,
  • BIST 8789.53
  • Altın 2238.357
  • Dolar 32.3357
  • Euro 35.1109
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 18 °C

Hal esnafı ulaşım sıkıntısına çözüm istiyor

Hal esnafı ulaşım sıkıntısına çözüm istiyor
Batman Sebze ve Meyve Hali esnafı yaşadıkları ulaşım sıkıntısına dikkat çekerek, sorunun giderilmesi için yetkililere çağrıda bulundular.

​Batman Sebze ve Meyve Hali esnafı yaşadıkları ulaşım sıkıntılınsın giderilmesi için yetkililere seslendi.

Batman'da 20 milyon TL'ye mal olan Sebze ve Meyve Hali Kompleksi yaklaşık 3 yıldır hizmete girmesine rağmen hâlen ulaşım sıkıntısı yaşıyor. Hal çalışanları, çözülemeyen ulaşım sıkıntısının bir an önce giderilmesi gerektiğini belirttiler.

Batman Sebze ve Meyve Komisyoncular Derneği Başkanı Abit Taymur, yaşadıkları sorun ve sıkıntıları dile getirerek yetkililerin çözüm bulmasını istedi. Taymur, "Hal 3 yıldan beridir açılmış. 3 yıldır bu ulaşım sıkıntımız var. Bu konuyu kaç defadır gidip dile getiriyoruz. Ancak belediye buna bir çözüm bulmuyor. En son geçen ay yeni atanan kayyumdan rica ettik. Belediye otobüsleri işimizi görmüyor. 5 dakikada bir gidebilen şehir içi minibüslerin verilmesini istiyoruz. Bunu ne kadar gündeme getirdiysek de yanıt alamadık. Millet burada perişan durumdadır. Gelen esnaf ve müşteriler olsun bu durumdan şikâyet ediyor. Çalışanlarda aynı şekilde en yakın yerleşim yerinden buradan 5-6 kilometre uzaklıktadır." dedi.

Yetkilerden çözüm beklediğini belerten Taymur, "Ayrıca güzergâhımızda aydınlatma ışıkları da yok. Kazalar oluyor. Halın yanından geçen kalana en son birkaç aracımız uçtu yaşanan kazalarda 2 vatandaş hayatını kaybetti. Bunca şeyin yaşanmasına rağmen bir türlü bir çözüm bulunamadı. Belediyeden de rica ettik. Sabah 04.30'da hal açılıyor. Vatandaşlarda 04.00-06.00 arası yoğun bir şekilde hale geliyor. Yetkililerden bu sorunlarımızın çözümünü bekliyoruz." diye konuştu.

Halde hamallık yaparak geçimini sağlayan Şahin Tekin, her gün hale gidip geldiğini ve kilometrelerce yol yürümek zorunda kaldığını dile getirdi. Tekin, "Sebze halinde hamallık yapıyorum. Çok büyük sıkıntılar çekiyoruz. Sabah hale gelmek için 7-8 kilometre yürüyorum. Sabah ezanıyla o soğukta minibüslerin çalışmaması, aydınlatma olmaması ve kaldırımların olmaması büyük sıkıntı. Arabalar gece karanlığında geldiğinden kaldırımların olmaması da kazalara neden oluyor. Köpek saldırılarına maruz kalıyoruz. Çok kötü koşullarla hale geliyoruz. Yetkilerden en çok ulaşım, aydınlatma ve kaldırımdır. Bunlar çok önemli çünkü bunlar insan hayatını tehlikeye koyuyor." şeklinde konuştu.

Hal esnaflarından Ferhat Savun, "Millet perişan olmuş durumdadır. Ulaşım sorunu var. Hale gelmek için müşteriler dâhil herkes zorluk çekiyor. Yetkililere sesleniyorum; gereken önlem neyse alınsın. Hal istikametine minibüs hattının verilmesini istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Hal çalışanlarından Ramazan Savun, ise şunları kaydetti: "Sabahları çok zorlanıyoruz. Bir minibüs hattı verilmesi çok iyi olur. Halin ulaşımı hiçbir yok. Bu durum bizleri zorluyor. Yetkililerin yardımcı olmalarını istiyoruz." (İLKHA) 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55