,
  • BIST 8890.43
  • Altın 2239.539
  • Dolar 32.3365
  • Euro 35.1002
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 21 °C

Halid Meşal: Zirvelerde alınan kararlar sahada uygulanmalı

Halid Meşal: Zirvelerde alınan kararlar sahada uygulanmalı
İstanbul Sultangazi Belediye başkanı Cahit Altunay’ın daveti üzerine iftar yemeğine katılan Filistinin direniş sembollerinden Hamas lideri Halid Meşal, direnişle ilgili önemli tavsiyelerde bulundu.

​Hamas lideri Halid Meşal, Filistinle ilgili zirvelerde alınan kararların sahaya uygulanması gerektiğini belirterek tüm Müslümanların da Kudüs'ü özgürleştirmeye yönelik hedef ve amaçlarını olması gerektiğini ifade etti.

Verilen iftar yemeğinden sonra konuşma yapan Meşal, direnişin eskiye oranla çok daha iyi durumda olduğunu ve Kudüs’ün özgür olmasının yakın olduğunu söyledi.

Filistinli kardeşleri için direnişe destek olmak amacıyla böylesine güzel ve anlamlı bir programı gerçekleştirdikleri, Kudüs’ü ve Mescid-i Aksa'nın burada sembolik olarak kurulmasında emeği geçenlere teşekkür ederek konuşmasına başlayan Halid Meşal "Biz buraya girerken Mescid-i Aksa’nın sembolik olarak kapısında durduk.  Mescid-i Aksa’nın sahasında  bir gezinti yaptık. Fakat Allah’ın izniyle çok yakında büyük zafer gerçekleşecek ve biz gerçek özgür Mescid-i Aksa’nın kapısından içeri gireceğiz." dedi.

Siyonist işgalcilerin, Mescid-i Aksaya yönelik yapmak istedikleri tehlikeli girişimlerinin başarısız olacağını vurgulayan Meşal, "Başta Filistin direnişçileri olmak üzere Türkiye ve İslam ümmetinin direnişçileri de onların tuzaklarını başlarına geçirecektir. Mescid-i Aksa’nın bulunduğu Kudüs’ü onların ebedi başkenti olması çabalarında bulundular. Fakat bu hakikati değiştirmez. Kudüs, Müslümanların ve Filistin’in ebedi başkentidir. Hakikat güçle, zorbalıkla yok edilemez.  Hakikat ve doğruluk her şeyin üstündedir." ifadelerini kullandı.

"Filistinli gençler, çıplak vücutlarıyla imkânsızlıklarına rağmen karşılarında son teknolojik silahları bulunan israillilere karşı büyük zaferler ve üstünlükler elde ediyorlar." diyen Meşal, "Sizler televizyon ekranlarınızda şahit oluyorsunuz.  Vallahi ben, küçük bir Filistinli çocuğun, Netanyahu’dan daha fazla geleceğe umutla baktığını söylesem yanılmış olmam. Siyonist işgalci, ABD’nin gücüne dayanıyor. Fakat bizler de onlardan daha büyük olan yüce Allah’a dayanıyoruz." şeklinde konuştu.

Kudüs’ün kurtarılması ve Gazze’deki ablukanın kaldırılması için Gazze’deki Müslümanların canları pahasına Büyük Dönüş Yürüyüşü için şehadete yürüdüklerine dikkat çeken Meşal, "Gazze’de bizim adımıza direniş gösteren kardeşlerimize odaklanmamız, onları yalnızlığa terk etmememiz  gerekiyor.  Çünkü kardeşlerimiz bütün zorluklara rağmen, 11 yıllık işgale rağmen direnişe devam ediyorlar.  14 Mayıs’a kadar 6 hafta boyunca 100 binlerce kardeşimiz Gazze’de ayaklanarak Kudüs’ün Yahudileştirilmesini ve Gazze’nin abluka altına alınmasına başkaldırarak kesinlikle bunları kabul etmeyeceklerini açıkladılar. 1948’den beri 70 yıllık işgale rağmen halkımız olan bitenleri unutmadı, hakkını asla terk etmedi. Uluslararası alanda özellikle Beyaz Saray’da bir takım planlar entrikalar kuruluyor ve özellikle Müslümanların zayıfladığı bir dönemde zannediyorlar ki Kudüs’ü ele geçirmenin tam zamanıdır ama yanılıyorlar. Bizim davamız kesinlikle bugün geçmişten çok daha iyi durumdadır." ifadelerini kullandı.

"Zirvelerde, masalarda almış olduğumuz kararları sahaya uygulamamız gerekir." diyen Meşal, şunları söyledi:

"Bizim hedeflerimizi net bir şekilde ortaya koymamız gerekir.  Filistinli bütün kardeşlerimden istediğim gibi Türkiyeli bütün kardeşlerimden de şunu istiyorum: Kudüs’e yönelik hedefleriniz ve amaçlarınız olsun. Önünüzde bir yol haritanız olsun. Öncelikle Filistin’i özgürleştirme hedefiniz olsun. Bunun için, özgürlüğü gerçekleştirmek için Filistin’deki direnişçi kardeşlerimizi maddi manevi desteklemeniz lazım. Çünkü bizim mücadelemiz bu mukaddes olan belde içindir. Kudüs, Beytül Makdis toprağı herhangi bir toprak parçası gibi değildir. Orası İsra ve Mirac'ın yaşandığı mukaddes topraklardır.

Kudüs’ün Yahudi faaliyetlerinden temizlenmesi gerekir. O mukaddes alanların bütün Müslümanlar için yeniden kazanılması lazım. Bu her yönüyle bizim meselemizdir. Bu mücadelenin başlığı bizim Kudüs’ü yeniden özgürleştirme mücadelemizdir.

Topraklarından çıkarılan Filistin halkının yeniden topraklarına dönmesi için mücadeleye destek verilmesi gerekir. Filistin’in her bir kenti her bir mahallesi asıl sahiplerini kucaklamak için aşkla beklemektedir ve oradaki işgalci Siyonistlerin topraklarından atılmak için aşkla beklemektedir. Gazze’den, direnişin merkezinden ablukayı ve kuşatmayı kaldırmamız gerekiyor. Gazze tarihi boyunca en büyük hapishane unvanına sahiptir.  12 yıl boyunca yaşamış olduğu sıkıntının giderilmesi ve ablukanın kaldırılmasının vakti gelmiştir. Ablukanın kaldırılması için sizlerden ricam programlarınızı çoğaltın, bilinçlendirme faaliyetlerini sağlayın ve oradaki kuşatmanın kalkması için büyük mücadele gösterin." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55