece tepkili olduğunu söyledi. Bölgede yaşayan Kürtlerin, özerklik ilan eden ve hendek terörü başlatan PKK'ya karşı evlerini terk edip güvenlik güçlerine operasyon alanı açarak ve ihbarlarda bulunarak tepkisini gösterdiğini hatırlatan Güçlü, şunları söyledi: "Halk, mitingler ve demokrasi nöbetleriyle, darbenin bir daha olamayacağını ve olursa da engelleneceği ruhunu gösterdi. Bunlara karşı devletin yeniden yapılanması ve egemenliğin tüm millete ait olması lazım."

'DİP' KAYNIYOR
Kürtler de PKK'ya karşı bugüne kadar hiç görülmemiş bir tepki doğduğuna tanık olduğunu belirten Güçlü, "Özellikle Diyarbakır'da sivillere yönelik PKK eylemlerinin ortaya çıkmasının ardından, FETÖ'nün darbe girişiminin siviller tarafından engellenmesi gibi PKK terörün de siviller tarafından engelleneceği görülüyor. Kürtler'de ve bölgede böyle bir bilinç gelişiyor. Tanık oluyorum; dip kaynıyor. Yakın zamanda PKK'ya karşı kitlesel eylemler olabilir. Bana gelen bilgiler ve izlenimler bunu gösteriyor. Halk 'Yeter' diyor. PKK'ya 'Senin yaptığın iş, bir işgalci gücün yapacağı iştir' diyor. PKK'nın yaptığının Kürtlerin haklarıyla bir ilgisi olmadığını söylüyorlar. Halk, PKK ile ilgili 'bu saldırı ancak işgalci güçlerin işi olabilir' şeklinde konuşuyor" dedi.

STAR GAZETESİ

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55