,
  • BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 28 °C
  • Antalya 23 °C

“Haçlı terörüne en güzel cevap Ayasofya’nın ibadete açılması olacaktır”

“Haçlı terörüne en güzel cevap Ayasofya’nın ibadete açılması olacaktır”
Yeni Zelanda'nın Christchurch kentinde iki camide 50 Müslümanın şehid olduğu 20'si ağır 48 kişinin de yaralandığı haçlı terörüne tepki gösteren Batmanlılar, katliama verilecek en güzel cevabın Ayasofya’nın ibadete açılması olduğunu kaydettiler.

Yeni Zelanda'da 2 camiye yönelik gerçekleşen Haçlı terör saldırısına tepki gösteren Batmanlılar, katliama verilecek en güzel cevabın Ayasofya’nın ibadete açılması olduğunu belirttiler.

Yeni Zelanda'nın Christchurch kentinde iki camide gerçekleştirilen ve 50 Müslümanın şehid olduğu 20'si ağır 48 kişinin de yaralandığı haçlı terörüne her kesimden tepkiler çığ gibi büyüyor.

Yeni Zelanda'da gerçekleşen haçlı terör saldırısına tepki gösteren Batman halkı, İLKHA muhabirine, katliama verilecek en güzel cevabın Ayasofya’nın ibadete açılması olduğunu belirttiler.

İslam ümmetinin bu gibi katliamlardan ders çıkarıp vahdet içerisinde hareket etmesi, güç birliği sağlaması gerektiğini vurgulayan vatandaşlar, aksi takdirde Müslümanlara yönelik katliamların devam edeceğini kaydettiler.

Yeni Zelanda'da Müslümanlara yönelik yapılan katliamı asla kabul etmediklerini ifade eden İbrahim Halil Yakut, “Bu katliamı kınıyoruz. Bu saldırı bütün Müslümanlara yapılmış gibidir. Camiye saldırmanın dini, dili, ırkı yok. Saldırı kimden olursa olsun bu bir vahşettir, cinayettir. İslam ümmetinin bundan ders çıkarması lazım. Yahudiler ve Hristiyanlar hiçbir zaman Müslümanların dostları olmayacaklardır, onlar birbirlerinin dostlarıdırlar. Müslümanlar ümmet olarak silkelenmeli; birlik ve beraberlik içerisinde yekvücut olmaları gerekiyor. Ayasofya Müslümanlarındır. Ayasofya’nın ibadete açılmasını istiyoruz.” dedi.

“Haçlı zihniyeti medeniyetini sömürü, kan, gözyaşı, zulüm üzerine inşa etmiştir”

Yeni Zelanda'daki katliamı lanetlediklerini aktaran Anadolu Gençlik Derneği Batman Şube Başkanı Lokman Özkan, “Haçlı zihniyeti tarih boyunca kendi medeniyetini sömürü, kan ve gözyaşı, zulüm üzerine inşa etmiştir. Tarihte haçlılar, nereye gitmişse oraya ifsadı götürdüğünü görmekteyiz. Bunun en bariz örneklerinden biri de, Kudüs’ü işgal ettiklerinde yüzbinlerce Müslümanı katletmeleridir. Haçlı zihniyetinin bugünkü tezahürü Yeni Zelanda’da kendini göstermiş ve 49 kardeşimiz hunharca şehid edilmiştir.” ifadelerini kullandı.

“Ayasofya ile haçlı zihniyetine en büyük tokadı atmış oluruz”

Müslümanların katliam karşısında sessiz kalmaması gerektiğine işaret eden Özkan, konuşmasına şöyle devam etti:

“Birliğimizi muhafaza etmemiz lazım, vahdetimizi korumamız lazım ki biz Müslümanların bu gibi zulümlerin karşısında gittiği yere adalet götürdüğünü, ıslah ettiğini göstermeliyiz. Müslümanların bu gibi günlerde birlikte olması ve birliğini koruması lazım. Biz inşallah Ayasofya’yı ibadete açarak onlara siyasi olarak mesaj vermiş olacağız. Ayasofya’nın bugün kapalı olması yüreğimizi sızlatıyor. Bu konuda devlet yetkililerinden ricamız, tekrardan Ayasofya’nın ibadete açılmasıdır. Bu şekilde bu haçlı zihniyetine karşı en büyük tokadı atmış oluruz."

