,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2308.611
  • Dolar 32.3171
  • Euro 35.0449
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 15 °C

HAKSİAD: "Amerika ambargosunu fırsata çevirebiliriz"

HAKSİAD: "Amerika ambargosunu fırsata çevirebiliriz"
Amerika’nın Türkiye’ye karşı başlattığı ekonomik saldırı karşısında hükümete destek açıklamasında bulunan HAKSİAD Batman Şubesi, hükümetin yerli üretime destek vererek bu saldırıları etkisiz hale getirebileceğini belirtti.

​Hükümetin yerli üretime destek veren HAKSİAD Batman Şubesi, emperyalist ABD saldırılarını etkisiz hale getirebileceğini belirtti.

Amerika’nın Türkiye’ye karşı başlattığı ekonomik saldırı karşısında hükümete destek açıklamasında bulunan HAKSİAD Batman Şubesi, hükümetin yerli üretime destek vererek bu saldırıları etkisiz hale getirebileceğini belirtti.

Amerika’nın Türkiye’ye karşı başlattığı ekonomik savaş karşısında her kesimden hükümete destek açıklaması geliyor.

HAKSİAD Batman Şube Başkanı Cemal Çetiz, yazılı basın açıklaması yaparak, hükümetten Amerika’ya karşı dik duruşunu sürdürmesini istedi.

Çetiz açıklamasında, "Küresel emperyalizmin truva atı olan ABD ülkeleri dizayn etmek ve işgal etmek için çeşitli yol ve silahlara başvurmakta. Ekonomik silah ise bunlardan sadece biridir.  ABD İsrail dışında hiçbir zaman kimseye dost olmadı olmayacak. Ancak bu gerçeklikten uzak bakış açısı birçok ülke gibi ülkemizi de hep sıkıntıya sokmuştur. Gerçek müttefik, kalıcı dost gibi söylem ve bakış açısı hep zarar getirdi hep toplumumuzu yaraladı." dedi.

"Hükümet ABD’ye karşı dik durup misliyle karşılık vermeli"

ABD’nin saldırılarını normal karşıladıklarını, ABD’nin her zaman bu ülkeye düşmanlık yaptıklarını söyleyen Çetiz HAKSİAD olarak hükümetten beklentilerini şu şekilde sıraladı:

"ABD yapması gerekenleri yapmaktadır. Dün askerlerin başına çuval geçirme terörü destekleme darbe ve darbecileri sahiplenme gibi bugün de ekonomik olarak boğmaya çalışmaktadır. HAKSİAD olarak hükümetten iki yönlü beklentimiz var. Birincisi düşmanlık ve zarardan başka bu coğrafyaya faydası olmayan ABD’ye karşı dik durup geri adım atmaması ve misliyle karşılık vermesi. Bunun bedeli ne olursa olsun bizler bunu razıyız. Hükümetin asli mecrası olan komşu ve Amerikan karşıtı ülkelerle ilişkiler geliştirmesi gerekir. İkinci olarak üretimi ve sanayiyi destekleyecek kalıcı adımlar atmaları lazım. Bu çerçevede ağır vergi yükünün kaldırılması ve devlet yönetim mekanizmasındaki israfla mücadele etmesi gerekir. Dışarıdaki düşmana karşı tedbirler alınırken yerli destekçileri unutulmamalıdır. Haramda huzur arayana huzur haram olur prensibince faiz ve benzeri haram yollarla bu gedikler kapatılmamalıdır."

"Ahtapot misali Amerika’nın zülüm kollarından kurtulmak için büyük bir fırsat doğmuştur"

Kalıcı tedbirlerin alınmasını isteyen Çetiz, son olarak şunları söyledi: "Geçici tedbirlerle bugüne kadar yapılanlar değiştirilip kalıcı adımlar atılmalıdır. Dışarıdaki düşmanın suçlu olması bir yana ekonomiyi onların darbelerine karşı açık hedef haline getirenler de en az onlar kadar suçludurlar. Bugünkü durum bir yönüyle büyük bir fırsattır.  Ahtapot misali Amerika'nın zülüm kollarından kurtulmak için büyük bir fırsat doğmuştur. Toplum bu yönde atılacak adımlara destek verecek ve sonuçlarına da katılacaktır. Bizler de bu yönde atılacak hayırlı adımlarda hükümetin yanında olacağız." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55