,
  • BIST 9524.59
  • Altın 2495.87
  • Dolar 32.5928
  • Euro 34.7115
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 16 °C

GYİAD’dan Avrupa iş dünyasına farkındalık mektubu

GYİAD’dan Avrupa iş dünyasına farkındalık mektubu
Türkiye ile AB ilişkilerindeki gerginliğin müzakereleri durma noktasına getirmesi üzerine harekete geçen Genç Yönetici ve İş Adamları Derneği (GYİAD), Avrupa iş dünyasına yönelik bir farkındalık mektubu hazırladı.

Türkiye ile AB ilişkilerindeki gerginliğin müzakereleri durma noktasına getirmesi üzerine harekete geçen Genç Yönetici ve İş Adamları Derneği (GYİAD), Avrupa iş dünyasına yönelik bir farkındalık mektubu hazırladı. Türkiye’nin dinamik ekonomisi, stratejik konumu ve önemli bölgesel rolü ile AB için anahtar ülke olduğuna dikkat çekilen mektupta, Avrupalı iş insanlarına kendi ülke siyasetçilerini harekete geçirme çağrısı yapıldı. Mektupta, Türkiye’nin kültürel zenginlikte olduğu kadar, siyasi cesaret ve dinamik ekonomi konularında AB’ye gerçek küresel aktör olma konusunda ciddi katkılar yapacağı ifade edildi.

 

Genç Yönetici ve İş Adamları Derneği (GYİAD), Türkiye - Avrupa Birliği (AB) ilişkilerinin kesintisiz devam etmesi için, Avrupa iş dünyasına yönelik bir farkındalık mektubu hazırladı. Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Sevim imzasını taşıyan mektup, GYİAD üyesi şirketlerin Avrupa’daki iş ortakları ile paylaşıldı.

Türkiye ile AB arasında geçmişi çok uzun yıllara dayanan köklü bir ilişki bulunduğuna dikkat çekilen mektupta, Türkiye’nin AB için anahtar ülke olduğu belirtilerek, Avrupalı iş insanları, kendi ülkelerindeki siyasetçiler üzerinde farkındalık oluşturmaya davet edildi.

 

“AB’nin ekonomik yıldızı Türkiye”

Türkiye ve AB’nin ekonomik anlamda kazan-kazan ilişkisinde bulunduğunun ifade edildiği, başta İngilizce olmak üzere farklı dillerde hazırlanan mektupta özetle şu ifadelere yer verildi:

“AB’nin ekonomik anlamda yükselen yıldızı olan Türkiye’nin üyeliği her iki tarafa da önemli fırsat ve yarar sağlayacaktır. Türkiye kültürel zenginlikte olduğu kadar, siyasi cesaret ve dinamik ekonomi konularında AB’ye gerçek küresel aktör olma konusunda ciddi katkılar yapacak, Avrupa’nın yükünü paylaşacaktır.

Son yıllardaki verilere göre Türkiye, AB’nin bir numaralı ihracat ve ithalat ortağıdır. 2015 yılında, toplam ihracatının 57,6 milyar Euro ve yüzde 44,5’lik kısmını AB üyesi ülkelere yapan Türkiye, yine aynı yıl içinde, toplam ithalatının yüzde 38’ini AB’den yapmıştır.

Dünyanın en büyük 18., AB ülkeleri arasında en büyük 8. ve son 26 çeyrektir sürekli büyüyen bir ekonomiye sahip olan Türkiye, dinamik nüfusu ile AB ekonomisinin de büyümesine katkı sağlayacaktır. Bununla birlikte, girişimci ve eğitimli genç nüfusu ile Türkiye, Avrupa sermayesinin ve teknolojisinin dünyaya daha rahat açılma fırsatını sağlayacak önemli bir köprü niteliğindedir.

Sizlerin iş ortağı olarak bizler, müzakere sürecinin dondurulması kararının ekonomik ve toplumsal ilişkileri bir daha tamir edilemeyecek boyuta getireceğini görebiliyoruz.

AB içinde işbirliği yaptığımız milyonlarca kişiye bu mektubu göndererek bu hassas duruma dikkat çekmek istedik. Sizlerin de ilişkilerimizi önemsediğinizi düşünüyor ve sizleri siyasetçilerinize ulaşarak sağduyulu davranmaya davet etmenizi diliyoruz.”

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55