“Eğer vahşetleri önlemek istiyorsak tek çatı altında toplanmak zorundayız”

Müslümanların birlik ve beraberlik içinde hareket etmesi gerektiğine vurgu yapan Kader Çelik, “Müslümanlara yönelik yapılan katliam bir değildir. Halepçe, Suriye gibi her yerde sürekli Müslümanların üzerine gelinmektedir. Bu katliamı Hristiyan dışında biri yapmış olsa terör diye anılır; ama bunu Hristiyan yaptığında hiçbir şekilde buna terör denmiyor. Müslümanlar arasında birlik ve beraberlik olmak zorundadır. Müslümanlığın önemli şartı birlikte olabilmektir. Birliğimizi yapamazsak sonumuz iyi olmaz. Eğer bu vahşeti önlemek istiyorsak tek çatı altında toplanmak zorundayız. Onlara vereceğimiz en büyük cevap da Ayasofya’nın tekrar ibadete açılmasıdır ve gıyabi cenaze namazını orada kılmamız gerekir.” ifadelerini kullandı.

“Müslümanlar dünyanın her yerinde zulme ve şiddete maruz kalıyor”

Saldırıya en güzel cevabın Ayasofya’nın ibadete açılması olduğuna dikkat çeken Ferit Şimşek, “Yeni Zelanda’da yapılan saldırıyı esefle kınıyoruz. Müslümanlar bugün dünyanın her yerinde zulme ve şiddete maruz kalıyor. Camilerimiz bizim ibadethanelerimizdir. Saldırıya verilecek en güzel cevap camilerimizi tekrar faaliyete geçirmemizdir. Ayasofya’nın açılmasını talep ediyoruz.” şeklinde konuştu.

“Bir olmadığımız sürece bu zulümler devam edecek”

Birlik ve beraberliğe vurgu yapan Fatma Atak ise şunları söyledi: “Yapılan katliamı lanetliyoruz. Herkesin, dinini özgürce yaşama özgürlüğü vardır. Bu, Müslümanların elinden alınmaya çalışılıyor. Müslümanlara yapılan katliamlar günden güne artmaktadır. Bizim de artık birleşmemiz gerekiyor. Bu ayrılıklara dur dememiz gerekiyor. Birlik olmadığımız sürece bu zulümler daima devam edecek. Çünkü bu bizim zalimlere vermiş olduğumuz bir kozdur. Bu zalimce yapılan katliama verilecek en güzel cevap Ayasofya’da gıyabi cenaze namazının kılınmasıdır.”

“Ayasofya’nın açılmasını talep ediyoruz”

Cumhurbaşkanına seslenen vatandaşlardan Maruf Özülkü, “Ey reis, Ayasofya’yı aç artık. Ayasofya hür olmadan biz hür olmayacağız. İttihadımızın sembolü Ayasofya’nın tekrar cami olarak ibadete açılmasıyla mümkündür. Bu bir ilan olur. Ayasofya’nın açılmasını talep ediyoruz. Saldırı, Avrupa medeniyetinin çöküşünün bir belgesidir. Evet, artık Avrupa çirkin yüzünü gösterdi, medeniyetleri çürüdü ve haçlı ruhu hortladı. Bu saldırı inşallah Müslümanlara tekrar ayağa kalkma gücü verir. İnşallah kardeşlerimizin kanı Yeni Zelanda topraklarına bereket olacaktır.” açıklamasında bulundu.

“İnşallah bu saldırılar Müslümanların uyanışına vesile olur”

Ayasofya’nın ibadete açılmasının tam zamanı olduğunu belirten Muhammed Sıdık Gündüz de şunları kaydetti:

“Yeni Zelanda’da olan olayı esefle kınıyor, lanetliyoruz. İslamifobiyi, haçlı saldırılarını kabul etmiyoruz. İnşallah bu saldırılar Müslümanların uyanışına vesile olur. Ayasofya’nın ibadete açılması bu haçlı saldırılarına karşı en büyük cevaptır. Ayasofya’nın açılmasındaki vaktin tam zamanıdır.”

“Ayasofya ibadete açılmalı”

Ayasofya’nın ibadete açılmasını desteklediklerini söyleyen Esra Gündüz, “Saldırıyı kınıyoruz. Haçlı ve İslamifobik saldırılarına karşı ayakta durmalıyız. Müslümanları bitirmeye çalışıyorlar. Ama onlar istemese de Allah nurunu tamamlayacaktır. Ayasofya ibadete açılmalıdır.” dedi. (İLKHA)

batmanlilar-yeni-zelanda.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55