,
  • BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 17 °C

Halk Ayasofya Camii’nin ibadete açılmasını istiyor

Halk Ayasofya Camii’nin ibadete açılmasını istiyor
Geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan MYK toplantısında gündeme gelen Ayasofya Camii’nin tekrar ibadete açılabileceği sinyallerinin verilmesi Gaziantep’te halk tarafından memnuniyetle karşılandı.

1453 yılında Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u fethetmesiyle camiye çevrilen, 1930 yılında da tamirat gerekçesiyle ibadete kapatılan ve 24 Kasım 1934 tarih ve 7/1589 sayılı Bakanlar Kurulu’nun kararıyla müzeye çevrilen ve bir yıl sonra da ziyarete açılan Ayasofya Camii, 86 yıldır ibadete kapalı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın “Ayasofya'nın ibadete açılması konusunda çalışma başlatılması için talimat vermesiyle” ilgili duygu ve düşüncelerini İLKHA ile paylaşan Gaziantepliler, Ayasofya Camii'nin ibadete açılması için hükümete çağrıda bulunarak Ayasofya Camii'ne yönelik hasretin son bulmasını istiyor.

Ayasofya Camii’nin yıllardır ibadete kapalı olmasının Müslümanların yüreğinde derin bir sızı olduğuna dikkat çeken vatandaşlar, Ayasofya Camii’nin bir an önce camiye dönüştürülmesi ve ibadete açılması çağrısında bulundu.

Ayasofya Camii’nin ibadete açılma zamanının geldiğini ve geçtiğini belirten vatandaşlar, yıllardır cami olarak kullanılmayan Ayasofya Camii'nin artık ibadete açılmasını talep ediyor.

“Ayasofya'nın artık camiye dönüştürülmesini istiyoruz”

Ayasofya Camii'nin ibadete açılması gerektiğini belirten vatandaşlar Tamer Toker, “Ayasofya Camii, İstanbul fethedildikten sonra uzun bir süre cami olarak kaldı. 100 yıl önce de o anki siyasi konjonktüre göre müze yapıldı. Ama Ayasofya bizim gönlümüzde kesinlikle camidir. Ayasofya'nın artık camiye dönüştürülmesini istiyoruz. Bundan dolayı güçlü olmalıyız, güçlü olduktan sonra devlet, millet olarak Ayasofya Camii’yi ‘ibadete açıyorum’ dediğimizde Avrupa tarafından arkadan farklı olaylar olmayacaktır. Bunu suiistimal edemeyeceklerdir. Kudüs’ü Siyonist işgal rejiminin başkenti ilan ediyorlar. Çünkü güçlü olduğundan dolayı bunu yapıyor. Kimsede bir şey diyemiyor. Silah, teknik, bilim ve teknoloji alanında güçlü olmalıyız. Ondan sonra Ayasofya’yı camiye dönüştürebiliriz. Eğer güçlü iseniz Ayasofya’yı ibadete açacaksınız. Her Müslüman, Ayasofya'nın camiye dönüştürülmesini ister. Çünkü Ayasofya kılıç hakkıdır. Fatih Sultan Mehmet hazretleri, Ayasofya’yı camiye çevirmiş. Şu anda müze olarak kalmasının bir anlamı yoktur.” dedi.

“Müslümanlar artık dik durmalıdır”

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ayasofya açıklamasının kendilerini heyecanlandırdığını belirten Mahmut Koç ise, şunları söyledi:

