,
  • BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 29 °C
  • Antalya 26 °C

Halep’e Gidecek Yardım Tırları Doğru Yola Çıkıyor

Halep’e Gidecek Yardım Tırları Doğru Yola Çıkıyor
Deniz Feneri Derneği ve MÜSİAD’ın yardım tırları Suriye’de Halep’in kuzeyindeki Azez bölgesine doğru yola çıkıyor.

Deniz Feneri Derneği ve MÜSİAD işbirliğiyle düzenlenen organizasyonda, Suriye’de Halep’in kuzeyindeki Azez bölgesi  ve Türkiye’de ihtiyaç sahibi aileler için hazırlanan insani yardımlar Mersin’den uğurlandı.

Deniz Feneri Derneği Afyon Şube Temsilcisi Doğan Selçuk denetiminde hazırlanan gıda yardım tırlarından birisi Suriye’nin Azez bölgesine doğru yola çıkarken, diğer tırlar İstanbul, İzmir, Erzurum ve Antalya lojistik merkezlerine ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılmak üzere gidecek…

Törende konuşan Deniz Feneri Derneği Afyon Şube temsilcisi Doğan Selçuk, ”Savaşın bütün acımasızlığının ortasında kalan hemen yanı başımızdaki Halep’te mazlum halkı unutmadığınız için sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Komşusu açken kendisi tok uyumayan bir Peygamberin ümmetiyiz. Allah’a binlerce kere hamd ediyorum ki özellikle bu coğrafyada yaşayan millet bu ümmetin bir parçası. Özellikle bu inancı dünyaya örnek olabilecek şekilde temsil ediyor.

Ayrıca Türkiye’de ihtiyaç sahibi binlerce aile için de üç tır dolusu gıda yardımı yapılacaktır. Allah sebeb olanlardan razı olsun..

Ben bu vesile ile böylesi büyük bir kampanyayı başlatan ve kısa bir sürede tırlar dolusu yardımı birlikte organize etmemize katkı sağlayan Müsiad’a sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum. İnşaallah orada büyük sıkıntılar yaşayan kardeşlerimize hayırlısı ile ulaşır ve yaralarına bir nebze de olsa çare olur. Allah bu yardımı yapanlardan razı olsun“ dedi.

Kampanya kapsamında ramazan-ı şerif öncesinde 500.000 TL değerinde 4 tır da un, sıvı yağ, bakliyat ve kahvaltılıktan oluşan gıda maddeleri 6000 aileden toplamda 24000 kişiye ulaşacak.

Deniz Feneri Derneği Başkanı Av.Mehmet Cengiz ise yaptığı açıklamada nakit ve SMS bağışı katkılarıyla gerçekleşen bu yardımları sürekli olarak yapmaya ve iyilik üretmeye aralıksız olarak devam etmeye kararlı olduklarını ifade etti.

Toplanan yardımları taşıyan tırlar dualarla yola çıkarıldı.

halep’e-gidecek-yardim-tirlari-dogru-yola-cikiyor.jpg

halep’e-gidecek-yardim-tirlari-dogru-yola-cikiyor-001.jpg

halep’e-gidecek-yardim-tirlari-dogru-yola-cikiyor-002.jpg

halep’e-gidecek-yardim-tirlari-dogru-yola-cikiyor-003.jpg

halep’e-gidecek-yardim-tirlari-dogru-yola-cikiyor-004.jpg

 

 

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55