,
  • BIST 8986.16
  • Altın 2297.275
  • Dolar 32.3247
  • Euro 35.0665
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 22 °C

Hafik Gölü turizme kazandırılıyor

Hafik Gölü turizme kazandırılıyor
Çevresi kamulaştırılacak olan Hafik gölü, doğal dokusu muhafaza edilerek turizme kazandırılacak.

67 hektarlık bir alanda yer alan ve yazın 5, kışın ise 3 metre derinliğe sahip olan göl, yerleşik ve göçmen kuşların da doğal üreme alanı olarak biliniyor.

Kış mevsiminde yaklaşık 4 ay boyunca yüzeyi buz tutan göl, her mevsim ziyaretçilerinin ilgisini çekiyor. Çevresi kamulaştırılacak olan göl, doğal dokusu muhafaza edilerek turizme kazandırılacak.

Sivas Valisi Salih Ayhan, geçen hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararla kesin korunacak hassas alan olarak belirlenen Hafik Gölü’nde incelemelerde bulundu.

Gölün Sivas turizmi açısından çok önem arz ettiğini ve doğal sit alanı olduğunu ifade eden Vali Ayhan, “Son bir yıldır yapılan bilimsel çalışmalar neticesinde burayı Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle doğal sit alanı olarak ilan edildi. Yani işin en önemli kısmı halledilmiş oldu. Bundan sonra atılacak her adımın hukuki bir alt yapısı oluşmuş oldu. Hem İl Özel İdaremiz hem de Çevre Şehircilik İl Müdürlüğümüzün de süreci yönetmesiyle birlikte bundan sonraki süreci Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız, Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğümüzün uhdesinde proje çalışmaları yürütülmektedir.” dedi.

“Ağustos-eylül aylarında ilk ihale süreci başlayacak”

Hafik Gölü’nün dokusuna uygun bir projenin ortaya çıkacağını, ihale sürecinin ise ağustos-eylül aylarında yapılacağını ifade eden Ayhan, “İnşallah ağustos, eylül gibi de ilk ihale süreçlerini başlatacağımızı umuyoruz çalışmalar bu yönde. Hakikaten akademisyenlerimizin görüşleriyle, bizim taleplerimiz bu bölgenin dokusuna uygun bir şekilde proje ortaya çıkacak. Gölü, Sivas’ımızın turizmine inşallah kazandıracağız. Bölgede bulunan tüm ağaçların röleve planını da yapılarak, tek bir ağacın bile zarar görmesinin önüne geçeceğiz. Sivas, önemli bir değer daha kazanacak. İnşallah gelecek zaman dilimlerinde bu bölgede olağanüstü hareketliliğin olacağına ben inanmaktayım. Hakikaten bakir bir yer doğası harikulade ve özellikle de korona virüsle mücadelede şunu gördük ki insanlar artık doğa turizmini, sakin yerlere, doğayla suyun bütünleştiği yerleri arzu etmektedirler. Dolayısıyla bu bilinçte olduğumuz için de doğa turizmini çok çok önemsiyoruz. Hem gölümüzü muhafaza edeceğiz, hem bu dokuyu muhafaza edeceğiz, hem de bu güzelliklerden insanlarımızın faydalanmasını sağlayacağız.” ifadelerini kullandı.

"Turizm çeşitliliğini artıracağız"

“İnşallah yakın zamanda Sivas önemli bir cazibe merkezini kazanmış olacak." Diyen Ayhan şöyle devam etti: "Yüksek hızlı trenin gelmesi ile birlikte Sivas’ta nitelikli zaman geçirmek için önemli yerlere ihtiyacımız vardı. Bunlardan bir tanesi de burası olacak. Sıcak Çermiğimiz olacak, Kangal Köpek Çiftliğimizin bulunduğu bölge olacak, tarihi alanlarımız olacak, Emirhan Kayalıkları olacak, Balıklı Kaplıcamız olacak. Dolayısıyla turizm çeşitliliğini bu şekilde artırmış olacağız. Sivas’a her gelen 2-3 gün çok kaliteli, nitelikli bir zaman geçirmesini sağlamış olacağız. Burası da bizim önemli ayaklarımızdan önemli akslarımızdan birisi. İnşallah burası devamında Tödürge Gölümüz, Gökpınar’ı devam ettiriyoruz. Sivas’ımızın doğal güzelliklerini inşallah daha nitelikli daha, daha kullanışlı ve çevreci anlayışla insan hayatına kazandıracağız.”(İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55