,
  • BIST 9539.57
  • Altın 2490.78
  • Dolar 32.5038
  • Euro 34.8197
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 23 °C

​Halk elektriğe ve doğalgaza yapılan zamların iptal edilmesini istiyor

​Halk elektriğe ve doğalgaza yapılan zamların iptal edilmesini istiyor
​Bugün itibariyle elektrik ve doğalgaza gelen zamlara tepki gösteren Batmanlılar, salgın nedeniyle iş yapamadıklarını bunun üzerine de gelen zamların adil olmadığını söylediler.

 

1 Temmuz'dan itibaren elektriğe yüzde 15, konutlarda kullanılan doğalgaza yüzde 12, sanayide kullanılan doğalgaza ise yüzde 20 zam geldi.

Elektrik ve doğalgaza gelen zamlarla ligi konuşan Batmanlılar, özelikle pandemi nedeniyle uzun süredir iş yapamadıklarının bunun üzerine de gelen zamların kendilerini maddi olarak çok sıkıntıya koyduğunu ve yapılan zamların geri çekilmesini istediler.

Pandemi süreci boyunca birçok sıkıntı yaşadıklarını söyleyen halk ve esnaf, devletten maddi destek beklerken yapılan zamların geri çekilmemesi durumunda mağduriyetlerinin daha da artacağını söyledi.

Zamlar karşısında ardık geçinemediklerini faturalara çalıştıklarını ifade eden vatandaşlar, yetkililere seslenerek zamların geri çekilmesi çağrısında bulundular.

​Halk elektriğe ve doğalgaza yapılan zamların iptal edilmesini istiyor

“Zamlarla Ecevit hükümetine doğru gidiyoruz”

"Hükümet elektrik ve doğalgaza yapılan bu zamları geri almazsa fakir, fukara perişan olacak" diyen Sabri Salman, “Elektriğe ve doğalgaza yüze 15 zam yapıldığını bu sabah öğrendim. Hâlbuki işçiye, emekliye, asgari ücretliye yılda yüzde 3 veya yüzde 6 yapılıyor. Hükümet bu zamları neye gör veriyor. Klima kullanmak vatandaş için bir lüks olma halini aldığı gibi neredeyse az elektrik tüketen vantilatörlerimizi bile kullanamaz hale geldik. Asgari ücret alan biri aylık en az 400 lira elektrik faturası ödediği zaman geçimini nasıl sürdürecek Ankara’dakilerin bunu düşünmedikleri belli. Neredeyse Ecevit hükümetine doğru gidiyoruz. Hükümet elektrik ve doğalgaza yapılan bu zamlara bir önlem almazsa fakir fukara perman olacaktır.”  şeklinde konuştu.

​Halk elektriğe ve doğalgaza yapılan zamların iptal edilmesini istiyor

Nedim Tan

“Elektrik ve doğal gaza yapılan bu zam halka yapılan büyük bir haksızlıktır”

Elektriğe yapılan yüzde 15’lik zammın acilen geri çekilmesi gerektiğini belirten esnaf Nedim Tan, “Elektrik ve doğalgaza yapılan bu zam halka yapılan büyük bir haksızlıktır. Hükümet milletin durumundan haberi yok mu? Milletin üzerine bu kadar gitmenin ne anlamı var? Özellikler elektriğe yapılan yüzde 15’lik zammın geri çekilmesi gerekiyor. Esnafında durumu perişan akşama kadar oturtuyoruz. Çalışanların ve emeklilerin maaşlarına yılda bir kez yüze 5 ile 10 arasında zam yapılırken elektriğe bir kere de yüzde 15 zam gelmesi milleti çok zor durumda bırakır. Özellikle asgari ücret ile çalışan biri bin lira kira verse, yemek, elektrik derken nasıl geçinecek. Hükümet yapılan bu zamları acilen geri çekmesi lazım.” dedi.

​Halk elektriğe ve doğalgaza yapılan zamların iptal edilmesini istiyor

Abdulbaki Konak

“Her gün zamlarla uyanıyoruz”

Abdulbaki Konak, “Her ay, bir şeylerin üzerine zam geliyor ama kimsenin haberi bile olmuyor. Zamlardan dolayı bize huzur kalmadı. Sabah zam, akşam zam iş yapamaz hale geldik. Pandemi sürecinde zaten büyük mağduriyet yaşadık. Kâr etmek için 5 liraya sattığım ürünü 6 liraya geri alıyorum. Kâr yerine zarar ediyorum. Hükümetten yapılan zamların indirmelerini istiyoruz ama galiba indiremeyecek. Böyle devam ederse millet iflas bayrağını çekecek.” diye konuştu.

​Halk elektriğe ve doğalgaza yapılan zamların iptal edilmesini istiyor

Mehmet Yatmış

“Zamlardan dolayı millet perişan oluyor”

Yapılan zamlardan dolayı millettin perişan olduğunu söyleyen esnaf Mehmet Yatmış, “Yapılan zamlardan dolayı millet perişan hale geldi. Akşama kadar çalışıyorum yevmiyemiz bile bize kalmıyor. Devlet doğalgaz, elektrik ve diğer şeylerin üzerine gelen zamların acilen geri alınması gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

​Halk elektriğe ve doğalgaza yapılan zamların iptal edilmesini istiyor

 Mehmet Emin Yüce

“Her şeye zam geliyor ama maaşımıza yok”

Maaşlarına yılda bir zam yapılırken elektrik ve doğalgaza defalarca zam yapıldığını belirten Mehmet Emin Yüce, “Eskiden elektrik faturamız 200 lira iken şu anda 500 lira geliyor. Elektrik pahalılığından dolayı artık klimalarımızı açamıyoruz.  Aldığım maaş yapılan zamlardan dolayı bize yetmiyor. Her şeye zam geliyor ama maaşımıza yok. Maaşımıza yılda bir zam yapılırken, elektrik ve doğalgaza defalarca zam geliyor. Hükümete çağrımız yapılan zamları geri almalarını istiyoruz.” diye belirtti.  (İLKHA)

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55