,
  • BIST 9673.9
  • Altın 2495.261
  • Dolar 32.5846
  • Euro 34.8318
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 21 °C

HAKSİAD 3. İş Adamları Toplantısı başladı

HAKSİAD 3. İş Adamları Toplantısı başladı
Hak Sanayici ve İş Adamları Derneği (HAKSİAD) 3. İş Adamları Toplantısı Ankara Kızılcahamam'da Türkiye'nin dört bir tarafından gelen iş adamlarının katılımıyla başladı.

 

Salgın nedeniyle toplantılarına 2 yıl ara veren HAKSİAD, "3. İş Adamları Toplantısı" Türkiye geneli üyelerinin katılımıyla bugün başladı.

Farklı sektörlerde faaliyet gösteren iş adamları ve esnafı bir araya getiren toplantının, iş adamlarının, yeni iş birliklerin kurulması ve faaliyet gösterdikleri sektörlerde daha güçlü bir şekilde yol almaları hedefleniyor.

Ahmet Pak tarafından okunan Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan toplantıda, HAKSİAD Genel Başkanı Fikri Karavil bir konuşma yaptı.

HAKSİAD hakkında bilgi veren Karavil, "2013 yılında kurulan HAKSİAD, şu anda merkez İstanbul ile birlikte Diyarbakır, Gaziantep, Şanlıurfa, Van, Batman ve Ankara şubeleri; Bursa, İzmir, Konya, Adana, Osmaniye, Şırnak, Siirt, Mardin, Elazığ, Bingöl, Kayseri, Antalya, Bitlis, Muş ve Ağrı illerinde de temsilcilikle çalışmalarına devam etmektedir." dedi.

Peygamber Efendimizin ticaret ile ilgili ahlakı hakkında "Ticaret ile uğraşın ve cesur olun. Çünkü rızkın onda dokuzu ticaret ve cesarettedir" Hadis-i Şerifini hatırlatan Karavil, "Bu anlayış ile çıktığımız yolda, ticaret ehli olan bizler, her daim iletişim halinde olmalıyız ki bu zor ve sürekli değişen ekonomide daha az zarar ile ticaretimize devam edebilelim. Bu iletişim her yönüyle olmalıdır. Fikirsel olarak da olsa istişare ile hayat bulacağına inanıyoruz. Toplantılarımızın bir gayesi de üye ve gönüllülerimizle istişare yaparak, yaşanan ekonomik olumsuzluklara karşı nasıl hareket etmemiz, neleri yapıp, neleri yapmamamız gerektiği noktasında onların fikirlerinden istifade etmektir." dedi.

HAKSİAD 3. İş Adamları Toplantısı başladı

HAKSİAD Genel Başkanı Fikri Karavil

Karavil, "Dünyada ve Türkiye'de gelişen global ekonomik sıkıntılar, en çok biz iş adamlarını ilgilendirmektedir. Çünkü bizler ekonominin ana ekseninde bulunmaktayız. Son dönemlerde özellikle dövizin dengesiz bir şekilde hareket etmesi, faizin haddinden fazla arttırılması, yakıt ve enerji fiyatlarında yaşanan zamlar, gıdadaki tedarik eksikliği ve endişe, dünyadaki güç ve ihtiyaçların değişiyor olması, Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan savaş gibi durumlar, piyasaların dengesini bozmakta ve iş yapmamızı olumsuz bir yönde etkilemektedir. Ekonomik sıkıntılar da gösteriyor ki, sürekli iletişim halinde olup dayanışma ile hareket etmeliyiz. Bu toplantılar, en başta tanışmamızı sağlayacaktır. Bu tanışma ile beraber ticari birliktelik, beraberlik ve dayanışma ile devam etmelidir. Bu yıl yapılan toplantı geçmiş yıllarda yapılan toplantıların bir devamı niteliğinde olmakla birlikte her yıl en az bir defa geniş katılımlı toplantı ile ticari fikirlerimizle konsensus oluşturup birbirimizden faydalanmalıyız. Derneğimizin isminden de anlaşılacağı gibi ticari tüm özeliklerimiz; üretim, ithalat, ihracat, hizmet, emek ve işçi haklarında hak ve hayır ile hareket ederek ticari ahlakımızı oluşturmalıyız." ifadelerine yer verdi.
HAKSİAD 3. İş Adamları Toplantısı başladı

 

Karavil, son olarak "Asıl kârını hak ile beraber hareket edince olacağını hepimiz biliyoruz. Her büyük toplantılardan sonra ticaret ve üretim hayatına daha fazla ivme katan, işini geliştirip büyüten ve bu konuda memnuniyetlerini dile getiren üyelerimizin ve gönüllülerimizin olduğunu hepimiz biliyoruz. Yine hepimiz biliyoruz ki ‘Sadık tüccar (yani dürüst, sözüne ve işine güvenilir tüccar); Nebiler, Sıddıklar ve şehitler ile beraberdir’, ‘Veren el alan elden üstündür’ gibi şiarlar ile hareket ederek bu toplantılarımızdan hepimizin en iyi ve en kârlı şekilde istifade etmemizi umuyorum. Son söz olarak; Bugün yapmış olduğumuz ve toplumun da bizi bundan dolayı tercih ettiği ilke ve değerlerden hiçbir zaman taviz vermeden ticari hayatımıza aynı şekilde devam etmemizi temenni ederim." şeklinde belirtti.

HAKSİAD 3. İş Adamları Toplantısı başladı

Ömer Şengüler

HAKSİAD tanıtım sinevizyonu ile devam eden program Yazar Ömer Şengüler’in "Markalaşmanın Önemi" konulu sunumu ile devam etti.

"3. İş Adamları Toplantısı" alanında uzman kişilerin de verecekleri seminerler ile devam edecek olan toplantı, pazar günü geliştirilmiş icra kurulu, yönetim ve şube başkanları toplantısı ile sona erecek. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Bakan Şimşek: Beyanname vermeyen 400 binden fazla mükellef tespit ettik18 Nisan 2024 Perşembe 15:08
  • Petrol fiyatları düştü18 Nisan 2024 Perşembe 11:08
  • Mart ayında 105 bin konut satıldı18 Nisan 2024 Perşembe 10:14
  • Altın fiyatları bugün ne kadar?18 Nisan 2024 Perşembe 09:19
  • Döviz kurlarında son durum18 Nisan 2024 Perşembe 09:00
  • Brent petrolün varil fiyatı 89,79 dolar17 Nisan 2024 Çarşamba 11:10
  • Kasaplar, et fiyatlarındaki artışın önlenememesinden şikâyetçi!17 Nisan 2024 Çarşamba 11:02
  • İnşaat maliyet endeksi arttı17 Nisan 2024 Çarşamba 10:14
  • Altın fiyatları bugün ne kadar?17 Nisan 2024 Çarşamba 08:36
  • Döviz kurlarında son durum17 Nisan 2024 Çarşamba 08:17
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 658 98 55