,
  • BIST 9126.46
  • Altın 2324.175
  • Dolar 32.3577
  • Euro 35.0008
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 26 °C

HAKSİAD’dan “Kudüs” temalı resim sergisine ziyaret

HAKSİAD’dan “Kudüs” temalı resim sergisine ziyaret
HAKSİAD) Batman Şubesi yönetim kurulu üyeleri, bir dizi ziyaret ve toplantı için geldikleri Mardin'in Midyat ilçesinde HÜDA PAR Midyat İlçe Gençlik Kolları tarafından açılan "Kudüs" temalı resim sergisini ziyaret ettiler.

​Bölge istişare toplantısı için Mardin Midyat'a gelen HAKSİAD Batman yönetim kurulu üyeleri, HÜDA PAR Midyat Gençlik Kolları tarafından açılan “Kudüs” temalı resim sergisini ziyaret ettiler.

Hak Sanayici ve İş Adamları Derneği (HAKSİAD) Batman Şubesi yönetim kurulu üyeleri, bir dizi ziyaret ve toplantı için geldikleri Mardin'in Midyat ilçesinde HÜDA PAR Midyat İlçe Gençlik Kolları tarafından açılan "Kudüs" temalı resim sergisini ziyaret ettiler.

HAKSİAD Batman Şube Başkanı Cemal Çetiz ile yönetim kurulu üyeleri Ahmet Aslangiray ve Enver Gültekin'den oluşan heyete, HÜDA PAR Midyat İlçe Başkanı İsa Altunkaynak ile AZİM-DER yönetim kurulu üyeleri eşlik etti.

Sergideki tüm resimleri tek tek inceleyen heyet, görevlilerden sergi hakkında bilgi aldılar.

HAKSİAD olarak bölge toplantılarının ilkini Midyat'ta gerçekleştirdiklerini söyleyen Ahmet Aslangiray, bu kapsamda davet edildikleri Kudüs sergisini ziyaret ettiklerini söyledi.

Kudüs'ün, Siyonistler ve emperyalistler tarafından işgal edildiğini söyleyen Aslangiray, "Bir avuç Müslüman şu anda Kudüs'ü koruyor. Kudüs sahipsiz diyebiliriz. Bu yüzden sahipsizliğinden dolayı yarı esir durumda. Müslümanların Kudüs'e sahip çıkmamasının sebeplerinden biri dağınıklığındandır. Birlik olmamalarıdır. Eğer İslam coğrafyası halkları, Müslüman ve İslam ülkeleri dediğimiz ülkeler bunların bir kısmı tek ses olursa, Kudüs’ün bugün durumundan  kurtulmasına vesile olacaktır. Ama hâlâ bunu görmüyoruz . Buna rağmen ümitvarız. İnşallah ilerde bu dağınıklığımız giderilir. Allah-u Teâlâ bir vesile çıkarır ve tekrar eskisi gibi Selahaddini Eyyubi ve Fatihlerin dönemindeki gibi kalplerimizi yine birleştirir ve Kudüs’ümüz bu esaretten kurtulur, tam özgürlüğüne kavuşur." dedi.

Kudüs'ün İslam'ın ilk kıblesi olduğunu hatırlatan Aslangiray, "Müslümanlar bu beldeye canına, malına ve namusuna sahip çıktığı gibi sahip çıkmaları gerekir. Bu, tüm Müslümanların üzerinde borçtur. Müslümanlar için Kudüs olmazsa olmazımızdır. İnşallah ümit ediyoruz ki Müslüman halkımızın bu direnişi tüm İslam coğrafyasına yayılır ve yöneticiler de bu sesi duyar ve bu birlikteliği sağlayıp bir an önce bu kutsal mekânımızı Siyonistlerin çizmesi altından kurtarırlar." diye konuştu.

Ziyaret sonrası HAKSİAD Batman yönetim kurulu üyeleri İlçeden ayrıldı. (İLKHA)

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55