,
  • BIST 9125.29
  • Altın 2324.279
  • Dolar 32.3653
  • Euro 34.9479
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 17 °C

​Güneydoğu’nun en büyük kitap fuarı söyleşilerle renkleniyor

​Güneydoğu’nun en büyük kitap fuarı söyleşilerle renkleniyor
​Gaziantep'te, "Ramazan Kitapla Buluşuyor" ana temasıyla organize edilen ve açıldığı günden beri yoğun ilgi gören "Gaziantep Kitap ve Kültür Günleri" kitap fuarı günlük olarak ortalama 14 bin kişi tarafından ziyaret ediliyor.

Her yıl Ramazan ayında açılan ve bu yıl 5'incisinin düzenlendiği "Gaziantep Kitap ve Kültür Günleri" kitap fuarı, açıldığı günden bu yana Gazianteplilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Türkiye Diyanet Vakfı ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde gerçekleştirilen ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin en büyük kitap günleri olarak nitelendirilen “Ramazan Kitapla Buluşuyor” ana temasıyla bu sene 5’incisi organize edilen “Gaziantep Kitap ve Kültür Günleri” fuarı geçtiğimiz hafta cuma günü düzenlenen törenle kapılarını ziyaretçilerine açmıştı.

Açıldığı günden bu yana büyük ilgi gören “Gaziantep Kitap ve Kültür Günleri” kitap fuarını günlük olarak ortalama 14 bin kişi tarafından ziyaret edildi. Gaziantepliler, iftar sonrasında düzenlenen yazarlarla söyleşi etkinliklerine de yoğun ilgi gösterdi. 26 Mayıs 2019 Pazar günü saat 23.00’a kadar açık olacak Kitap ve Kültür Günleri, 125 bin kişiyi ağırlamayı hedefliyor.

Gaziantep Kitap ve Kültür Günleri kapsamında düzenlenen yazarlarla söyleşi etkinliğinde Yusuf Samet Çakır, Salih Doğan, Abdullah Yıldız, Dr. Ersin Memişay, Ahmet Şimşirgil, Zekeriya Efiloğlu, Reyhan Erdoğan, Nurullah Genç, Adem Özköse, Halil İbrahim Yakar, Seca Öztürk ve Nurdan Damla gibi sevilen yazarlar Gazianteplilerle bir araya geldi. Sevdiği yazarlarla buluşma fırsatı bulan vatandaşlar, yazarlara kitaplarını imzalattı.

Yazarlarla söyleşi etkinliğine katılan “Hatice”, “Belkıs”, “Muhteşem Peygamberim” gibi kitapların yazarı Nurdan Damla, “Gaziantep Kitap ve Kültür Günleri”nin güzel bir intiba bıraktığını belirtti.

Damla, şöyle konuştu: “Güzel bir alan ve merkezi bir yere kurulmuş. Açık alan olduğu için talep daha fazla oluyor. Bütün yayınevlerinin katılmış olması çok güzel. Bir de her akşam değişik yerlerden gelen yazarlar, müzisyenler, sanatçılarla yapılan etkinliklerle çok güzel bir fuar olmuş. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Söyleşi programına genç kızların katılımının fazla olması beni daha çok mutlu etti. Umarım bundan sonraki söyleşilerdeki katılımların da böyle güçlü olmasını diliyorum. Ben gayet memnunum. Hem konuştuk hem de tartışarak söyleştik.”

Söyleşi etkinliğine gelen Zehra Ünal da “Burada emek, zahmet var. Büyükşehir Belediyemiz ve Diyanet Vakfımız bu işe ciddi bir yatırım yaptı. Her türlü kitabı burada bulabiliyoruz. Her güne ayrı bir söyleşi programı, imza gününe gelen yazarlarımız mevcut. Hem çocuklarıyla vakit geçirecekleri temiz, ferah ve güvenli bir ortam yapılmış hem de her türlü kitabı alabilecekleri bir fuar olmuş. Arayıp bulamadığım bir kitap yok. Çünkü her türlü kitapevi buraya standını açmış, başarılı bir organizasyon olmuş.” ifadelerini kullandı.

5’inci “Gaziantep Kitap ve Kültür Günleri” 25 Mayıs Cumartesi günü iftar sonrasında Erhan Akman, Adem Çaylak, Tufan Gündüz, Recep Songül, 26 Mayıs Pazar günü ise Vehbi Vakkasoğlu ve Dr. Ersin Memişay söyleşileriyle sona erecek. (İLKHA)  

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55