,
  • BIST 9524.59
  • Altın 2497.855
  • Dolar 32.5859
  • Euro 34.6982
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 16 °C

"Günlerce yiyecek bir şey bulamayan kardeşlerimiz var"

"Günlerce yiyecek bir şey bulamayan kardeşlerimiz var"
Batman’da düzenlenen iftar programında konuşan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, yokluk içerisinde olmadıkları halde savaşlardan, bombardımanlardan dolayı yiyecek bir şey bulamayan, yiyeceğe ulaşamayan insanların olduğunu söyledi.

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, partisinin Batman’da düzelenmiş olduğu iftar programına katıldı.

İftar programına HÜDA PAR Genel Başkanı’nın yanı sıra genel başkan yardımcıları, GİK üyeleri, HÜDA PAR Batman İl Başkanı ve il teşkilatı, bölgenin kanaat önderleri, âlimler, STK temsilcileri, yerel ve ulusal basın mensupları ve çok sayıda partili ile vatandaş katıldı.

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, iftar öncesi masaları tek tek dolaşarak misafirlerle sohbet etti.

davut-sahin-001.jpgHÜDA PAR İl Başkanı Davut Şahin’in açılış ve selamlama konuşmasının ardından söz alan Yapıcıoğlu, konuşmasına davete icabetlerinden dolayı misafirlere teşekkürlerini ileterek başladı.

zekeriya-yapicioglu-035.jpg“Günlerce yiyecek bir şey bulamayan kardeşlerimiz vardır”

Ramazan ayının bereket, Kur’an, infak ve rahmet ayı olduğunu söyleyen Yapıcıoğlu, “Rahmet iklimini beraber teneffüs edelim istedik ve yüzden bir araya toplanalım dedik. İftar sevincini birlikte yaşayacağız. Ama şunu unutmayalım ki sahura kalkmış olanlar 17-18 saat hiç sahur yapmayanlar belki 24 saat açlığa ve susuzluğa tahammül ettik. Allah rızası için yemeden içmeden kesildik. Fakat bilelim ki dünyanın farklı köşelerinde günlerce yiyecek bir şey bulamayan kardeşlerimiz vardır. Hatırlayalım ki aslında yokluk içerisinde olmadıkları halde savaşlardan bombardımanlardan dolayı yiyecek bir şey bulamayan, yiyeceğe ulaşamayan kardeşlerimiz var. Hatırlayalım ki memleketin içerisinde sükûnetle yaşamını sürdüren insanların arasında yokluktan dolayı yiyecek bir şey bulamayan, karnını doyuramayan kardeşlerimiz var.” dedi.

huda-par-iftar-001.jpg“Bırakın ekmeği, iftar edecek temiz bir su bulamıyorlar”

İftar edecek ve tek bir lokmaya muhtaç olan pek çok kişinin olduğunu vurgulayan Yapıcıoğlu, “Bir yandan Allah’u Teâlâ’nın bize sunduğu nimetlere şükrederken şu kalplerin inceldiği, duaların makbul olduğu saatte, dakikalarda o kardeşlerimizi unutmayalım. Onlar için hiçbir şey yapamıyorsak bari dua edelim. Ya Rabbi varlığından haberdar olduğumuz ancak yardım yetiremeyeceğimiz kardeşlerimiz var. Güç yetiremediğimizden de bizi mesul tutma ya Rabbi. Rabbim sonumuzu hayretlesin. Birliğimiz dağıldı, paramparça olduk ve birbirimizle uğraşır olduk. Bu hale düştük. Bir lokma ekmeğe muhtaç hale geldik. İftar edecek bir lokma bulamaz olduk. Hatta bazı yerlerde bazı kardeşlerimiz temiz suya bile ulaşamıyorlar. Bırakın ekmeği iftar edecek temiz bir su bulamıyorlar.” ifadelerini kullandı.

“Ya Rabbi düşmanlığa düşmanlık etmeyi bize nasip eyle”

Konuşmasının devamında Yapıcıoğlu, şöyle devam etti: “Duaların makbul olduğu bu saatte hep beraber dua edelim. Ya Rabbi senin nimetlerinden mahrum kalmış, mahrum bırakılmış o kardeşlerimize bir rahmet kapısı aç. Katından onlara bir rahmet olarak bir yardımcı gönder. Bozulan huzurumuzu yeniden bulmayı bizlere nasip eyle. Kur’an ayı Ramazan ayındayız. O Kur’an-ın emridir kardeşler olmak. Biz kardeşliğimizi kaybettik. Yeniden kardeşler olunduğumuz şuurunu bizlere bahş eyle. Ya Rabbi birliğimizi sağla, aramızdaki kin, adavet ve düşmanlığı aramızdan sen kaldır. Adavete, düşmanlığa, düşmanlık etmeyi o şuuru hepimize nasip eyle.”

Konuşmaların ve yapılan iftarın ardından program dua ile son buldu. (İLKHA) 

huda-par-iftar.jpg

 

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55