“Ayasofya Camii, ümmetin kalbidir. Ayasofya Camii, Türkiye'deki camilerin can damarıdır. Ayasofya Camii’yi tarihte bir palavra nedeniyle ve İngiliz güdümünden dolayı bazı kişiler kapattı. Ayasofya bizim için kutsaldır. Hatta Ayasofya İslam ümmeti için kutsaldır. Daha önce hilafetin başkenti Türkiye'ydi. Hilafet yıkıldıktan sonra bütün Müslüman liderler başını almış gidiyor. Hepsi tağuti sistemlerin güdümüne giriyor. Ama biz Müslümanlar olarak gerçek alanda Kur’an ve sünneti yaşadıktan sonra batıl gelip bizi işgal edemez. Ayasofya bizim için bir hamledir. İnşallah umuyorum ki Türkiye'deki ve dünyadaki tüm Müslümanlar uyanır, tarihte nasıl kandırıldıklarını öğrenir. Allah'ın vaadi gerçektir. Onların bir planı varsa Allah’ın da planı vardır. Onlar hile yapıyorsa Allah hile yapanların en hayırlısıdır. Biz Kur'an-ı Kerim’e sarıldığımız müddetçe kimse Ayasofya’yı da Alaybey Camii’sini de kapatamaz. Müslümanlar artık dik durmalıdır.”

“Artık namazlarımızı Ayasofya Camii’nde kılmak istiyoruz”

Ayasofya Camii’nin bir an önce camiye dönüştürülmesi ve ibadete açılması çağrısında bulunan Ömer Göçer ise, Fatih Sultan Mehmet Han'ın Ayasofya Camii'nin asli amacının dışında kullanılmasına dair yaptığı ağır bedduasını hatırlattı

Göçer, “Yunanistan ve ABD bizi ilgilendirmiyor. Biz kendi kendimizi yönetebiliyoruz. Ayasofya'nın ibadete açılmasını da Allah'tan istiyoruz. Bütün ümmeti Muhammed ile birlikte Ayasofya'da cuma ve teravih namazlarını kılmayı çok istiyoruz. Ayasofya'nın kapalı olmasını halen anlayamıyoruz. Ayasofya Müslümanların, Fatih Sultan Mehmet Han'ın emanetidir. Artık namazlarımızı Ayasofya Camii’nde kılmak istiyoruz.” diye konuştu.

“Ayasofya Camii Müslümanların sembolüdür”  

Ayasofya Camii’nin, İstanbul fethinin sembolü olduğunun altını çizen Mehmet Döne, “Ayasofya Camii’de ezan seslerinin yükselmesini isteriz. Çünkü Ayasofya Müslümanların sembolüdür. Ayasofya Camii’sinin bir an önce hayırlısıyla açılmasını, namazların kılınmasını ve ezan seslerinin de tekrar yükselmesini Allah'tan niyaz ederiz. Bu konuda tamamen irade hükümetin elindedir. Acilen bir kararname çıkarıp artık Ayasofya'nın camiye dönüştürülmesi lazım. Artık dış güçlerden, siyonistlerden ve diğer ülkelerden emir alacak bir halimiz yok. Tamamen kendi özümüze dönüp inancımızın sembolü olan Ayasofya Camii’yi ibadete açıp özümüze dönmeliyiz. Bunun içinde yetkilerden ve hükümetten öncelikle bu konuda gereken adımları atmasını talep ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Ayasofya'nın camiye dönüştürülmesini istediğini belirten Mehmet Kurtar, şunları kaydetti:

“Çünkü Ayasofya Camii bize ecdadımızın emanetidir. Emanete sahip çıkmalıyız. Bir an önce inşallah Ayasofya'nın da camiye dönüştürülmesini Allah'tan niyaz ediyoruz. Artık Ayasofya'nın camiye dönüştürülmesini istiyoruz ve Ayasofya Camii, Fatih Sultan Mehmet Han'ın bize emaneti olduğundan dolayı bizim için çok önemli. Ayasofya Camii olarak yapılmış inşallah camii olarak da kalacaktır.”

Şimdiye kadar Ayasofya Camii’nin kapalı olmasının yanlış olduğunu belirten Mehmet Koyuncu ise, bu konuda artık gereken adımların atılmasını ve camiye dönüştürülmesini istediğini ifade etti. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55