,
  • BIST 9057.97
  • Altın 2293.771
  • Dolar 32.3117
  • Euro 35.128
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 26 °C
  • Antalya 20 °C

Gürtürk: Yeni müfredat ile bilgi bilince dönüşecek!

Gürtürk: Yeni müfredat ile bilgi bilince dönüşecek!
Bu sene birinci, 5’inci ve 9’uncu sınıflarda uygulanacak olan yeni müfredatı değerlendiren Elazığ Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk, yeni müfredat ile bilginin bilince dönüştürüleceğini kaydetti.

​Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bu sene birinci, 5’inci ve 9’uncu sınıflarda uygulanacak olan yeni müfredatı değerlendiren Elazığ Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk, yeni müfredat ile bilginin bilince dönüşeceğini belirtti.

Bu sene birinci, 5’inci ve 9’uncu sınıflarda uygulanacak olan yeni müfredatı değerlendiren Elazığ Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk, yeni müfredatın toplumun değerleri ile barışık bir müfredat olduğunu aktardı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen yeni müfredatı İLKHA’ya değerlendiren Gürtürk, yeni müfredat ile bilginin bilince dönüştürüleceğini belirtti.

Yeni müfredatta sadeleştirilmeye gidilerek konuların daha anlaşılır hale getirildiğine değinen Gürtürk, yeni müfredatın güncel hayat ile ilişkilendirildiğini vurgulayarak, "Çocuklarımıza, yaparak ve yaşayarak öğretmeye çalışıldı. Değerler eğitimi ön plana çıkarıldı. Analitik düşünen, yorumlayan, parçadan bütüne giden bir olgu uygulanacak. 15 Temmuz da yer alacak." ifadelerini kullandı.

"Evrim teorisi bizim yaratılış düsturuna ters bir görüş"

Yeni müfredatta evrim teorisinin olmamasının doğru bir tercih olduğunu dile getiren Gürtürk, " Evrim teorisi bizim yaratılış düsturuna ters bir görüş. Yaratılış, Rabbimizin yaratması sonucu gerçekleşen bir düsturdur. Bizim dinimizde, kültürümüzde yaratılış teorisi benimsenmiştir. Evrim teorisinin eksileri vardı çünkü bizim düşüncemizle uyuşmuyor. Onun için bu bilgiyi bilince dönüştürmemiz lazım. Bilgi olarak vardı fakat bilinç yoktu. Yeni müfredatı bilginin bilince dönüşmesi olarak niteliyorum." şeklinde konuştu.

"Yeni müfredat ile çağın dilini öğrencilerimizle konuşacağız"

Gürtürk, "Müfredatta sadeleştirmeler yapıldı. Gereksiz bilgiler ve söylemler çıkarıldı. Daha sonra öğrencinin anlayabileceği, hayatın içinden olan metinler şeklinde müfredat güncellendi. Bunun eksik olan kısımları varsa da uygulanınca göreceğiz. Durağan bir müfredat yok. Nasıl ki hayatımız sürekli değişiyorsa müfredat da zamanın durumuna göre güncellenecek. Bu müfredat devamlı yenilenecek, güncellenecek. Yani zamanın, çağın dilini öğrencilerle konuşacağız." ifadelerini kullandı.

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersine eklenen "İslam’da Cihad" temasına değinen Gürtürk, "Cihad denildiği zaman hayatı yaşayan, Allah’ın emirlerini erine getiren, insanı öldüren değil insanı yaşatan bir mantıkla olması gerekiyor. Dinimiz de onu emrediyor. Bir büyüğümüz ‘Oğul insanı yaşat ki devlet yaşasın’ diyor. Onun için biz insanı yaşatacağız. Cihat da budur. İnsanı yaşatmalıyız, insanı öldürmemeliyiz." dedi.

Eğitimciler olarak yeni müfredattan memnun olduklarını belirten Gürtürk, "Bu müfredat hazırlanırken bizlerin de görüşleri alındı. Biz her branştan öğretmenlerimizi bu konuda seminerlere katılmaları için gönderdik. Bu seminerlere katılan öğretmenlerimiz okulların açılması ile okullara gidip bunu anlatacaklar. Öğretmenlerden aldığımız dönütlerde yeni milli ve yerli bir müfredat olduğunu öğretmenlerimizden duyduk." ifadelerini kullandı.

"Çocuklarımızı dik duran bir nesil olacak"

"Artık çocuklara, eğitim öğretimin yanı sıra değerler eğitimi ile bir milli bilinç verilecek." diyen Gürtürk, "Artık zamanından önce değil de zamanında çocuklarımıza eğitim öğretimle beraber değerler eğitimi ve milli bilinç verilecek. Hayatı yaşayarak öğrenecekler. Çocuklarımız milli, dini, ahlaki; diklenen değil de dik duran bir nesil olacak" dedi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55